Jumpstreet Trampoline Park Penang | Place of Interest in Penang

6:01:00 PM

Jumpstreet Trampoline Park Penang | Place of Interest in Penang (Review)

Jumpstreet Trampoline Park Penang | Place of Interest in Penang (Review)

Jumpstreet Trampoline Park Penang | Palce of Interest in Penang (Review) | Assalammualaikum & selamat petang uols. Last Saturday, 28.11.2015, weols Blogger Utara telah diberi kesempatan untuk merasai keterujaan terlompat2 katak di Jumpstreet Trampoline Park Penang. Alhamdulillah kali ini, ramai Blogger Utara yang turun memeriahkan suasana gitew.

Wefie anak beranak di Jumpstreet Trampoline Park Penang

"JumpStreet Trampoline Parks are an amazing urban playground for adults and children alike, with hundreds of interconnected trampolines from the floor right up the walls and multiple jumping attractions at every venue - It doesn’t matter if you’ve never jumped on a trampoline before – you’ve got to try Asia Largest Trampoline Parks and experience the thrill of Defying Gravity. Come with your friends and/or your family and enjoy the thrill of flight at Malaysia’s ONLY indoor trampoline parks."

Jump Street Birthday Parties are unforgettable!
You can play all you like, but at some stage you’ve got to get serious.
JumpClub is Jump Street’s exciting Member program.


Entrance | Jumpstreet Trampoline Park Penang

Entrance | Jumpstreet Trampoline Park Penang | Ianya terletak di DALAM bangunan D'Piazza Mall, Bayan Baru Penang. Uols jangan la pulop dok hengat ianya kind of outdoor park yer, aternya Jumpstreet ni berkonsepkan INDOOR park yer sayam2 semua. Tapi jangan risau, mudah sajork untuk dijumpai gitew :). Jom tengok some of the entrance view di bawah ni naaaa uols. 

 

 Entrance ke Jumpstreet Trampoline Park Penang





 Kaunter tiket Jumpstreet Park Penang





 Information board (peraturan & syarat, jadual, risalah berkaitan)

 Jumpstreet Trampoline Park Penang telah dirasmikan oleh Menteri Besar Pulau Pinang

Entry Fee :
Total Price (Monday to Wednesday): RM 22/Pax (Incl 6% GST)
(1 Hour Jumping + Reusable Socks )
Total Price (Thursday to Sunday): RM 27/Pax (Incl 6% GST)
(1 Hour Jumping + Reusable Socks)

Inila stokin khas yang WAJIB ada kalo nak merasai LOMPATAN toink2 di Jumpstreet Trampoline Park tau3 :)

Psssttt : Stokin ni boleh digunapakai semual yer sayam2. Bukanla uols kena beli setiap kali nak masuk Jumpstreet ni naaaa :P

The Games | Jumpstreet Trampoline Park Penang

The Games | Jumpstreet Trampoline Park Penang | Terdapat pelbagai jenis permainan/tarikan di Jumpstreet ni tau3. Perincian jenis permainan uols boleh rujuk di bawah.

8 attractions listed below (with guidance from JumpStreet Instructors) ;

Main Court
After the Check-in Process, our Jump Referees will conduct a Safety briefing and lead your group through some stretching and demonstrate 5 basic trampoline skills :
- Straddle Jump
- Tuck Jump
- Pike Jump
- Knee Drop
- Seat Drop
Slam Dunk
- Each team gets to play this game together.
- The object of the game is to score as many hoops as possible within a time limit of 2 minutes.
- For a team of 10 people, we recommend the breakdown of jumpers as follows:
10’ hoop = 3 jumpers, 9’ hoop = 3 jumpers, 7’ hoop =  4 jumpers.
Points will be given based on the following:
10  Hoop = 30 points, 9’ Hoop = 20 points, 7’ Hoop = 10 point 
2 Dodgeball Courts
Dodgeball Teams will play a competitive game on both courts using the Round Robin Format :
- Teams will earn points depending on how many players are left on the Court, based on 10 points per player (Eg.: 3 players left standing = 30 points).  
- Time limit given per game is 3 minutes
Foam Pit
- 2 teams will jump at the same time.  
- A large black padding will be placed 5 feet from the trampoline. 
- Each jumper needs to jump into the foam pit, touch the Dodge Ball, crawl out of the foam pit and tag the next person. 
- The process is repeated until all team members complete the challenge and are Saved. 
- Points are given for each Saved Player in the team, based on 10 points per player. 
- Time limit given is 4 minutes per team.

The Wall
High Performance
Tower Jump
Battle Beam (Restricted to Kids Only)


Facilities a.k.a Kemudahan  | Jumpstreet Trampoline Park Penang

Facilities a.k.a Kemudahan | Jumpstreet Trampoline Park Penang | Selain menyediakan pelbagai pilihan tarikan/game, di Jumpstreet, uols juga boleh menikmatai beberapa lagi kemudahan/facilities yang laen. Antaranya, uols boleh rujuk gambor berceritera di bawah naaaa :)
  
 
 Bilik/ruang rehat peribadi

Psssttt : Terdapat 3 buah bilik khas (kuning, biru, & merah)

 Kedai cenderahati/serbaneka

 Loker berbayar

 Loker percuma

 Cafe 

Psssttt : Untuk Cafe ni nanti iols up ENTRY REVIEW laen naaaaa :) 


Blogger Utara Melompat Sakan  | Jumpstreet Trampoline Park Penang

Blogger Utara Melopmat Sakan | Jumpstreet Trampoline Park Penang | Macam yang iols udah kabor di awal entry tadi, untuk review Jumpstret ni Alhamdulillah ramai Blogger Utara yang dapat turun. Memang MERIAH la kan3. Ada yang memang sudah berkali2 bersua muka & ada yang baru pestime bertentang mata gitew :). Tapi udah namanya blogger kan3, dah tentu cepat MESRA. Jom layan gambor berceritera :).





Posim sana sini dulu sementara nak tunggu masa melompat gitew :)



Boboboy & aqil yang dah tak menahan nak lompat uols :P


Siap tekedang bersandor hokeyh

Haaaaaaaaa..... meriah sungguh kanak2 sekolah eh3 para blogger bila dapat stokin Jumpstreet :P

Kena pakai gelang khas dolu gitew naaaaaa


Haaaaaaaaaaa..... macam2 aksi weols melompat katak
Memang lopa daratan dah para ibu bapa
Ada yang hover mengalahakn anak2 lagi :P


Haaaaaa...gambor ateh ni konon ahkak zaf nak tunggu Boboboy melompat yer uols :P
Tapi FAILED he3
cer tengok muka ahkak zaf gelakkan Boboboy
Aternya boboboy bukan gheti melompat tinggi soper itu, dia mengesot turun sajork :)
Alahai anak Ibu :)


Ni la muka budak busuk ngesot itu :P


Boboboy maen dengan his bloggers friend
Haaaaaa...ko tengok anak bloggers pun mesra kan3

Akhir sekali iols macam besa belanja gambor kami Blogger Utara


Maklumat  | Jumpstreet Trampoline Park Penang

Maklumat | Jumpstreet Trampoline Park Penang | Meh iols share dengan sayam2 semua details alamat & waktu operasi Jumpstreet Trampoline Park Penang.

 

Venue :
Jumstreet Trampoline Park Penang
70, D'Piazza, D'piazza Mall, Jalan Mahsuri, Bayan Baru, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia.

BUSSINESS Hours:
Monday         :      10:00 am – 9:00 pm
Tuesday         :      10:00 am – 9:00 pm
Wednesday  :      10:00 am – 9:00 pm
Thursday       :       10:00 am – 9:00 pm
Friday             :       10:00 am – 10:00 pm
Saturday       :        10:00 am – 10:00 pm
Sunday          :        10:00 am – 9:00 pm

~~~ The End ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. pestime jugak jumpa hakak Sha hihihihi. sonokkkk best sangat haaa walau kena pedo lompat nak jaga anak kihkihkih

    ReplyDelete
  2. happening
    mana x..ngan bw anak opah semua bagai
    mana2 pi event sure kecoh
    meriahhhhhhhhh aii loikeeee

    ReplyDelete
  3. Kannn..mesra semua walaupun ada yang kurang mesra alam..tapi ada kita kisah..apa pun memang terbaik Jump Street ni..nanti iols nak terjah lagi..

    ReplyDelete
  4. lompat si katak lompat.. hahaha
    xdpt dilupakan apa yg kita nampak kak sha.. gelak jahat

    ReplyDelete
  5. kaka shaaa copyyyy .. ijinkan ya. hahaha
    malas dh nk taip

    ReplyDelete
  6. Ohsem dan best..
    meriah sangat nengoknya..

    ReplyDelete
  7. lompat kejap ja da semput.. givap =P

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati