Review Tepung Ajaib Kek Coklat | Resipi D'Dapor

3:18:00 PM

Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab | Resipi D'Dapor

Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab | Resipi D'Dapor

Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab | Resipi D'Dapor | Assalammualaikum & selamat petang uols. Haaaaaaa, rini iols akan review Tepung Ajain Kek Coklat Lembab a.k.a Moist Chocolate Cake. Ni PESTIME iols masak CAKE hokeyh. Bab makan banyak la kan3 :P. Tapi sebelum ni iols pernah bersusah payah & gigih bake BROWNIES (boleh refer  Resipi Chewy Gooey Brownies). Haaaaaa, bepoloh2 ketiak iols time tu kan3. Macam SERIK pun ada time tu kan3 :P. Drama sangat iols he3.

Tapi aternya, tetiba blogger Eyda, offer untuk REVIEW Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab, so iols TERINGIN la pulop he3. So moh la kita layan ceritera review iols ni na sayam2 semua :).

 Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab a.k.a Moist Chocolate Cake

Bahan-bahan | Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab

Bahan-bahan | Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab | Dah nama pun TEPUNG AJAIB kan3, sah2 la bahan dia pun AJAIB :P. Memang terkuzat betui bila nengok bahan2 yang diperlukan untuk membuat Kek Coklat Lembab ni tau3. 

Bahan2 :
~ 1set pek Tepung Ajaib Kek Coklat (Pek A, B, C, & D)
~ 2 biji telur

Psssttt : Haaaaaaaaa.... terkuzat dak uols????? Terkuzat kan3 :)

Cara Menyediakan | Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab

Cara Menyediakan | Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab | Kalo dah bahan pun dua tingkek sajork, sah2 la cara penyediaan pun SENANG GILOS kan3 :). Pejam mata pun boleh buat hokeyh.

2 Langkah penyediaan Kek Coklat Lembab

Langkah A (penyediaan adunan kek) :
~ Sila pre-heat oven (oven iols 110°c, 10minit) atau panaskan periuk kukus
~ Pukul 2 biji telur sehingga kembang
~ Tambahkan bahan Pek A & B. Gaul sebati
~ Tuang adunan ke dalam acuan & boleh terus di bakar atau di kukus

 Adunan yang sudah siap untuk mula dibakar

Adunan kek di bakar pada suhu 110°c, untuk 30minit
v
v
v
v
v
v
v
HASIL AKHIR
Kek Coklat Lembab a.k.a Moist Chocolate Cake

Langkah B (penyediaan coklat ganache) :
~ Tambah 4 sudu besar air didih & 1 sudu besar susu pekat bersama Pek C
~ Gaul rata, sehingga larut
~ Sudah boleh tunag & ratakan di atas permukaan kek
~ Akhir sekali boleh hiaskan kek dengan bahan Pek D ataupun bahan2 tambahan yang laen

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........
My version of Moist Chocolate Cake by using Tepung Ajaib Kek Coklat 

 One big silce for iols :P 

Rezeki dikongsi bersama gitew
Iols siap tapau untuk sedara mara tau3 :)

Pengluar/Pengedar Sah | Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab

Pengluar/Pengedar Sah | Review Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab | Haaaaa, acaner??? Uols tergoda daaakkkk?? He3. Kalo tergoda, tunggu apa lagi, sila hubungi pengedar sah Tepung Ajaib Kek Coklat Lembab.

Bunga Malam Enterprise
Eyda 017-4597615



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

7 comments

  1. Pergh!! Memang betul-betul menggoda nie Kak sya.. hehehe

    ReplyDelete
  2. cepat dan senang kan.. tetiba tetamu mai pun boleh jamu dengan kek nih..

    ReplyDelete
  3. amboi acuan mahal tu ada lobanggg gitu..ape2 pon memang sedapp kann

    ReplyDelete
  4. uish ! siap ada cadbury dia atas nya.. makin sedap lah gini...

    ReplyDelete
  5. mudah pulak tu.. xyah sukat2 da.. campur2 terus bakar =D

    ReplyDelete
  6. Hebat review kak sha.. Yg penting kek itu memang sedap

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati