Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

1:03:00 PM

Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Tempat Menarik Di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Haaaaaaaaaaa, sekejap lagi iols nak pegi amek my Boboboy balek dari school :). Tapi sebelum tu meh iols ip ceritera basi ni sesiap :P. Weols 3beranak kadang2 mengisi masa lapang weekend dengan berekreasi di Taman Rekreasi Bukit Dumbar.

Uols pernah dengor daaaakkkkkk taman rekreasi ni????? Haaaaaaa, pemes jugak hokeyh. Kiranya Taman Rekreasi Bukit Dumbar ni memang menjadi port terbaek untuk aktiviti rekreasi sehat untuk sefamilia tau3. Antara aktiviti riadah yang boleh dilakukan disini seperti jogging, kayuh basikal, jungle trekking, bermain badminton, dan lain2.

MOTIP weols terjah Taman Rekreasi Bukit Dumbar untuk bagi Boboboy ride his car pueh2 :)

Boboboy RIDE Training | Taman Rekreasi Bukit Dumbar

Boboboy RIDE Training | Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Sebelum ni iols pernah up entry pasai Boboboy RIDE training dah kan3 (Kat SINI SINI JUGA). Dolu weols selalu RIDE training dekat Persiaran Karpal Sigh gitew. Tapi kali ni nak try trek yang lebih mencabor a.k.a berbukit pulop. Haaaaaaaa, nak tgk apa yang terjadi???? Sila layan gambor berceritera na sayam2 semua :).


Memola tu, si Boboboy layan ride sementara Ibu & Ayah layan foods dolu

Psssttt : Weols terjah Bukit Dumbar tu time tengah hari rembang hokeyh :P

 Then Boboboy, layan taman permainan pulop

 Lepas tu layan buai dengan Ayah

Lepas tu baru weols layan RIDE bukit bersama2 :)

Tang part naek bukit mencanak tu memang Ayah eh kena tolak jugaks la kan3

 Tang part turun bukit yang mencanak Ayah eh kena tarik pulop la kan3

Haaaaa.... part tanah ala2 mendatar sket bru Boboboy ride dengan sendiri

Psssttt : Elok abeh training tu bukan Boboboy sajork yang berpoloh satu badan tau3. Ibu & Ayah eh lagi laaaaaaaa hooiiiiiiii. Basah satu badan kekdahnya :P. Aternya kita yang yang dok menonggek rabat bukit segala kan3. Boboboy sedap dok duduk dalam keta dia he3 :P

Lokasi & Alamat | Taman Rekreasi Bukit Dumbar

Lokasi & Alamat | Taman Rekreasi Bukit Dumbar | Bagi uols yang berminat nak beriadah dengan familia, memang iols cadangkan Taman Rekreasi Bukit Dumbar ni tau3. Meh sini iols share lokasi & alamat :).


Bukit Dumbar Park
Jalan Sultan Ahmad Shah
Bukit Dumbar
11600, Pulau Pinang



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

5 comments

  1. Hehehe.. best bawa riadah taman bila orang x de.. itu taman kita punya.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. tak pernah mai sini pun kak sha.. tak tau ada taman ni. hahah
    sadis jd org penang

    ReplyDelete
  3. first time dengar nama tempat ni.. tahu Teluk Kumbar hehe..
    seronok la Boboboy.. ada track baru lebih mencabar..

    ReplyDelete
  4. kalau dekat mesti p dating.. larikkkk ahahaha

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati