Manjakan Diri di Anggerik Spa&Beauty | Review by #projekbloggerutara

4:10:00 PM

Manjakan Diri di Anggerik Spa&Beauty | Review by #projekbloggerutara

Manjakan Diri di Anggerik Spa&Beauty | Review by #projekbloggerutara

Manjakan Diri di Anggerik Spa&Beauty | Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & selamat petang uols. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, kita masih berkesempatan bersua kata (ater dlm blog yer dop). Sebelum iols molakan dengan entry sebenor, iols nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2016, semoga tahun ini membawa lebih sinar & kebaikan untuk kita semua , AMIN.

Alhamdulillah tahun baru bagi kami team Projek Blogger Utara, di mulakan dengan meMANJAkan diri gitew. Para LADIES Projek Blogger Utara telah diberi kesempatan untuk merasai kenikmatan memanjakan diri di SPA gitew. Baru la gebu gebas & bersemangat jitew nak melangkah dengan yakin sebagai team Projek Bogger Utara kan3. So, jom layan ceritera weols di hari bersejarah itu (sejarah la sangat kan3 :P)

Anggerik Spa&Beauty, Bayan Baru, Pulau Pinang


Perkhidmatan & Pakej Promosi | Anggerik Spa&Beauty

Perkhidmatan & Pakej Promosi | Anggerik Spa&Beauty | Pelbagai jenis rawatan disediakan di Anggerik Spa&Beauty ni tau3. Rawatan untuk muka, badan, tangan/kaki & kuku. Kiranya dari hujung ke hujung gitew uols :). Untuk details uols boleh rujuk gambor pakej & perkhidmatan di bawah :).

Rawatan/Perkhidmatan di Anggerik Spa&Beauty, Bayan Baru, Pulau Pinang :
~ Body treatment (massage, scrub, mask, bath, wrapping, hot stone)
~ Face (facial, scrub, mask, resdung treatment, lip treatment)
~ Hand/Foot (manicure. pandicure, massage, spa, mask, scrub, henna, refleksologi, nail buffing)

Hiasan Dalaman | Anggerik Spa&Beauty

Hiasan Dalaman | Anggerik Spa&Beauty | Secara umumnya apa yang iols dapat lihat di Anggerik Spa&Beauty ni, hiasan dalamnnya lebih kepada ciri2 kemelayuan asli gitew. Daripada hiasan ruang di kaunter/menunggu sehingga ke bahagian dalam bilik rawatan. 

Bilik rawatan 1
Menerapkan ciri2 kemelayuan (batik & kayu)

Bilik rawatan 2
Masih kekal dengan ciri yang sama walaupun terdapat sedikit perbezaan
(Peralatan tunku traditional, ruang rawatan tangas, & katil urut)

Rempah ratus & produk yang digunakan

Walopun menekankan ciri kemelayuan asli, tapi Anggerik Spa&Beauty turut tidak mengenepikan keperluan untuk peralatan moden gitew
Gambor ateh ni tub mandi & ruang sauna yang bercirikan moden hokeyh.

Pssttt : Iols xdapek lgi merasa dua item ni tau3. Memang nak kena terjah semula la nampaknya he3 :P

Bilik rawatan 3
Bilik bagi rawatan facial

Rawatan Pilihan | Anggerik Spa&Beauty

Rawatan Pilihan | Anggerik Spa&Beauty | Haaaaaaaa, iols ni sebenornya memang dah merupakan pelanggan di Anggerik Spa&Beauty ni tau3. Tapi, udah dekat setahun iols DURHAKA tak jejak kaki kat sini. Aternya BZ kata ko :P. Elok masa hari review tu, owner Anggerik Spa&Beauty masih cam muka iols. Malu-malu alah la iols kan3 he3. Masa tu segala urat iols ni bukan takat berSIMPUL dah naaaa, dah sampai tahap berPUTOR BELIT dah hooooiiiiiii. Apa pun, meh sini iols kongsikan secara bergambor dengan uols sayam2 sekalian apa yang iols lalui di Anggerik Spa&Beauty (iols punya treatment bertingkek2 tau3, aternya dah alang2 yer dop :P).

Iols molakan rawatan dengan FOOT SPA

Psssttt : Staff Anggerik Spa&Beauty menyediakan ayor suam2 yang ditambah dengan kelopak2 bunga (rose, matahari, dll) & limau

Tempoh rawatan ni dalam 15minit gitew tau

Psssttt : Staff tu idak ler dok pulun ulit kaki iols sampai 15minit tu tau3. Dia akan sediakan apa yg patut & beri tunjuk ajarku sifu, then sila la tenyeh sendiri daki2 kat kaki tu naaaaa he3 :P. Dah setel tenyeh tu, memang semerbak la bau kaki iols hokeyh. Ghaser macam nak gigit2 sajork kaki sendiri kekdahnya :P. Lagi satu ayor tu kan suam2, so kaki akan rasa lega & hilang denyut2/sengal2 gitew.

Seterusnya full BODY MASSAGE
Iols pilih malay traditional massage gitew

Psssttt : Seperti yang iols dah kabor, aternya urat iols ni kan dah berputor belit, so the most suitable tentulah urutan tradisional. Barulaaaaaaaa, lendur segala urat yang berputor itu kekdahnya kan3 :P. Sedap2 sakit gitew. Walopun sakit tapi sedap. Eh3, uols paham dak apa yang iols ghaser masa sesi urutan tu???? buat2 paham laaaa nooooo :P

Seterusnya sesi full body HERBAL COMPRESS a.k.a berTUNKU herba

Psssttt : Urutan & bertunku ni dibuat secara berselang seli tau3. Mula dengan bahagaian belakang badan dan kemudian baru dengan bahagian hadapan badan. Urut dulu kemudian bertunku gitew. Memang SEDAP tak hengga ghaser time tu hooooiiiiiiiiiiiii. Total tempoh masa untuk rawatan urut & tunku ni dalam 1jam ++ gitew.

Seterusnya sesi CHILLEX dengan EYE PILLOW TREATMENT

Psssttt : Badan iols di 'wrap' dengan kain batik yang masih berbaki panas batu tunku. Mata iols diletakkan dengan eye pillow. Peeerrgghhhhh, sejuk & nyaman hokeyh. Terus iols terlelap. Tempoh rawatan ni dalam 10minit naaaaaaaaa.

 Udah setel tu sambung pulop dengan RELAXING CUCUMBER FACIAL

Psssttt : Penuh muka iols bertepek dengan timun hooiiiiiiii :). Sejuk jaaaaaa ghaser satu muka ni haaaaaa. Sambung lagi tido la keeeeennnn :P. Tempoh rawatan ni pun dalam 10minit gitew. Lepas buang ja timun2 itu memang rasa lembab & refresh muka hokeyh. Segor bijik mata iols tau3.

Sebagai penutup iols berHENNA pulop

Psssttt : Memang time tu ghaser macam baru nak kawen tau3. Badan dah TIP TOP, SEGOR BUGOR, tambah NOMEI bila berhenna, ooohoooiiiiii apa lagi nak tunggu keeeeeeeen :P.

Weols #projekbloggerutara berspa | Anggerik Spa&Beauty

Weols #projekbloggerutara berspa | Anggerik Spa&Beauty | Ladies #projekbloggerutara yg berspa pada 1st January 2016 ialah iols, eydazai & farah. Ni kiranya 1st TRIP hokeyh. 2nd trip giliran another 4 ladies #projekbloggerutara gitew. So moh layan gambor weols yer sayam2 semua :).

Iols & eyda dijamu air sebelum dan sesudah mendapatkan rawatan

 Weols ladies #projekbloggerutara posim2 manjer di Anggerik Spa&Beauty

Lokasi | Anggerik Spa&Beauty

Lokasi | Anggerik Spa&Beauty | Lokasi Anggerik Spa&Beauty memang MUDAH & strategik. Aternya terletak dalam Giant Bayan Baru hokeyh uols. Kalo sesat jugak mencari tu kaaaaaaa, tak tau la nak kata lagumana lagi yer dop :P. Apapun, iols kan sayang lebih dengan uols, so kot mana pun meh iols share lokasi dengan sayam2 semua :)

Angerik Spa&Beauty
F9, No. 78, Jalan Tengah,
(Giant Bayan Baru),
11900, Bayan Lepas,
Pulau Pinang



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

23 comments

  1. jelesss weyyyy..takpe geng GG plok nak serbu..tungguuuuuuu kami plok nak rejammm spa ni..hihihi

    ReplyDelete
  2. sayang timun tu hihihi banyak dia guna tu

    ReplyDelete
  3. amboiiiiii depa sakan no
    muka timun paling win

    ReplyDelete
  4. Oiii tak sabaq nk tunggu turn kami pulak oii

    ReplyDelete
  5. teddia... penuh timun dimuka.. heheh..
    CP x join je..? hahaha

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat manjakan diri kat spa..
    Lama x gi...

    ReplyDelete
  7. suka baca entry Spa ni...lama dah tak pergi...
    teringin pulak rasanya nak ke spa...hehehehehe

    Salam Perkenalan..
    Saya baru singgah & follow Blog ni
    Jemput singgah & Follow Blog saya juga

    ReplyDelete
  8. seronoknya....release tension kan...

    ReplyDelete
  9. dekat ngan kak sha... boleh pi selalu lah ni... hehe

    ReplyDelete
  10. jelesss !! tak dapat pi.. nak kawen nanti lah terjah. tak pon p SP. hahaa

    ReplyDelete
  11. bestnya.. kalau dekat mau ku terjah.

    ReplyDelete
  12. bestnyerr. tukang urut pon cun aih he he..

    ReplyDelete
  13. makin mulus gebus la kome semua ye :P

    ReplyDelete
  14. Sangat menarik, pasti bakal seronok dah nih tempat :)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum kak sha bila nak ada entri baru rindu nak baca entri baru kak sha

    ReplyDelete
  16. Dah lama xpegi spa..
    Bila nak pegi lagi ni...:)

    ReplyDelete
  17. salam..
    maklumat yang berguna dan padat...tahanks


    p/s Salam kenal dari jiwatani yang masih baru dalam dunia blogging ni

    ReplyDelete
  18. salam kak, lama tak jenguk sini.. sihat??
    aduhh lamaa tak pergi SPA. badan pun dah sakit sakit ni.. ehhh tetibe ### HAHHAHAHHA

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati