Antara Ujian & Anugerah Allah | Summary Ceritera Apa Dah Jadi Weeeeiiiii

7:41:00 AM

Antara Ujian & Anugerah Allah | Summary Ceritera Apa Dah Jadi Weeeeiiiii

Antara Ujian & Anugerah Allah |  Summary Ceritera Apa Dah Jadi Weeeeiiiii

Antara Ujian & Anugerah Allah | Summary Ceritera Apa Dah Jadi Weeeeiiiii | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Haaaaaaaaa, rasanya kot mana pun iols kena catatkan bebelan iols dalam blog ni. Aternya iols ni kan short term punya memory kind of person, so better off iols catatkan semuaaaaaaa al-kisah apa yang terjadi dalam keluarga kecil iols ni dari permulaan tahun 2016 hingga la sekarang. Kenapa iols menyepikan diri?? Kenapa iols tak dapat join familia #projekbloggerutara?? Kenapa iols tak update blog??? Kenapa, kenapa & kenapa......................

Psssttt : AMARAN KERAS...... entry ni akan betingkek2 bebelan iols hokeyh. No picture at all, semua bebelan sajork naaaaaaa. So kalo tak suka sila jangan tekan link "Read More" itu :P


Ceritera Boboboy & School | Antara Ujian & Anugerah Allah

Ceritera Boboboy & Isu Sekolah | Antara Ujian & Anugerah Allah | Meh iols molakan ceritera dengan sambungan kisah Boboboy & school eh. Kan iols dah up entry Pengalaman Hari Pertama Boboboy School & then sambung dengan Lump Sum Ceritera 1st week Boboboy School, so moh la kita sambung apa yang terjadi selepaih itu naaaaaa sayam2 semua. Hokeyh, kan masa hari ke 6 yang iols amek Boboboy kat school tu dia macam demam dedor kan3, penyudahnya weols di uji dengan kesihatan Boboboy. Boboboy kena 'high fever' & kena warded dekat Pantai Hospital. Dua kali kena jangkitan virus hooiiiii, so dekat 2 minggu la jugak weols berkampung dekat sepital nuuuunnnn. 

So bila dah discharge, Boboboy still takgi school for few days. So penyudahnya almost 3weeks la jugak Boboboy stop school tu. Bila dah ok baru hantor pegi school balik, & the DRAMA begins again :P. Macam besa la Opah kena jadi penunggu depan school. Tapi, on the 2nd  or 3rd day tu, lepas hantor Boboboy gi school, iols join Opah eh jadi 'spy' dekat luor pagar school. Apa yang weols dengor time tu yang buat weols sefamilia decide to 'STOP' sending Boboboy to that school. 

Well, masa iols gtau pihak school tu, memang pihak school pujuk segala la keennn. Tapi iols dah nekad. Bior la burn duit ribu riban pun, yang penting emosi my Boboboy. Opah & Ayah eh pun sama. Weols decide berdasarkan kesan perubahan yang weols nampak kat our Boboboy. The true story mungkin weols tak betul2 nampak, but still hati weols kuat mengatakan that the school thing tak sesuai untuk our Boboboy. Management memang dok nak korek tanya the 'REASON' why iols nak stop. Tapi iols prefer not to tell. Kalo dah iols tak soka iols STOP terus. THE END.

Karier a.k.a Kehidupan Pekerjaan | Antara Ujian & Anugerah Allah

Karier a.k.a Kehidupan Perkerjaan | Antara Ujian & Anugerah Allah | Setel kes Boboboy, timbui pulop kes Ibu eh. Office tempat iols masa tu nak kena pindah ke HQ dekat Bukit Mertajam. Well, company instruct untuk pindah tanpa sebarang bayaran elaun ataupun kenaikan gaji. Setelah iols timbang tara segala kos & masa, so iols decide untuk 'RESIGN'. 

Tapi sebenornya the MAIN reason iols resign bukan sebab kena pindah tu sangat pun. Tapi lebih kepada internal department management conflict. Masuk ja sekor 'kap lam ya nga', abeh tunggang tebalek whole department. Sebelum iols buat cakor rimo dekat sekor tu baek iols resign. Elok dapat bonuih & gaji Januari 2016, iols teruih hantor 'ON THE DOT NOTICE' resign letter.

Sebenornya iols dah confront dengan manager iols pasal kes ni. Iols memang dah kabor awai2, iols confirm resign kalo iols kena duty bawah sekor 'kap lam ya nga' itu. Manager iols at that time confident ja promise I will still direct report to him. But then again, the finale call is from director bodo tu la. Still assign iols bawah sekor tu. So memang iols RESIGN la keeeeennn. That's why my manager tak ambil action on my resign thing. Rasa bersalah iols dekat my manager tu ada, but still iols geram sebab dia tak stay dengan decision dia & back up iols. Again, kalo iols tak soka memang iols STOP terus. THE END.


Restructuring Kehidupan | Antara Ujian & Anugerah Allah


'Restructuring' Semula Kehidupan | Antara Ujian & Anugerah Allah | Secara summary-nya, isu disini adalah berkisar tentang Ibu & Boboboy la yer, he3. Sebenornya, masa iols dah decide nak resign tu iols dah go through few IV la tau3. Alhamdulillah, ada rezeki dapat one job offer. Walopun gaji eh memang jauh lari dari my previous one, tapi jadik la keeeennnn. Untuk sementara sajork kekdahnya gitew.

In TOTAL since Feb. 2016 until Aug. 2016 iols betukor koje sebanyak 3 kali. Bermula Aug. 2016, Alhamdulillah, rezeki Allah aturkan, iols dapat koje yang lebih stabil. Harap2 sangat kali ni koje sampai pencen. InsyaAllah, AMIN.

As for Boboboy, sekarang ni Boboboy memang tak school dah la yer & weols dah decide nak hantor Boboboy pergi PASTI next year. Borang dah ambik dah pon :). Hopefully next year he is 5years old & ready for school. Uols tolong doakan la yer. Ibu & Ayah eh dah spare cotik seminggu atau lebih untuk Boboboy masuk school hoooiiiiii. Propa sangat weols ni :P. Lantak la anak weols, suka ati weols la keeenn, he3.



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. Amboi entry merejam ni..ape2 pon saya hepi kak sha dah dpt 'keyboard' dah..pasni entry baru masuk bertingkek2 la..hehehe

    ReplyDelete
  2. ni kes tak baca entry2 sblm ni, boboboy berapa tahun?
    kalau 4thn, biar je dia kat rmh, mood dia masih nak main with parent lg.
    arrizqi 4thn, main je la kat rmh. 5thn sok baru pi skola.

    ReplyDelete
  3. hahahaha.... nantikan tingkek seterusnyaaa

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati