Resipi Mudah & Cepat Baked Mac&Cheese | Resipi D'Dapor

2:30:00 PM

Resipi Mudah & Cepat Baked Mac.&Cheese | Resipi D' Dapor

Resipi Mudah & Cepat Baked Mac.&Cheese | Resipi D' Dapor

Resipi Mudah & Cepat Baked Mac.&Cheese | Resipi D' Dapor | Assalammualaikum & selamat petang uols. Ooohooiiii, rini kojer aman damai bahagia sungguh. aternya big bos, second bos & 'the wanna be bos' cotik hokeyh. MERDEKA la iols. Next week pun ala2 bahagia jugeks gitew.

So bila iols bahagia, iols nak share Resipi D'Dapor la keeeennn. Meroyan hoooiiii, lama tak share resipi dalam blog, he3. Bertingkek2 sebenornya resipi dok que nak di-entry-kan. Tapi kita kena bawak bertendang #eh3 bawak bertenang, up satu2 gitew. So untuk kali ni iols nak up resipi terkini a.k.a iols baru buat 2hari lepaih tau3. All time Ibu & Boboboy peberet >>>>>>>> Baked Mac.&Cheese.


Bahan-bahan & Cara Menyediakan | Resipi Mudah & Cepat Baked Mac.&Cheese


Bahan-bahan & Cara Menyediakan | Resipi Mudah & Cepat Baked Mac.&Cheese | Sebelum2 ni iols pernah up resipi ni, tapi gravy dia tomato based punya gitew. Kali ni iols nak up gravy dia mushroom sauce based punya pulop. Sambil pejam mata sajork boleh buat resipi ni tau. Haaaaaaaaa, nampak dop propa setinggi langit iols nak menampakkan ke-mudah-an & kecepatan nak masak resipi ini he3 :P. So meh iols listkan bahan2 :

Bahan2 :
4-5 ulas bawang putih (ditumbuk halus)
3-4 sudu Planta
1 tin Campbells Cream of Mushroom
3-4 sudu Knorr Chicken Stock
1/2 cawan air
Pharmesan cheese (di'grated')
2 batang Hot Dog & 2 keping Burger (disaute & dipotong2)
Macaroni (rebus sehingga empuk)
1biji telur

Cara Penyediaan :
Cairkan planta
Tumis bawang putih (sehingga kuning keemasan & naek bau)
Masukkan Campbells Cream of Mushroom
Masukkan air
Kacau sebati sehingga sedikit menggelegak
Masukkan macaroni & bahan 'saute' (hot dog & burger)
Masukkan Knorr Chicken Stock
Kacau sebati & rasa
Renehkan sebentar sehingga gravy agak pekat
Tutup api
Pecahkan sebiji telur & kacau sebati sekali lagi
Kaupkan kedalam bekas pembakar
'Grated'kan sebanyak mana pharmesan cheese di atas
Daaaaaannn
Kita bakor
Kita bakor
Kita bakor
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Sekitar proses penyediaan gitew

Hasil Pembakaran #eh3 | Resipi Mudah & Cepat Baked Mac.&Cheese


Hasil Pembakaran #eh3 | Resipi Mudah & Cepat Baked Mac.&Cheese | Jom layan gambor hasil akhir rejaman pejam mata iols gitew :P..............................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 Baked Mac. & Cheese 

The cross-section of my Baked Mac. & Cheese



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. sedap tu...tk pernh try lg buat sdiri..mkn pernh hehe

    ReplyDelete
  2. model yang belasah sampai 2 bekas tu mana??? mak ka anak ka???

    ReplyDelete
  3. nak sikit.. nanti buat laa kat kengkawan sikit.. hehehe..

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati