Sambutan Ulang Tahun Kelahiran | Happy 36th Birthday Ibu

2:22:00 PM

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran| Happy 36th Birthday Ibu

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran| Happy 36th Birthday Ibu

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran| Happy 36th Birthday Ibu | Assalammualaikum & selamat petang semua. Haaaaaaa, mood menaip datang mencurah2 pulak hari ni he3. So jom la kita sambung entry "Sambutan Ulang Tahun Kelahiran" lagi. Kali ini saya akan ceritera pulak celebration birthday saya a.k.a Ibu (yang betingkek2 jugak :p). Ibu & anak seketul a.k.a Boboboy memang suka sangat2 sambutan bertingkek2 he3.

Cumanya part untuk Ibu ni, sambutan bertingkek2 adalah di pejabat Ibu. Sebabnya sehari sebelum hari lahir Ibu, Boboboy demam. So memang duduk rumah dok ulit anak seketul tu ja la. Tapi Alhamdulillah sehari saja demam anak bertuah tu. Lagi satu, kalau dengan family memang la namanya sambutan hari lahir Ibu & Boboboy, tapiiiiiii cake cuttingnya, blow candlenya, nyanyi lagu birthdaynya >>>>> semua fokus dekat Boboboy :P. So untuk sambutan birthday Ibu memang tak plan untuk ada segala item2 itu (cake & blow candle), cumanya part nyanyi ja ada he3.

Even, part wishing & nyanyi lagu birthday untuk Ibu pun Ayah yang kena pujuk Boboboy tau3 he3. Dari wish on the night before a.k.a sharp 12.00 tengah malam 8.1.2017 tu haaaaaa, sampailah wish on the morning shunshine 8.1.2017 tu. Boboboy macam malu2, senyum2, & jeles2 bila Ayah & Opah wish birthday, nyanyi2, peluk2 & cium2 Ibu. Bila sampai turn Boboboy untuk wish Ibu, dia peluk cium lama2 Ibu dia, tapi bila nak wish tu malu saaangaaattttt. Terus lari sorok celah Ayah. Dahtu Ayah yang kena bawak Boboboy datang kat Ibu balik & wish. Aduuiiiii la anak seketul :P. 

Saya memang dah tahu dah perangai Boboboy tu, so memang tak mahu la fokus & stress on the part "birthday Ibu". Buat santai2 ja. Tak mahu la anak seketoi tu rasa sedih & jeles. Eh3 banyak pulak membebel. Ok la, jom sambung ceritera bergambar pulak.



Birthday Lunch Treat Dari Opah | Sambutan Ulang Tahun Kelahiran

Birthday Lunch Treat Dari Opah | Sambutan Ulang Tahun Kelahiran | Birthday Ibu jatuh hari Ahad. The day before kan Boboboy demam, so memang dah plan tak mahu keluar celebrate beria. Nak rest dekat rumah & bagi Boboboy betul2 recover sebab Isnin kan kena school. Tapiiiiiiii, masa elok nak dekat time lunch tu, Opah kata nak belanja lunch pulak. Kiranya birthday treat la. So, kami 4 beranak siap simple2 & terus keluar.


My birthday lunch treat 
Sponsored by Opah at Hadramout City Restaurant

Menu pilihan hati
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Saya belanja zoom in :)
Chicken Kabsah

Lamb Kabsah


Lamb Kaba


Kejutan Dari Corporate Office Management | Sambutan Ulang Tahun Kelahiran


Kejutan Dari Corporate Office Management | Sambutan Ulang Tahun Kelahiran | Sebenarnya kat ofis saya bekerja, saya berada di unit 'Corporate Office'. Yerla, saya ni kan front counter. Memang di unit saya, akan ada sambutan hari lahir untuk staff. Pihak team Corporate Office akan buat surprise. Sesetengah surprise tu berjaya, & sesetengah tu tak berjaya sebab berjaya dihidu he3. Cumanya saya memang tak dapat turut serta, sebab kena jaga kaunter front office. Tapi tetap dapat merasa kek & makanan dari sambutan tu. 

Untuk hari lahir saya ni, memang saya tak expect langsung akan ada surprise ke apa ke. Yer la, saya ni front office assistant ja pun, dalam unit saya ni kiranya terdiri dari pihak pengurusan tertinggi kolej. Dijadikan kisah pulak masa hari kejadian tu memang saya bz sangat2. FYI surprise ni dilaksanakan pada 11.1.2017. Kiranya macam belated birthday surprise. Dalam tengah bz tu, tiba2 dapat call suruh naik tingkat satu, bos nak jumpa. Dah hairan, tapi terus kata ok & panjat tangga pergi tingkat satu. Elok sampai hairan lagi, sebab tengok ramai berkumpul, sekali semua bos2 tau3. Jalan lagi masuk dalam baruuuuu nampak cake birthday & diorang semua start cakap "SURPRISEEEE" & wish dekat saya. Lepas tu pasang lilin, semua nyanyi lagu happy birthday. Blow the candle. Agak gugup jugak time tu :P. Tak pernah dalam hidup tau diraikan macam ni di pejabat. Selama 12 tahun bekerja dalam pelbagai syarikat, memang tak pernah celebrate birthday dekat ofis. Terharu rasanya he3. Jom layan gambar.


Berdebar2 dalam hati time ni :P


Bergambar kenangan dengan pihak pengurusan tertinggi kolej (corporate office)

Psssttt : Seriously, orang2 putih ni mesra & tak terlampau mementingkan status. Maksud saya, tak kira la anda president ke, COO ke, staff ke, perhubungan & komunikasi tu macam tiada sempadan. Lebih kepada macam rakan sekerja. Saya masih lagi dalam proses sesuaikan diri sebenarnya. Dalam proses observe & reserve myself lagi pada tahap ni he3. Malu2 kucing konon :P

Exchange Gift Group | Sambutan Ulang Tahun Kelahiran

Exchange Gift Group | Sambutan Ulang Tahun Kelahiran | Sebagai penutup sambutan ulang tahun kelahiran saya, kali ini saya diraikan oleh rakan2 sekerja kesayangan saya he3. Alhamdulillah, setakat ini saya dikurniakan Allah rakan2 sekerja yang baik2 & happening. Group kami memang tiap2 bulan buat gift exchange. Motipnya nak eratkan perhubungan & updates the current gosip he3 :P. So bersempena dengan Januari punya gift exchange, group kami decide nak raikan Januari baby birthday sekali (Baby la saaaangaattt :P). So, untuk Januari, kami dua orang a.k.a saya dengan kak Sha. Jom layan gambar lagi.


Januari baby nak potong kek :P

Group kami a.k.a Exchange Gift Group a.k.a group gossip :P he3


Haaaaa, macam biasa, hadiah saya ni memang la Boboboy seketul yang akan unwrap :p
Habis hati Boboboy dapat coklat Kit Kat sebalang he3 




~~~ The End ~~~

You Might Also Like

2 comments

Blog Dekat di Hati