3D2N JJCM KL&Shah Alam ~ #Day 1 (Tony Romas & Nu Sentral)

2:43:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Hokeyh, moh kita sambung lelaju2 entry Cotik2 KL iols ek uols :P
So, lepaih 4-5hari settle la planning & pre-preparation ITU :P
Weols bertolak p KL on 28 Dis. 2014 jam 6.00am
Nampak dak?????????? Nampak dak???????? Nampak dak?????
GIGIH iols soh familia siap AWAI2 kan3
Ater nak make SURE sampai KL PAGI hokeyh (LATEST by 11.00am tau3)
Kang ter-DELAY sume3 planning iols kalo sampai LAMBAT tau3 :P
So weols sampai kat hotel hubby (ANCASA HOTEL & SPA Kuala Lumpur) dalam 11.15am gitew
Register untuk room dolu (tak boleh check in lagik sebab bilik ada orang)
KERETA weols memang PARK kat dalam parking lot ANCASA (kena one time caj RM10.00/per stay ~ sila bayor sesiap masa check in so lepaih tu bila nak kluor/masuk just mai kat reception counter untuk cop tiket parking & takyah la bayor dah)
Pehtu weols JALAN kaki p hotel iols sefamilia pulop (PACIFIC EXPRESS Central Market)
DEKAT sajork tau3
Kalo siang jalan dalam 10minit, kalo tengah malam/awai pagi 5minit sajork tau3
Weols sampai hotel PACIFIC dalam pukui 12.00noon gitew
Check-in & simpan luggage sajork dolu (tak boleh masok bilik lagi sebab bilik occupied lagik)
Pehtu weols teruih JALAN p stesen LRT MASJID JAMEK
Pun DEKAT sesangat hokeyh - 5minit sajork tau3
MeMOLA memang JAKUN kejap...dok nganga sat
Ni kira iols dah STUDY route & map LRT/MONORAIL tau3 :P
P kaunter, dia soh pakai mesin beli TOKEN LRT
SONANG ghopenya he3
Maka bermola la ADVENTURE weols anak beranak naek LRT/MONORAIL :P
Our 1st STOP/DESTINATION is KL Sentral
Dari Kl Sentral JALAN p Nu Sentral (Sebelah2 sajork hokeyh)
Sampai Nu Sentral teruih carik Floor Plan Board
Ater nak menCARI TONY ROMAS motipnya he3


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....AKHIRNYA dapat jugak iols MERASA
(ni la bahana BW sejak 2-3tahun he3)
Dok meNGIDAM bertahun sebab kat Penang TAKDAK tau3


The MENU


Our CHOOSEN menu (RED rounded items)


Chocolate Creamside
RM 14.90
(Iced Blended fruity flavour & top with cream & choc syrup)
Taste : YUMMY slurp2 gitew (masam2 manis)


SELFUS
(Itu mudak tecit manyak syiot sebab Ibu bagi GREEN LIGHT nak makan ICE)


Nampak dak????? Nampak dak?????? Nampak dak????????
PUUUULUUUNNNN dok sedut takmo benti he3
Sian my Boboboy kan3
Umur nak dekat 3tahun & this is the 5th times kot iols bagi dia makan ice tau3

Three of our menu
BUY 2 FREE 1 gitew


Lamb Ribs - Roma Rack
RM53.90
Taste SUPERB (juicy, tender & lembut sampai ke tulang tau3. The BBQ sauce is really awesome. Tak terkata time makan tau3)


Shrimp & Salmon Piccata
RM 52.90
Taste : NICE (Suka sangat shrimps tu, sebab tak la mentah & tak la over cooked. Hubby & Boboboy suka nasi sebab rasa macam nasi ayam+butter gitew. Just yang kurang sikit tu Salmon tu sebab tak garing. Iols rasa lebih sedap kalo kulit & luor isi tu garing & rangup. Gravy dia memang sedap)


Beef Ribs & BBQ 1/4 Chicken
RM49.90
(TAPI hat ni weols dapat FREE)
Taste SUPERB (Iols ghase apa2 saja yang BBQ kat Tony ni memang sedap gilos. Sebabnya BBQ sos dia terbaik tau3)


SELFUS lagik2 :P
(Eh3 iols baru perasan tak tangkap gambor Opah time makan he3. ater Opah dok depan weols :P)


The SAUCE


WEFIE gitew :P

Hat ni weols tak dapat perabeh so TAPAU he3


Haaaaaaaaaaaaa...ada pun gambor familia dengan Opah he3
Environment : SELESA, LUAS & PRIVACY (sit dia memang nice & ada type yang open/closed. So boleh pilih la kan3. Macam weols ni kan JAKUN so untuk cover keJAKUNan tu weols pilih type yang bersofa & closed sket, so privacy la nak MELAHAP kan3 :P)
Service : Memang BAGUS, MESRA & rasa macam VVIP uols :P (sebab weols ni 'ORANG LUOR' KL yang JAKUN, maka adalah sangat BLUR time nak pilih menu tu tau3. Yerla ni kan 1st TIME iols, walopun Tony ni kira macam si Chilli's or TGI's tu tapi iols PARTICULAR bab pilih menu sebab iols kena pilih hat PALING sedap. Kan pehni lek Penang dah TAK DAPAT makan dah kan3 :P.Waiter tu SABO & TENANG ja layan SOKLAN2 CEPU CEPI iols tau. Sila bayangkan MAMI jarum dok pot pet tanya segala mak nenek he3. Waiter yang layan weols ni sampai 3 orang. Memola si pakistani kot, pehtu senior waiter melayu, last sekali depa panggil SUPERVISOR melayu deme mai buat PENERANGAN kat iols :P)
Foods : Memang SEDAP (iols besa makan Chili's & TGI's ja kat Penang, & this is the best BBQ for me tau3)
Drinks : SEDAP jugak (buktinya my Boboboy tak leh stop hirup he3)
Price : Really WORTH IT (standard price lan kan3 for kind of exclusive restaurant gitew)
Overall Rating : 4.7/5

Lepaih dah settel sesi KENYANGkan perut SUKAkan ati, weols sambung dengan sesi JALAN2 cuci mata pulop :)
Sesajer ronda2 & posin2 dalam Nu Sentral ni


Ayah & Fayyadh yang hover :P

Opah, Ibu & Fayyadh

Nampak dak?????? Nampak dak??????? Nampak dak??????
Boboboy Fayyadh dok PULUN
Kat Penang TAKDAK :P
Fayyadh buat macam dok maen TAB sendiri sajork he3


Hat ateh ni some of the VIEW dalam Nu Sentral

Akhirnya si Fayyadh lena kekenyangan
So we all decide untuk naek LRT & balek hotel :)

Weols lepaks & titon
Malam tu iols & hubby sajork yang kluor p hotel hubby sebab nak ushar bilik hubby he3
Patutnya nak bawak Opah & Boboboy skali, tapi HUJAN
So kena tinggai la si Boboboy tu dengan Opah
Hubby kata kalo roommate hubby TAK MAI, weols ada can la dok situ
TAPI sayangnya itu orang mai sob3
Macam besa iols akan buat spesel review bagi hotel masa last2 nanti hokeyh
So tungguuuuuuuuuuuuuu :)
Malam tu weols just dinner dalam bilik (hasil tapau saki baki Tony Romas tu la he3)



~~~ To Be Continued~~~

You Might Also Like

16 comments

  1. Replies
    1. Assalam PB,
      Haah he3
      sambil menyelam minom ayor kekdahnya he3

      Delete
  2. fuiyoooo da masuk jalan kat Nu Sentral.. CT lalu aje ritu nak drop spupu kat kl sentral.. banyak cafe nampak dari luar.. kan blogwalking mmg bahana sungguh kan ? lagi2 blogwalking memalam diorang citer pasal makan.. aigoo seksa jiwa..

    part penang takde Tony Roma's tu pelan pelan sket habaq hehehe. >.< cek malu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      he3
      kan3
      sedeh wooooooo penang takdop (ni akak cakap pelan2 tau he3)

      Delete
  3. meleleh2 ailio tgk menu2 tu...dan2 lapaq

    ReplyDelete
  4. aip! datang sini tak bagitahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! hihi.. ida sekali seumur hidup je pernah sampai NU Sentral ni. tu pun tak habis round. akak pun dah sampai huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      akak p time weekdays laaaaaaaaaaaaaa
      takmo la kaco
      kan uols koje :)

      Delete
  5. untunglah dpt mkn kat TR tu
    kwn2 iols pun sllu dok tayang kat fb TR ni
    kecur air lio haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      iols dok ngidam berTAHUn tau3
      ni baru dapat sob3

      Delete
  6. adehh ana x pnh merasa lg tony romas or tony ramas nih hehe. hamboihh kemain dok sedut takmo benti no boboi nih. mai la kat acik ana ni sikit. kesian acik ana x pnh lgsung merasa tau T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ana,
      kan3
      sedut tak pandang kiri kanan dah si Fayyadh tu
      he3

      Delete
  7. kita tony roma mmg suka makan lamb ribs die... sedapp n juicy lagi satu cendawan goreng die pn sedap jugakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam jue,
      laaaaaaaaaaaaaaa
      ada pulop cendawan goreng?????
      sob3
      entah bila la dapat merasa pulop
      sob3

      Delete
  8. syoknya makan2! sedap tu tony romas..kita pernah sekali je..itu pun org belanja..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyana,
      alhamdulillah dapat jugak merasa he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive