3H2M JJCM KL&Shah Alam ~ Day 2 (IKEA)

11:15:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Oooooooooooohooiiiiiiiiiii rini baru iols berKESEMPATAN nak sambung ENTRY Cotik2 KL tahun lepaih (a.k.a bulan lepaih gitew :P)
Last iols up entry kat SINI (Tony Romas & Nu Sentral) kan3
Itu on our ARRIVAL a.k.a 1st day la kan3
So rini iols sambung ceritera on 2nd day
On the day tu Hubby dah start KURSUS
Kan iols ada gtau yang patutnya Hubby dok Ancasa Hotel untuk kursus tu
TAPI Hubby takmo, sebab nak dok ngan anak beranak dia a.k.a iols & Boboboy la kan3 (kat Pacific express)
SO bila time KURSUS Hubby kena KUOR AWAI dari hotel weols & JALAN kaki pi hotel KURSUS tu la :)
SO on the 2nd day tu a.k.a 1st day kursus Hubby kuor dalam pukui 6.45am
BEKPES kat Ancasa baru start kursus
Meh iols belanja uols DRAMA pepagi seblom Hubby g kursus :P


Haaaaaaaaaaa....adegan PELOK CIUM, TATA BABAI Ayah & Fayyadh
(Part Ibu censored gitew :P)

Lepaih ja Hubby g KURSUS weols anak beranak sambung TITON
Tup2 iols SEDOR dah pukui 10.00am uols
Oooohoooooooooooooiiii......... RUGI3 tau3
Cecepat iols gerak Opah & Boboboy
Siap2 teruih berDESUP JALAN gi LRT Masjid Jamek
Plan weols that day nak gi IKEA :)
Ohhooiiiiiiiiiiiii.........hat ni pun berTAHUN iols teringin nak pi tau3
MOTIP utama ialah MAKAN la kan3
Besanya gi KL naek KETA, so Hubby memang TAK MAU drive gi IKEA tau3
So ni dah ada PELUANG naek LRT, maka jangan dilepaskan he3

Gambor berWE-FIE dalam LRT :P

Weols turun kat LRT Kelana Jaya
Lepaih turun LRT tu plan ASAI iols kenkonon nak naek BUS pulop pi IKEA tu
Haaaaaaaaaaaaaaa..........CITA2 tu tau3
TAPI si Fayyadh iols boh dalam stroller
Ater cencaner
LAST2 weols naek TEKSI he3
MeMOLA cari teksi tu hampir2 nak kena KENCING
Ater katanya CAJ dari Kelana Jaya ke IKEA tu RM20.00 tau3
Deme takmo pakai METER
Terus iols kata TAKMAU
Nasib baek lepaih tu jumpa teksi yang pakai METER
SO kena caj dalam RM9.00 sajork tau3
Nampak dak BEZA???????????? kan3

Sambong berWE-FIE dalam TEKSI :P

Weols sampai IKEA dalam 11.30am gitew
Teruih ceCEPAT naek gi KAFE
Nampak benor keBULURnya disitu kan3 :P

Finally we are at IKEA
(Hubby ja takdak, sob3)


Hat ATEH ni some of the VIEW masa iols tengah BERATOR nak ambil makanan :)

This is our CHOOSEN MENU
Total = RM62.85

Meatball
RM15.90
Taste : SO2 sajork (Actually iols DISAPPOINTED dengan ghaser meatball ni. Maybe iols put too high expectation on it kot. Once sendiri makan, what i can say is "iols masak taste much better hokeyh". TAPI still OK la ghasernya, idakla sampai tak leh nak telan kan3)

Kek Badam
RM6.25
Taste : SEDAP (thumbs up)

Kids meal = nugget & fries
RM4.77
Taste : SEDAP (thumbs up)

Fish & chips
RM14.73
Taste : SEDAP (thumbs up)

Mushroom soup
RM3.18
Taste : Sangat SEDAP (thumbs up2 and away gitew :P)

It's MAKAN time :P
Environment : LUAS, berSISTEM & TERATUR. TAPI still CROWDED & rasa SEMPIT (Orang RAMAI sesangat kot)
Service : CEPAT, tapi TAK MESRA pelanggan langsung (dari bahagian nak order sampai la nak bayor). Mungkin sebab deme nak CEPAT so maleh nak layan sangat kot
Foods : OK la kan3
Drinks : OK (weols minum coke & coffee ja)
Price : PRICEY (bila iols hitung2 balek ghaser cam NOT WORTH IT)
Overall Rating : 3/5

SEMUA foods ni IDAKler weols HABES makan tau3
Kalo abes jawabnya memang memBELA la kan3 :P
Iols TAPAU untuk bawak lek for my Hubby laaaaaaaaaa
Siap beli tupperware dalam IKEA lagik tau3
Ater iols tak tahu kat kafe ni TAK SEDIAKAN BEKAS untuk TAPAU :P
Iols ada ADD-UP foods lagik untuk di-TAPAU he3

5pcs Chicken Wings
RM9.54
Taste : Sangat SEDAP (thumbs up2 and away gitew :P)

Bakers Croissa
RM3.71
Taste : SO2 sajork

Cinnamon Bun
RM2.65
Taste : SO2 sajork

Tapi iols LOPA nak SNAP gambor TAPAU itu :P
So semua gambor add-up ateh ni adalah ehsan google sajork yer uols :)

Fayyadh continue with PLAY time

Then TETIBA Ibu & Opah TERJEBAK dengan PADINI SALES :P
(Fayyadh dok lena dalam stroller masa ni, he3)

Weols sebenornya tengah tunggu KAZEN sayam iols
Dah LAMA tak jumpa
RINDU sesangat
So dah alang2 iols mai KL, tup2 dapat tau dia pun turun KL
Maka berJANJIla weols nak jumpa kat IKEA ni haaaaaaaaaaaaaaaa
LAST2 kami berdua TERJEBAK berSAMA2 dengan SALE ini :P
Lepaih pueh ati, baru weols pi tala balek kafe IKEA
Nak LEPAK2, GOSIP2, & MAKAN2 gitew :P


Si Fayyadh ni apa lagi.... Sambung PLAY la kan3

Weols makan2, gosip2, we-fie2 & gosip2 lagik

Seriously memang rasa TAK PUAS
Dari pukui 3.00pm sampai 6.30pm tau3
Macam KEJAP sangat
Sob3....Sob3....Sob3
Nak kena PISAH dah
Kalo la weols dok dekat
Sob3....Sob3....Sob3

Our LAST gambor together2 sebelom balek

Weols naek TEKSI gi stesen LRT & naek LRT balek Masjid Jamek
Lek hotel Hubby dah ada he3
Seb baek dah tapau foods IKEA sesiap tadi kan3
Malam tu memang TAK LARAT nak kuor jenjalan lagi dah tau3
Teruih REST & sambung gosip ngan Hubby dalam bilik sampai lena he3



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

26 comments

  1. tu diaaaaaaa....org penang mai Ikea naik lrt...hahaha...saya sendiri dah lama tak naik lrt...

    meatball ikea tu pun bagi saya biasa2 aja rasanya...sedap lagi bergedil daging wife saya buat...hahaha

    Fayyadh tu pun ialah nama anak bongsu saya...:) entry blog saya hari ni gambor si fayyadh zayydan tu...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doc,
      haaaaaaaaaaaaaaa...kan3
      skali mami penang naek lrt memang begema sora penuh lrt tu tau he3

      Delete
  2. ai pun tak sampai2 lagi kat IKEA.. hubby yang tak nak bawak sebenarnya sebab tahu dah ai nak apa kat sana.. ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aiza,
      iols pun hubby dok takmo drive pi sana
      dia memang tak suka tempat jammed & crowded2 he3

      Delete
  3. tak try kek daim ke?
    kalau kek daim tu aku suka sangatttt...

    honest, aku pun tak berapa gemar meatball ikea tu, aku pelik gak kenapa ramai sgt suka mkn meatball kat situ...huhu...takpe lah, taste masing2 kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak wahida,
      alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      iols tak tau pun kewujudan kek daim
      iols dah boh dlm list nak pi RSMY beriani house
      nak try naan cheese yang kak wahida dok war2 kan tu
      siap cal restoran tanya jalan tau3
      last2 takdak rezeki nak pi
      tak sempat sob3
      kak wahida pos sat kat kami buleh???he3

      Delete
  4. dapnye makan2..
    tq singgah my blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sufi,
      thanx a lot
      sudi balas kunjungan iols

      Delete
  5. MJ kalu p IKEA terjah food court makan Meatball je..hehhee
    Dedulu memang sedap, now macam dah kureng sikit tapi cheq totap suka..
    So very merlting bila tengok tau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam MJ,
      next trip nak try jugak lagi
      tapi takmo tamak amek 2 plate
      try satu dolu he3
      kot2 tersedap pulop he3

      Delete
  6. wahhh best nye.. terbaik punye trip ni.. heheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mas,
      haah,
      sekalai harung konsepnya he3

      Delete
  7. tiba-tiba rasa cam nak p pekena meatball ikea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam fazrol,
      sila pi lekaih
      pehtu tolong wat review meatball dia yer
      sodap ker idak yer :)

      Delete
  8. Mak aiii kemain mahal 20hengget dr kj smp ikea..padahal dekat je kut..hilang akal sungguh..kite setiap kali gie ikea jarang makan kat situ..satu sbb boring dua sbbbbb ramaiiii orgggg sesgttttt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      kan3
      saja nak kencing mami penang sob3

      Delete
  9. walaupun meatball ikea rasa so-so, tapi bila org ajak p makan, memang tak tolak. hahaha :P

    ReplyDelete
  10. Berbaloi le ye ary dtg KL ikut hubby kursus pas tu dpt round ikea, makan meatball lagi hihi....

    ReplyDelete
  11. hihi kalo pi ikea nak makan aje ok la naik lrt.. maunya pi nak borong barang haha.. ranap tangan nak bawa naik lrt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ct,
      haaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      tau xpa
      jenuh ngucap iols masuk dalam tu hokeyh
      konsepnya FOKUS MAKAN :P

      Delete
  12. skarang ni aje mitbol ikea jadi macam kureng sket.. dulu sedap and size lebih besar.. huuurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ct,
      ooooooooooooooooo
      patutla
      macam gerai melayu pulop jugak???he3
      femes teruih xsedap :P

      Delete
  13. yay! hotspot ikea..! haha.. tatau la knape.. kalo g tengok pinggan mangkok kat mall biase rase macam mahal je.. tapi kalo masuk ikea rase ok pulak.. mungkin sebab kualiti kot...

    haa.. tapi kalo dah g ikea tu.. mmg salu luna wat sampai makan kat ikea.. balik makan kat dip2 the curve depan tu.. alamak... terliur lagi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam luna,
      tu laaaaaaaa pasai
      cam one stop centre kan3
      ritu ingat nak singgah hat depan ikea tu
      ater dari pagi smpai nak mlm dok dlm ikea he3
      idak ler sempat sob3
      next time :)

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive