3H2M JJCM KL&Shah Alam ~ Review Hotel (PACIFIC EXPRESS HOTEL, CENTRAL MARKET)

5:08:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Kan dalam ENTRY SINI iols dah JANJI nak buat SPESEL REVIEW kan3 :)
So ni 1st review iols, a.k.a REVIEW HOTEL yang weols anak beranak spent time sepanjang 3H2M kat KL ritu hokeyh
Eh3...SELINGAN kejap yer
APASAI iols ghaser iols ni macam LAMBAT sesangat UPDATE ceritera Cotik2 KL ni yer??????????
Time pi ritu dalam ujung bulan Dis. '14
Ni dah nak ujung Jan. '15
Dekat 1BULAN dah kan3????????
TAK ABEH2 lagi entry nyer haaaaaaaaaaaa
CENCANER3???APASAI3??????
MOMENTUM laariiiiiiiiiiiiiiiii dah niiiiiiiii
Takpa3...satg iols kejor balek naaaaaaa
So skang moh kita sambung REVIEW yer sayam2 semua :)


Haaaaaaaaaaaaaaaaa...
Ateh ni DETAILS booking iols
Cam besa iols booked through EXPEDIA.COM
MUDAH, MURAH, CEPAT & BERKESAN
Ceeeeeewwaahhhhhh :P

Tadaaaaaaaaaaaa...
FRONT VIEW hotel weols :)
Sebab iols PILIH this hotel :
1. DEKAT dengan hotel for my hubby courses
2. BUDGET hotel (rege memang iols LIMITkan max. RM150/night)
2. Ada POOL (Actually iols memang dah set kalo takda pool kena ada bathtub hokeyh. This is mainly for my Boboboy la kan3. Ater itu memang keGEMARAN dia tau3)
3. Dekat STATION LRT (4-5minit walking distance - LRT Masjid Jamek)
4. Dekat dengan FOOD facilities (keliling hokeyh penuh dengan fast food, indon food, mamak food, malay food, thai food, chinese food)

Queen size bed + side sofa

working table + pantry/side table

wardrobe (ada safety box dalam tu) + flat screen TV

SEE THROUGH toilet :P
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....hat ni yang LAWAK sesangat ni tau3
Hubby iols masuk2 ja bilik dah teruih NGANGA GARU PALA tau3
Ater nengok wall glass ala2 kabur2 tu laaaaaaaaaa
Dia dok ISAU nak mandi caner, nak yak-yak caner
Kan MY MOM ada he3
Weols dah duduk serumah dekat 4tahun tau3
Hubby still MALU2 dengan my mom
Iols memang tau dah pasai KES CERMIN ini
So apa yang iols mampu buat is 'SENYUM2 SIMPUI' :P
My mom cakap "Alaaaaaaaa...tak nampak haih..mak tak tengok ang berak nanti :)"
So hubby iols REDHA :P

Uols nampak dak???????????nampak dak???????????nampak dak????????
Haaaaaaaaaaaaaaaaa.... ni la KOJE si Boboboy TETIAP kali masuk hotel hokeyh :P
TEPON, FRIDGE/CHILLER & WARDROBE
Memang PULUN tau3
Tepon tu iols BAGI dia maen (tapi iols cabutla wayar tu kan3)
Hat fridge & wardrobe memang kena MARAH la kan3
BIG NO :P
Tapi sebelum larang iols SNAP gambor dolu
BUKTI motipnya kan3 :P

Ni iols sesajer snap gambor SUIS2 dalam bilik
Iols ghaser macam CANGGEH konsep yang dipakai bagi hotel BUDGET macam ni kan3

Ni pulop coffee making facilities gitew
(hat cawan tu iols BEKENAN tau3)
  
Toilet 1st section
Ada sinki & jamban la kan3

Toilet 2nd section
Shower area


Gambor ateh ni nak tunjuk wardrobe tu haaaaaaaaaaaa
Ni pun iols SUKA
(Sila ABAIkan JU'ON kecik yang dok berGEGOR2 kat depan Ibu yang PULUN POSIN itu yer :P)

Ni view CORRIDOR

Rooftop POOL

Si Boboboy actually tengah GERAM a.k.a MERAJUK he3
Ater dia SEBOK nak terjun POOL dah
Iols soh DUDOK dolu, Ibu nak snap GAMBOR :P

Pehtu Opah PUJUK2 soh JENJALAN2 & POSIN2 tepi POOL gitew :P

Lepaih Ibu PUAS snap gambor baru Ibu TOROJUN POOL dengan Fayyadh
Opah SURRENDER, takmo mandi
Ater time tu cuaca REDUP a.k.a MENDUNG
Opah sakit URAT :P

Hokeyh tu ja la kot yang iols dapat kongsi review
Part reception counter, hotel grounds, cafe & persekitaran hotel iols tak snap gambor la
Tapi secara TOTAL iols memang REKEMEN tau3
Bagi iols hotel ni BEST tau3
Iols kagum dengan SERVICE diorang
Yerla hotel budget, tapi sungguh sistematik & kind of guest comfort oriented gitew
Pasai dia sediakan service yang pelbagai (simpan bag, payung, free shuttle, cab)
Reception counter memang CEPAT & TELITI
Room service pun BAGUS tau2
SEBAB iols puji melambung ada few sample SENARIO :

1. Masa check in, kat kaunter ada dalam 5-7 guest. Total time iols kena tunggu dalam 15-20minit. Bagi iols memang EFISIEN la kan3.

2. Each guest yang check in diBENARkan masuk bilik kalau bilik READY. Masa tu baru pukui 12.15noon, even official check in room is 2.00pm. Maksudnya the room was clean FAST la kan3.

3. Iols lopa nak on kan suis 'room service' request masa iols kluor on the 2nd day. Ingatkan bilik weols deme TAK KEMAIH la kan2. Ghoper2nya they-ols KEMAIH hokeyh. Barang2 weols deme letak elok ja at one sudut. Bilik memang nampak macam BARU. SUKA3.

4. On our check out tu, iols TERTINGGAL selipar Hubby & bantai Fayyadh. Weols check out dalam 12.00noon, pehtu simpan luggage dulu, sampai Hubby lek kursus dalam 2.30pm camtu baru pi hotel lek untuk amek luggage. Time tu baru sedor pasai selipar & bantai Fayyadh. So teruih tanya reception, & they check with room service. Dalam 10minit weols dapat barang weols :)

Secara TOTALMURAH, FACILITIES CUKUP (internal&external), STAFF MESRA, SERVICE BAGUS & MEMANG BERBALOI2 tau3
Overall rating = 4.5/5



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

10 comments

  1. haaa... toilet boleh nampak orang berak?? habislah ketumbit mata satu family karang.... kena sidai langsir kat dalam toilet tu... and mandi ala ala kat kampung, kena berkemban hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam najib,
      idak haih
      alhamdulillah semua mata weols takda ketumbit he3
      ater orang mandi idakler weols pulun nengok wall kaca tu kan3 :P

      Delete
  2. amboi abg najib pulun...hahahaha...

    btl la...slalu bab toilet cmtu yg spoil ckit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      najib sooka amek kesempatan la tuuuuu kan3 :P

      Delete
  3. Yang lain semua ok yer cuma kat toilet jew yang tak best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      he3
      tapi kalo nak honeymoon okey kot kan3

      Delete
  4. Ye lah kann..malu jugak walau cermin tu kabur2 jugak. Dulu adik pernah ter book bilik air cermin. Cepat2 cancel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nazeck,
      ni weols kira hentam sajork he3

      Delete
  5. Wahhhh besaq btl swimming pool.
    Pandai swimming x?
    Saya memang out lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nazeck,
      iols berjalan2 hokeyh dalam pool tu :P
      si boboboy dengan labu2 eh3 dengan pelampung dia laaaa he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive