Fayyadh & Ibu Double Birthday Celebration 2015 ~ #Fun Time At Inflatable Park Soopa Doopa Karosel (2nd PART)

5:20:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

So meh iols teruih sambung dari ENTRY INTRO INI
Ooopppsssssssssss.. Sebelum tu iols nak BAGITAU yang ENTRY ke dalam park ni adalah UNLIMITTED TIME hokeyh
So uols boleh sesoka ati KLUOR MASUK berpuluh2 kali ka, berhaktuih2 kali ka tau3
Cara deme nak cam uols ialah through COP kat tangan uols
COP ni deme cop masa 1st TIME kita ENTER hokeyh
CLEAR dak?????? he3
So meh iols sambung entry iols yer sayam2 semua :)
This part iols akan buat ceritera bergambor2 (macam BESA la kan3 :P)
Iols bahagi ikut JENIS INFLATABLE items tu la yer sayam2 semua :)


1. TRAIN
Saiz : paling kecik
Warna tema : blue, red & yellow
Play : jump, play, climb & slide
Concept : closed & open
Hat ni Fayyadh masuk sat sajork dalam tu teruih takmau
Mungkin rasa SEMPIT kot
Sebab tu gambor ada satu ni sajork :P
Kat bahagian closed section tu (item STAR ORANGE) ada tiang2 boleh bouncing2 gitew & jaring bola
Kat tepi tu (open section) pulop ada slide
TAPI iols rasa TAK PRAKTIKAL a.k.a BAHAYA sebab slide tu kena naik dari bahagian belakang (anak panah A) & then slide tu keluor kat bahagian depan/dalam (anak panah B)
So kalo nak maen kena keluor masuk park ni pulop dah jadinya tau3
So kids kalo tersilap lari/jalan boleh JATUH (atas jalan tar tau3)

2. HULK
Sila rujuk ORANGE ROUNDED item hokeyh
Saiz : agak kecik jugak la
Warna tema : pink, green & yellow
Play : jump, climb & slide
Concept : closed & open


Ni kira ala2 PINTU gitew

JUMP


CLIMB


SLIDE

Hat ni Fayyadh SUKA jugak
Tapi yang payahnya tu, bahagian end slide & entrance dia TERPISAH
Sebabnya kan melibatkan konsep open & closed
Uols rujuk gambor hat 1st view tadi 
Pintu entrance untuk closed section (item A) & end slide kat open section (item B)
Kiranya lepaih slide, Ayah kena dokong Fayyadh & bawak pi dekat pintu entrance
(uols nampak dak tangan Ayah dok nunggu Fayyadh kat gambor ateh ni haaaaa. Ibu dok nunggu depan tangga slide kat bahagian dalam tau2. Kalo sorang yang jaga memang tak terkepong tau2. Berlari2 la jawabnya kluor masok he3)
So penat la dok dokong pi mai pi mai kan3
Kalo budak besor sikit takpala boleh jalan/lari sendiri
Iols tak bagi Fayyadh lari/jalan sendiri sebab takut JATUH
Kan lepaih slide dok seronok lebeh pulun dok berlari nak pi pintu entrance kang terjatuh tengah jalan (jalan ber'tar hokeyh)
BAHAYA

3. ANGRY BIRD
Sila rujuk ORANGE ROUNDED item jugak hokeyh
Saiz : agak kecil
Warna tema : blue, red & yellow
Play : jumps & run
Concept : closed


 Hat ni Fayyadh kurang minat, sebab tak ramai kids yang suka maen
Mungkin sebab agak kecik
Fayyadh kan suka berkawan gitew
So dia hanya suka maen kalo tempat tu meriah dengan bebudak2 laen he3
Bebudak2 ini suka melompat & lari kat kawasan yang lebih luas gitew
Hat ni SELAMAT bagi iols sebab kids play dalam satu kawasan sahaja (closed concept)
Maksudnya parents boleh PANTAU dari LUOR

4. KAROSEL

Saiz : Besor hokeyh (Paling TINGGI gitew)
Warna tema : blue, red, green, brown & yellow 
Play : climb & slide
Concept : open

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa...iols ghaser la kan3
Hat ni yang PALING BAHAYA tau3
Memang TINGGI gilos tau
Iols memang tak bagi Fayyadh climb & slide sengsorang
Iols & Opah akan teman
Memang LAJU, GAYAT & KECUT PERUT tau2 time slide tu :P
Fayyadh naek ngan iols 3 kali ja teruih takmo dah he3
Masa malam Fayyadh naek sekali ja ngan Opah he3

5. MINIONS
Saiz : sederhana
Warna tema : blue, red, green & yellow
Play : climb, slide, jump & play
Concept : closed

 
Nampak dak?????????? Nampak dak???????? Nampak dak????
Fayyadh dok pulum climb & slide dari siang sampai ke malam gitew :P
This is one off Fayyadh PEBERET
Hat ni bagi iols SELAMAT sebab semua dalam satu kawasan jugak (closed concept)
So parents tak perlu risau bior anak2 maen sendiri dalam tu
Boleh PANTAU dari LUOR sajork

6. SPIDERMAN
Saiz : sederhana
Warna tema : black, blue & red
Play : run & jump
Concept : closed

This also one of Fayyadh PEBERET hokeyh :P
Tambah2 bila ramai kawan dok ada, laaaagiiiiiiiii sakan si Boboboy tu tau3
Lompat, lari, jatuh & berlaga konsepnya gitew
Sebab tu ruang dalam dia memang kosong & agak luas/lapang
Hat ni pun sama SELAMAT jugak (closed concept)
Boleh PANTAU dari LUOR sajork

7. FOOTBALL
Saiz : luas/besor
Warna tema : blue, pink & yellow
Play : football
Concept : closed
Hat ni pun weols tak bagi Fayyadh maen
Sekali ja Fayyadh masuk ngan Ayah
Ingat nak maen ball berdua
TAPI elok lepaih dua beranak ni masuk, teruih bebudak2 laen masok
Deme kan dah besor, so maen foorbal cam bebetui tu haaaaaaa
BAHAYA la untuk my Boboboy kan3
Udahler lantai tu deme tak boh angin (maksudnya lantai tu memang ateh jalan tar), so kalo jatuh memang berdentum la kan3

8. BATMAN
Saiz : besor
Warna tema : blue, grey & yellow
Play : climb, slide & play
Concept : open


 Fayyadh non-stop slide xtvt :P

Sebelah slide tu ada bahagian yang ada gegelung macam gambor ateh ni
Ada jugak hat tiang2 yang boleh bouncing tu kat bahagian dalam tu tau3
Hat ni bagi iols SELAMAT jugak, TAPI parents still kena PANTAU
SEBABnya walopun semua dalam satu kawasan, TAPI konsep dia ada OPEN section on one side
So RISAU la kids boleh terJATUH jugak kan3
Better be extra carefull gitew konsepnya
Hat ni pun Fayyadh SUKA la jugak

9. HELLO KITTY

Saiz : sederhana
Warna tema : pink, red, blue, & grey
Play : jump, climb, slide & play
Concept : closed

SLIDE


JUMP & PLAY


GULING2 pulop dah :P


Fayyadh & friends having funs

Hat ni pun one off Fayyadh PEBERET
Hat ni bagi iols SELAMAT (closed concept)
Semua dalam satu kawasan, so parents boleh PANTAU dari LUOR sajork

10. BLUE CASTLE

Saiz : bersor & panjang
Warna tema : red, blue, yellow & green
Play : jump, climb, slide & play
Concept : closed & open

Ni view bahagian DALAM
Kira kawasan CLOSED (jump, climb & play area)

Fayyadh in ACTION gitew


Ni OPEN section pertama
Kira macam ENTRANCE la

Ni OPEN section kedua
Bahagian slide

Walopun Fayyadh SUKA jugak hat ni, TAPI bagi iols KURANG SELAMAT
SEBAB ada 2 OPEN SECTION tu kan3 
Walopun semua unit play dalam satu kawasan tapi parents tetap kena PANTAU time kids play
Terutama OPEN section kat bahagian SLIDE tu haaaaaaaaaaaa
TAKUIT hokeyh lepaih slide teruih merudum berdentum ateh lantai tar tu haaaaaaaaaaaa

11. TOY STORY


Saiz : bersor & panjang
Warna tema : orange, grey & yellow
Play :jump, climb, slide & play
Concept : closed & open
Hat type ni konsep adalah SAMA macam hat BLUE CASTLE
So bagi iols KURANG SELAMAT la jugak kan3

12. PENGUIN
Sila rujuk ORANGE ROUNDED item hokeyh
Saiz : Paling besor & luas
Warna tema : Colourfull gitew
Play : jump, climb, slide & play
Concept : closed


Ni CLIMB & SLIDE section


Ni JUMP, RUN & PLAY section

Fayyadh & FREINDS having the most FUN gitew

This is Fayyadh MOST PEBERET inflatable item tau3
Dengan RAMAI KAWAN dok ada,  so macam besa SAKAN si Boboboy tu tau3
Lompat, lari, play, jatuh & berlaga semua ada tau3
Hat ni pun SELAMAT jugak tau3 (closed concept)
Boleh PANTAU dari LUOR sajork

13.  HAMMER 
(look alike ~ iols tak jumpa nama dia :P)

Sila rujuk ORANGE ROUNDED item hokeyh
Saiz : besor
Warna tema : blue, white, yellow, & black
Play : climb & slide
Concept : open


 
CLIMB & SLIDE

Again Fayyadh & Freinds


Hat ni Fayyadh SUKA jugak, TAPI KURANG SELAMAT sikit
SEBABnya ada bahagian OPEN tu kan3
Agak bahaya after kids slide & lompat2
Boleh JATUH jugak la kan3
So parents kena PANTAU

Haaaaaaaaaaaaaa....SETTLE jugak akhirnya review by each type of inflatable item yang ada dalam park ni
LAST but not least iols BELANJA uols gambor weols seFAMILIA yang TEMAN Fayyadh time PLAY (kenkonon teman tapi dok sama naek PULUN :P)




~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. tudia haihhh details giler bagi heheh gud job
    park ni bukak smpai bila?
    nti lau bw budak2 ni sure xmo balik adoyaiii

    ReplyDelete
  2. kak!!!! hamboihh syoknya! ini mcm kalu, ana pon pulun nak main. dah la unlimited time! perhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ana,
      kan3
      ibu pun dok puuulunnn
      jangankan kata ibu sajork
      ayah & opah pun pulun
      he3

      Delete
  3. kalo cmni ana pon nak pulun main! besnya!

    ReplyDelete
  4. Anak saya xtau lah boleh naik sampai yang paling tinggi tu ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nazeck,
      si fayyadh hat paling tinggi tu sajork iols tak bagi naek sengsorang
      kena naek dengan iols atau opah kekdahnya
      iols yang seriau lebeh he3

      Delete
  5. Nahhhh hambik... satu entry panjang kemain sambut besday mak ngan anak... nasib anak leka main, kalau anak pun sibuk amik gambar mesti nampak maknya pun sliding sana sini tu... Hepi Besdayyyy!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam najib,
      ish3
      sebenornya memang mak nyer ada test sliding laaaaaaaa
      he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive