2D1N Kolam Air Panas Ulu Legong, Baling, Kedah ~ #2 (Review - Entrance)

1:58:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Meh iols HUPDATE lelaju entry ULU LEGONG
Sambungan dari ENTRY INI hokeyh
So iols akan start entry REVIEW la yer sayam2 semua :)
MeMOLA iols akan ceritera bahagian ENTRANCE ke kolam ayor panaih ni naaaaaaaaaaaa
Psssttttttttt.... iols nak kabor dekat uols ni haaaaaaaaaaa
Masa iols SAMPAI kat Kolam Air Panas Ulu Legong ni, JAKUN kejap hokeyh
Memang LAEN habis tau3
LAST iols jejak kaki kat sini dalam tahun 2009
Sekarang dah 2015, so dah dekat 6tahun kan3
Meh layan GAMBOR meh :)


Haaaaaaaaaaaaaaaaa....ni la ENTRANCE BARU itu yer sayam2 semua
SANTEK, BESOR, PANJANG & LUAS hokeyh
Jauh BEZA dengan ENTRANCE LAMA hat ciput cenonet tau3 :P
Sebenornya kawasan entrance yang baru ni adalah di KAWASAN yang BERLAINAN dari entrance yang lama dolu tu
Kiranya BUKANla entrance lama di UPGRADE tau3
Tetapi entrance baru ni diBINA LAIN/BARU
PAHAM dak????? :P

Meh iols ceritera DETAILS :P
Sila rujuk BULATAN KUNING dalam gambor ateh ni
Haaaaaaaaaaaaaaaaa......hat tu la ENTRANCE LAMA naaaaaaaaaaaa
Kat entrance lama ni la ada MEDAN SELERA
DeDOLU sebelum masuk kawasan ayor panaih kena jumpa medan selera itu dulu, tapi SEKARANG ni kena masuk dalam kawasan ayor panaih dulu melalui ENTRANCE BARU (rujuk anak panah MERAH) pehtu kena keluor pulop (ikut entrance lama) untuk pergi ke medan selera tu tau3
Medan selera ni kiranya sudah berada dalam kawasan ayor panaih la kekdahnya gitew
Kalo uols tengok gambor ateh ni jugak, uols boleh nampak yang ENTRANCE LAMA sebelah KANAN, & ENTRANCE BARU sebelah KIRI
CLEAR dak?????????????
Kalo tak clear sila pi sendiri & tengok sendiri kekdahnya he3

Gambor ateh ni view berHADAPAN dengan ENTRANCE menghadap ke PARKING SPACE

Ni pulop view PARKING SPACE
Memang LUAS
Ada ruang untuk kereta & bas hokeyh

Ni iols kasik ZOOM ENTRANCE dengan MODEL (Ayah & Boboboy) :P

Ni screen INFORMATION yer

Hat ni sila baca sendiri dalam gambor tu hokeyh :P
FYI kat sini jugala operasi untuk CHECK-IN bilik dilakukan tau3 :)

Ni view kaunter tiket ke bahagian GATE entrance 
Sebelah menyebelah sajork :)

Ada gate MASUK & gate KELUOR naaaaaaaaa
Bila siang deme tak jaga sangat
SEBABnya orang yang datang tu untuk CHECK-IN bilik
P/s : FYI, kalo kita duduk/sewa bilik dalam kolam air panas ni, kita tak akan di caj tiket entrance dah yer sayam2 semua a.k.a masuk percuma gitew

Masuk2 sajork sebelah kanan akan ada GERAI2 jualan macam gambor ateh tu naaaaaaaaaa
TAPI siang deme tak bukak :)

Gambor ateh ni antara VIEW yang boleh kita namapk apabila masuk ENTRANCE tu hokeyh :)
Kita boleh nampak tembok batu a.k.a port bergambor, bilik2 penginapan yang ada & bahagian kolam baru

LAST sekali meh iols belanja gambor weols anak beranak :P




~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

25 comments

  1. dah nak 6 tahun tak pergi memang dah banyak berubah kan.. dah cantik & teratur nampak tu sha...hehe

    ReplyDelete
  2. kalau x silap sy laaa penghujung 2009 sy ada lalu kat sini... mmm tp kenapa nmpk lain ek? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      memang laen bebenor dah haaaaaaaaaaa he3

      Delete
  3. Replies
    1. Assalam kak wahida,
      sat naaaaaaaa
      iols up bertingkek2 gitew he3

      Delete
  4. kolam air panas ni kat baling tu ka
    penah lah mai sini dulu tp ms tu rs medan selera duk dpn
    kami bertolak malam...ramai org..anak duk ajok ni..tp xtau bila nak pi lagi

    ReplyDelete
  5. wahhhhhh bestnye saya tak pernah sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      he3
      nannti ajak abam vader naaaaaaa

      Delete
  6. hehehe kalo akak tahun 2009 pegi da lain.. CT pegi around tahun 2001 ke 2002 tah hahaha..
    lagilah sendu time tu.. nampak dah kemas sekarang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      he3
      memang totally change hokeyh :)

      Delete
  7. Assalammualaikum sha.
    Maaf kerana akak kekurangan masa utk BW selalu ke sini.
    Terima kasih sangat2 kerana sudi meluangkan masa jengok2 blog akak tu.
    Apdet ikut masa aje...huhu..

    Air panas legong ni akak penah ler sampai 2x tapi tak berkesempatan nak mandi pun. Saja2 masuk jengok2 aje. Tu pun ke sini sebab saja2 abeskan masa outing ngan anak sulung akak masa tu masih belajar di MRSM Pengkalan Hulu.
    Dah lama tak ke Baling dan Pengkalan Hulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis alona,
      he3
      takpa3
      thanx na sudi singgah :)

      Delete
  8. Erm menarik...kalau ke kedah harusss singgah ni...

    ReplyDelete
  9. akak pegi time weekday ke atau situ memang tak ramai orang time siang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      idak haih
      akak pi hari sabtu ahad
      siang memang takdop orang
      semua melingkor dalam bilik kekdahnya he3

      Delete
  10. Menarik tempatnya....berapa jam kena drive dari penang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam raziff,
      kalo dari penang dalam +-90km ghasernya
      sejam lebeh la jugaks :)

      Delete
  11. wahhh best ni!
    tq tau sharing.. boleh jadikan destinasi target sok-sok ni

    ReplyDelete
  12. Menarik...bnyk perubahannya..

    ReplyDelete
  13. Dah macam ni punya detail penerangan kalau tak faham juga, tak tahulah macamana nak buat. Kena pi sendiri tengoklah gamaknya ~_^

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive