2D1N Kolam Air Panas Ulu Legong, Baling, Kedah ~ #7 (Kemudahan a.k.a Facilities)

10:25:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Meh iols sambung leLAJU2 dari entry DISINI
Kali ni iols nak REVIEW pasai KEMUDAHAN a.k.a FACILITIES yang ada dalam kawasan Kolam Air Panas Ulu Legong hokeyh
Kalau nak dibandingkan dari zaman tok kadok masa awai2 pembukaan kolam ayor panaih ni, memang JAUH BEZA tau2
Sekarang ni dah banyak di UPGRADE tau3
Jom layan GAMBOR berceritera :)


SURAU & TANDAS ni di dalam kawasan kolam BARU
TAPI ianya terletak diTENGAH2 antara kolam BARU dan kolam LAMA naaaaaa
P/s : Iols ghaser dekat kawasan lama pun ada jugak tandas, tapi iols tak sempat nak carik. Ater weols ni kan ada bilik so guna toilet bilik sendiri ler he3 :P

Yang mengHUBUNGkan kawasan BARU dengan kawasan LAMA adalah JEJANTAS macam gambor ateh tu hokeyh

Gambor ateh ni adalah kedudukan KEDAI SERBANEKA di kawasan kolam BARU
Siang memang TAK BUKA, tapi time malam katanya bukak tau3
Cumanya iols tak sempat singgah malam tu :)

Gambor ateh ni pulop KEDAI SERBANEKA dekat kawasan kolam LAMA
Hat kedai ni iols sempat singgah malam tu :)

Dari pintu ENTRANCE LAMA tu iols dah kabor boleh hala pi ke MEDAN SELERA kan3 
Haaaaaa....gambor ateh ni la yer sayam2 semua
P/s : Iols memang REKEMEN sesangat uols kalo pi sini, sila COBA NASI LEMAK bungkus kat sini tau3. Dari memola zaman tok kadok iols dok mai sini sampai la ni haaaaaaa, ghaser dia memang SUPER DUPER SEDAP tau3. Rege dah la MURAH, kalo nak banding dengan Penang la kan3. RM1.00 ker RM0.80 (iols lopa he3 :P)

Segala LALUAN dalam kawasan LAMA & BARU memang dah di UPGRADE jugaks
Santek2 tau3, macam GAMBOR ateh tu naaaaa

Disediakan jugak TAMAN PERMAINAN untuk kanak2 beriadah dipetang hari gitew :)

Sebelah taman permainan tu ada jugak kawasan ALAT2 SENAMAN macam gambor ateh :)

Nampak dak?????? Nampak dak?????? Nampak dak?????
Weols anak beranak lepaih berendam di petang hari teruih senaman di kala nak Maghrib he3
P/s : Iols TAK PEKNEN hokeyh :P. Sila abaikan ke buncitan itu he3. Sebenornya ada sebab kenapa gambor mola tu posisi iols soper itu tau3. Sebab nak menahan si boboboy laaaaaaaaaaaaa...Ater kojernya nak turun sajork, kita nak bergambor anak beranak. So iols tahan pakai perut he3. Ko mampu ???? :P

Haaaaaaaaaaaaaa......hat ni pun yang baru tau3
Kat ulu legong ni dedolu boleh mandi AYOR SUNGAI jugaks tau3
Kiranya AYOR SEJUK la yer sayam2 semua
TAPI sekarang ni sungai tu dah jadik KECIK & CETEK
Memola tu HAMPA la bebudak2 ni sebab tak dapat mandi sungai
TAPI masa dok pi taman permainan tu, nampak la KOLAM AYOR kecik3 macam gambor ateh tu naaaaaaaa
TOTAL ada dalam 5kolam tau3
Memola eran gak, pehtu pi rasa sket2 ngan ujung kaki SOJUK uols
Ghopernya deme TAHAN ayor sungai tu dalam kolam2 kecik ni tau3
PULUN la bebudaks semua nak mandi 
TAPI sekali lagi HAMPA
Ater KOTOR uols
BerKELODAK
Deme dah lama TAK CUCI & ganti ayor gamaknya
Seb baek my Boboboy takdan torojun tau3
Kalo idak kaaaaaaaaaa
Jenuh la gatai satu badan
Udah ler kulit Boboboy sensitip tau3

Emmmmmmmm.....iols ghaser takat tu ja la yang iols boleh kongsi tentang kemudahan2 yang ada dalam kawasan ayor panaih ni :)
Bagi iols memang dah TIP TOP sebenornya tau3
Cuma mungkin perlu di pertingkatkan lagi dari aspek penjagaannya gitew
Contohnya macam penyelenggaraan bahagian kolam kecil (sejuk) yang iols ceghita tadi tu kan3
Tentang keadaan dalam tandas & surau iols tak dapat la nak share dengan uols
Sebab iols tak menggunakannya yer :)
So uols sila la tengok & ghaser sendiri part tu hokeyh he3



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

26 comments

  1. Replies
    1. Assalam anies,
      betoi3
      kalo nak pueh enjoy all off it kena 2 malam tau3

      Delete
  2. luasnye u'olls tmpt nie..nasib baik ler jauh..kalau dekat boleh gak gie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      boleh ja uols terjah
      cotik2 kaaaaaaaaaaaaaannnnn he3

      Delete
  3. Best gak nampak tempat ni especially hat menatang merry-go-round tu ehhehehe! Terlonjak2 jiwa keanak2an I tengok benda tu taw! Location je tak berapa nak sedap... jauh tak tercapai. Takpa... takpa... nanti iols balik raya coti sakan iols akan coba melungsur ke sana... Thanks for the review!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aznin,
      takpaaaaaaaa
      sok2 boleh wat cotik2 malaysia gitew :)

      Delete
  4. banyak jugak yg di upgrade kan sha.. ada surau & medan selera tu penting..senang nk sholat & makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      memang memacam dah deme upgrade tau3

      Delete
  5. Assalamualaikum.. cantik nya.. beza dar i dolu2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      ya betoi
      dolu & sekarang jaaaauuuhhhh beza :)

      Delete
  6. dekat sangat dengan perlis... tapi tak pernah sampai lagi (^____^)

    info menarik ni (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eiyss,
      kalo dari perlis idak ler jauh sangat gitew :)

      Delete
  7. nth bila dapat tuju ke sana pun xtau..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam yui,
      ooohooiiiiiiiiii ipoh dengan baling idak ler jauh bebenor :)

      Delete
  8. Wah...lainnyer...dulu pernah g skali...masa tu dh mlm...cantik dah skrng ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik mah,
      tuuuuuuuuu zaman batu uols pi tuuuu
      ni dah zaman millenium gitew he3 :P

      Delete
  9. Bila agaknya Zumal nak pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      dekat dah tuuuuuuuuu
      utara jugaks kan3 :)

      Delete
  10. cantik & selesanya tgk......mmg btul btul kena g la nmpk gaya nie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik anggur,
      he3
      baguih2
      dah termakan umpan :P

      Delete
  11. Nampak luas dan cantik tempat ni walaupun tak tahulah dulu ceritanya macamanakan... Tak tahu pulak rupanya kat Baling ni ada juga tempat untuk dilawati. Huhuhu...sorrylah ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      haah
      ulu2 pun ada tempat tourist kan3

      Delete
  12. wahhh..bgsnyeee..detail yuuuuu..i loike..hihi..
    tq sha..teringinnye nk pegi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dalila,
      soka3 kalo dapat membatu :)

      Delete
  13. tahan pakai perut tu paling win kak! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ana,
      ssshhhhhhhhhh
      rahsia tu he3 :P

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive