2D1N Kolam Air Panas Ulu Legong, Baling, Kedah ~ #6 (Review - Kolam Baru)

4:38:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Sekarang dah sampai ke tingkek review kawasan KOLAM BARU pulop hokeyh
Kalo nak tengok review KOLAM LAMA sila KLIK DISNI
Untuk uols nyer info, ni kira 1st time iols COBA kolam BARU ni tau3
TOTAL kolam dekat kawasan BARU ni ada 3 KOLAM
Pun SAMA macam kolam LAMA, setiap kolam berBEZA tahap kePANASan dia tau3
So meh ler kiter layan gambor yer sayam2 semua :)


Gambor ateh ni tunjuk VIEW untuk keTIGA2 kolam dalam KAWASAN BARU
Kedudukan kolam2 ni bebetui depan ENTRANCE baru hokeyh (sila rujuk bulatan oren)

Haaaaaaaaa....gambor ateh ni iols ZOOM kat KOLAM NO. 1 naaaaaaaa
Kolam ni kiranya yang paling hampir dengan pintu ENTRANCE BARU la tau3
Kolam ni juga terletak di hadapan Chalet Pool View (Sila rujuk gambor kedua ateh ni hokeyh)
Masa iols tangkap gambor ni, masih awal petang tau3
Pihak pengurusan baru selesai CUCI kolam & baru nak mola MASUKkan ayor panaih gitew
Sebab tu la ayor kolam tu nampak CETEK sajork naaaaaaa
Tahap kepanasan kolam ni memang TINGGI tau3
Sebenornya iols cakap lagutu sebab memang nampak ayor tu berASAP2 tau3
Weols memang tak berani nak try celup2 kat situ la :P
Tapi ada jugak 3-4orang dewasa India yang dok celup2 kaki

Hat ni KOLAM NO. 2
Weols anak beranak memang dok berkuak lentang kat kolam ni sajork untuk sesi petang rendam sampai lebur :)
Kalo nak tengok aksi terdampar gaya duyung weols kat kolam ini sila rujuk DISINI

Gambor ateh ni pulop KOLAM NO. 3
Haaaaaaa....hat kolam ni memang iols TAK SEMPAT langsung nak EXPLORE tau3

Di bahagian TENGAH antara ketiga2 kolam tu ada kawasan REHAT berBUMBUNG

Dekat dengan kolam No. 2 ada disediakan 2 blok TANDAS

Kolam BARU ini dihubungkan ke kolam LAMA melalui satu JAMBATAN kecil
(Sila rujuk anak panak dalam gambor ateh)

Iols TAK SEMPAT nak EXPLORE kolam baru ni pada WAKTU MALAM tau3
Sebabnya masa malam tu dok PULUN kat kolam lama he3
Seb baek sempat MINI-EXPLORACE masa sesi petang :)
Overall antara kolam LAMA & BARU iols soka dua2 tau3
Memang kalo nak ikutkan kena stay 3Day 2Night baru boleh bebetui explore SEMUA kolam yang ada
So weols KONPEM akan REPEAT mai sini lagi kekdahnya he3



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

24 comments

  1. alahh alahhhhh yg ni x sabo nk bw budak2 tu mcm besar tempat ni dah eh
    chalet pool view tu bape semalam beb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      memang hover besor hokeyh
      lebih dua kali ganda hat dolu tau3
      part rege tu uols rujuk entry http://aryshafayyadh.blogspot.com/2015/05/2d1n-air-panas-ulu-legong-baling-kedah.html :)

      Delete
  2. boleh bgtau tak mcm mana nak buat booking di resort yg dalam gambar tu =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eny,
      sila rujuk entry http://aryshafayyadh.blogspot.com/2015/05/2d1n-air-panas-ulu-legong-baling-kedah_21.html naaaaaaaa

      Delete
  3. cantik kolam baru tu..
    Baling tu pun saya tak pernah sampai..hahaha..
    Insya Allah, ada rezeki ke sana, saya akan singgah...dah lama tak mandi air kolam air panas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doc,
      he3
      wajib pi terjah naaaaaaa
      anak2 mesti sooookkaaaaaa tau3

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam atie,
      tetiap hari deme buang ayor
      cuci
      & isi ayor baru

      Delete
  5. mmg da lain sngt da tempat ni skarang.. gempak dah.. dulu kolam lama tu la org doo brebut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      tau tak paaaaaaaaaa
      jangan dok kata uluuuuuu lagi naaa :P he3

      Delete
  6. Replies
    1. Assalam jus,
      bukan takat dah busat
      siap ada buat baru hokeyh he3

      Delete
  7. berapa KM ya dari pekan baling ke kolam ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      iols ghaser dalam +-10km kot
      drive tak sampai 7minit pun

      Delete
  8. Cantiknyer..boleh menginap dah ek..knlah g nmpknyer nnti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik mah,
      sila terjah
      azwa mesti sokaaaaaaa :)

      Delete
  9. kalo nk g kena booking awai ka ca na?cepat penuh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik anggur,
      memang kena book
      ghamai soka dok buat event kat sini
      penuh he3

      Delete
  10. Cantiklah tempat ni! Makin dibaca entri ni makin berdebar pulak rasa hati. Tak tahulah kenapa ~_^ Cuti sekolah dah nak dekat nih...

    Kita ni dok mencari kolam air panas merata kat KL ni supaya senang bila mak mertua datang katanya nak main rendam-rendam kaki ala ikan duyung gitu-gitu tapi semua pun tak menepati tahap piawaian kita anak beranak. Tempat ni cantik tapi jauhlah pulak dari KL. Nak pergi balik sehari memang tak dan. Hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      balik haru memang tk best la
      kami hat dekat pun tak pueh tau3
      palig kurang kena bermalam 2 malam tau3

      Delete
  11. Bestnyaaaa.....tapi jauhhh hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nini,
      jauh perjalanan lueh pemandangan gitew he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive