BBQ Dinner

3:49:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Yerlaaaaaaaaaa...yerlaaaaaaaaa....yerlaaaaaaaaaa....
Iols hupdtae ceritera BBQ Dinner haaaaaaa ni
Sila baca EACH WORD hokeyh
(p/s : statement khas untuk ORANG ITU he3 :P)

Sebenornya BBQ ni dah AGAK LAMA tau3
Ghasernya dah 3minggu lepaih :)
TAPI masih dalam BULAN INI la yer sayam2
So kira hokeyh la tu kan3 he3
Dinner ni kiranya one of STAFF CLUB punya xtvti gitew
Sebelom2 ni dah ada buat makan2, & bowling game
Weols buat BBQ dinner ni dekat one of our company complete development project a.k.a SUMMERTON (kondo near QB Mall roundabout)
REGE kondo ni masa 1st relase around +-RM400K
Tapi most of the house unit, range price dia around RM600K-RM700K
LUAS dia pulop dalam range 1000-1300sqft gitew
Kondo ni dah siap tahun lepaih lagi
Still ada FEW unit yang AVAILABLE
So kalo ghaser ada DUIT LEBEH sila la beli naaaaaaaa :P
Our company pun owned few units dalam bangunan tu, so we as staffs are entitled untuk guna la facilities yang ada (a.k.a BBQ area, pool, gym)
TAPI takleh la personally pegi guna naaaaaaaaaaa
Hanya boleh guna bila ada company organize event gitew
Macam this BBQ dinner la yer
So moh ler layan GAMBOR berceritera naaaaaa
(P/s : iols TAK LARAT nak karang ayat penjang lebor sebab FENIN dari SINI)


Haaaaaaaaaaa......sebelom orang ramai datang, weols dua beranak dok GEDIK POSIN gitew :P
Dinner ni untuk staff, tapi iols usung sekali my Boboboy & my mak sebab iols memang TAK BOLEH tinggai deme
Ghaser tak syiok kalo familia takdop kekdahnya
Kalo boleh bawak anak baru iols join kekdahnya gitew
Event sepatutnya start dalam 6.30pm
Tapi iols pi awai sebab kena gi amek foods & prepare the BBQ setting gitew
(P/s : ALASAN yang lebeh sebenornya he3, ater jumaat dah kan3. Maleh nak dok dalam ofis so moh ler kita NYEBOKkan diri :P)

Haaaaaaaaaaaaaaaa....ni la the MAJOR REASON iols usung my Boboboy & my mak
POOL
Iols bior my Boboboy & my mak enjoying the pool, while iols mulakan the BBQ thing
(P/s : Ater ghumah iols mana ada pool segala ni kan3, so ni la peluang :P)

PRECIOUS 
Nengok riak muka HAPPY bebenor my Boboboy :)

Gambor ateh ni VIEW of the pool
Ada 3 sections gitew

Hat ni pulop view of the gym
Ada gak playground & resting area
Tapi iols lopa nak snap gambor

Ni gambor masa proses memBAKOR bermola :)

Percubaan WEFIE 

Around 6.30pm, BBQ event ni bermola secara rasminya
(P/s : Perasmian adalah secara suka ati. Start makan so secara rasmi ianya bermola he3)

The FOODS

SATE


TEMBIKAI, MEE GORENG & BIHUN GORENG

Some of the SIDE BBQ ITEMS (vegies & corns)
Ada jugaks ubi keledek & marsmallow, tapi iols lopa snap gambor

The STAR of the day
BBQ CHICKEN
Ada sekali dengan GRAVY (black pepper), pun iols lopa snap gambor :P

DRINK (Fruity cordial juice)

Haaaaaaaaaaaaaaaa......ni ja la gambor yang sempat di snap semasa acara berlangsung
Masa membakor & makan memang LOPA habes nak snap gambor tau3
Dok pulun BAKOR, MAKAN, BAKOR, MAKAN :P he3



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

18 comments

  1. bestnye pool tu ha.... rasa nak terjun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam jue,
      tu la pasai
      tapi anak & opah sajork yang sempat torojun sob3

      Delete
  2. CANTIKNYAAAAAAAAAAAAAAAA KOLAM TU! KONDO TU PON CANTIK. MAKANAN PON AHHHHH TERLIOQ AIH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam jus,
      kondo mahai, pool santek laaaaaaaaa he3

      Delete
  3. Cantik pool kat condo tu..

    Harga rumah/ condo kat Penang mmg gila mahal...hahaha...

    Mmg menyelerakan tgk BBQ ayam tu..
    char koey tiau takdak kaaa? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doc,
      tau tak pa
      kalo ikutkan, memang rege rumah kat penang ni mahai lagi dari KL

      Delete
  4. huiii besnya fayyadh. kalo acik ana pun naik syeikh jumpa pool cmtu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ana,
      tu la pasai
      naek mentenget dok pulun mamndi he3

      Delete
  5. bapak mahai condo situ....bl la nk mampu beli xtau...

    weyyyy...ayam tu best la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      tau xpa
      bos iols ada offer soh beli
      katanya bagi 10% diskaun
      ater iols kabor ke dia
      kalo bagi iols diskaun 90% pun belom tentu iols mampu :P

      Delete
  6. wow pool infinity
    bestnye
    ni yg dkt roundabout qbay tu eh
    lau nak pi pool boleh ke masuk beb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      haah betoi3
      hat ni untuk residents ja la uols
      weols ni boleh pi sebab company weols yang buat kondo ni he3

      Delete
  7. syok nyerrrr...knape x ajak saya sekali?????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3
      next visit hokey :P
      (kenkonon :P)

      Delete
  8. bestnyer...
    view kolam tu santek

    ReplyDelete
  9. sis..pool tu bestnya... terbaiklah kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      kaaaaaaaaannnnnn
      ghamai cina ja dok sini
      melayu mana da mampu

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive