Hippopo Baby Spa, Queensbay Mall, Penang

4:42:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols.

Meh iols hupdate lalaju ceritera FINALE Cotik2 Mothers Day (May 2015)
So on SUNDAY kan last session is the KAROK session kan3
So on MONDAY iols memang dah plan bak bawak my sis & my anak sedara merasa BEKPES ROTI TELOR GEGOR
Dah banyak kalo my sis nengok iols up gambor dalam FB, so dia teRINGIN gitew
Haaaaaaa lagi satu, pagi tu Hubby kojer, my brother in law & sweet hanna dok titon lagi so TAK IKUT la kan3
Yang join BEKPES me, my sis, my mak, kak yong, Boboboy & little munchkin mohd. harraz :)


Haaaaaaaaaaaaa...ni gambor caca marba weols time bekpes tu he3
Memasing KEBULUR, sampai ja makanan teruih NGAP :P
Semua pakat order ROTI TELOR GEGOR
Gambor food memang tak sempat snap la kan3 :P
So kalo uols nak tengok gambor ghoper ROTI TELOR GEGOR itu sila rujuk ENTRY INI


Lepaih ja abes bekpes weols teruih TERJAH QB MALL
Haaaaaaaaaaaaaa.... time tu jam tak sampai pukui 9.00am lagi tau3
TOLONG BUKAK motipnya :P
Masuk ja QB Mall, sah2 la apa pun tak bukak lagi kan3
So layan jer the kids PLAY :)
Sebenornya ada MOTIP weols terjah QB pagi tu hokeyh
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Hippopo Baby Spa
Gambor2 ateh ni some VIEW of the INTERIOR la yer
REGISTRATION counter, 2 BIG pools, 3 SMALL pools, 3 small MASSAGE counter, 1 BIG play area, 2 PRIVATE rooms, SHOPPING area 


Nampak daaakkk??? Nampak daaakkk??? Nampak daaaakkk????
My Boboboy dok PULUN toys, while little munchkin Mohd. dok PULUN nak lari dari ahkak itu he3
Time ni sebenornya nak kena bukak baju & tukor pampers untuk swimming
Mohd. dah MOLA nak menyebek a.k.a merengek
Weols nyer kids SAMA sajork tau3
NO to STRANGERS gitew
Kalo setakat hai2 dari JAUH masih OK
Tapi kalo dah mola nak try DEKAT kaaaaaaaaaa
Engine NGANGA akan start gitew he3
P/s : Masa hippopo ni mola bukak kat Penang my Boboboy almost 3 years old. So TAK sesuai nak berendam dalam pool kocik itu. Ater segala pool mak nenek dia dah terjun kekdahnya. Kang masok pool kat hippopo ni, abeh dia LENJAN basah lenjun satu kedai hippopo he3.

BANTUAN Kak Yong diperlukan untuk menenangkan Mohd. semasa proses perSALINan :P

Gambor ateh ni kenkonon nak buat sesi perkenalan Mohd. dengan ahkak2 & the pool
Break the ice la gitew kan3
Dalam tangan Ummi dia, hai2 jauh2 ahkak2 itu, OK la lagi kan3
TAPI bila berpindah tangan kaaaaaaaaa
Penyudahnyaaaaaaaaaaa
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
MeLALAK sakan la Mohd. he3
Selagi ahkak2 tu ada dekat situ, selagi tu la dia meLALAK
Bukan sikit2 tone sora yang kuor hokeyh, sampai naek merah la muka dia dok meneran :P
At the end, all the ahkaks menNGUNDUR diri
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Barula Mohd. ENJOYING the POOL time
Dikelilingi kami semua he3
NO ahkak hokeyh

KAKI Mohd., dok KAYUH sakan tau3

Mohd. dok berendam, Abang Fayyadh dok PULUN toys :P
Seb baek dia tak request dah berendam sama he3

TAPI Abang Fayyadh join gak dok maen2 ayor
Dari luor pool sajork la kan3 he3
SWIMMING session ni around 35 minutes gitew
Memang keseluruhan masa tu ahkak2 itu TAK BOLEH dekat tau3
Kalo mai dekat ja, memang Mohd. akan mula siren dia he3

Lepas habes sesi swimming tu, sambong pulop dengan sesi nak SALIN & LAP2 badan la kan3
Pun SAMA, Mohd. memang TAKMAU the ahkak :P
Dok melekat dekat Ummi dia sambil sambung meLALAK


Abang Fayyadh dengan riang dok sambung MUNGGAH toys :P

Kesian nengok Mohd. tau3
Ni dah jadi macam bukan sesi SOKA2 meng-SPA & manjakan diri dah tau3
Tapi dah jadi macam sesi penDERAan pulop
Punya dok sakan meLALAK sampai DAHAGA la si Mohd.
So bagi minum NENEN kejap, & sesi meNENANGkan diri la kenkononnya

Lepaih abes NENEN teruih CERIA si Mohd. dok PLAY dengan Abang Fayyadh


Abang Fayyadh macam besa sakan dok PULUN toys
Sedangkan si Mohd. dah molakan sesi MASSAGE dia
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Sambil dok kena URUT sambil dok meLALAK
Naek berPINTAL2 si Mohd. PUSIN takmo ahkak tu urut dia he3
Mata sampai takleh nak bukak dah la tau3

Nampak daaakkkkkkk?????????????
Mata PEJAM, mulut NGANGA :P
Penyudahnyaaaaaaaaaaaa
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Sesi SEKSAAN SPA-an si Mohd. dah TAMAT he3
Teruih balek rumah coz my sis dah nak balik banting that noon :)


Haaaaaaaaaaaaaaa....hat ni my sis SPONSOR kasut untuk all the GIRLS
So my Boboboy & Mohd tak dapat la yer he3 :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

20 comments

  1. waaa syoknye, kecik2 dah pegi spa ;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyana,
      kaaaaaaaaannnn
      kita dah besor gajah nak dapat gi spa sebulan sekali pun belom tentu :P

      Delete
  2. Azwa pun nangis juga awl2 masuk..pastu okey dah....lps massage..terus lelap...penat..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik mah,
      ni samapi penghujung kekdahnya he3

      Delete
  3. anak menakan sy ada sekali bw ank dia ke sini... sy tau pun sbb tgk kt IG dia ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3
      bebudaks sekarang ni huntung kan3

      Delete
  4. haha setiap masa kna pegang tu...haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam jus,
      tak pegang takpa
      tapi ahkak2 hippopo kena dok jauh laaaaaaaa he3

      Delete
  5. tgk tajuk mcm....eh...fayadh boleh mndi kolam spa tu ke?bkn ada limit smpai umo brapa2 je?
    rupanya...hihihi...org lain yg msuk :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      haaaaaaaaa
      propa ja iols kan3 :P

      Delete
  6. bestnyer ada tmpat mcm ni utk baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam lya,
      bebudaks sekarang ni memacam deme boleh rasa kan3

      Delete
  7. wowwwwwwwww
    tetiba nak jadi baby
    nampak byk org cite pasal ni
    mmg nampak menarik
    untung la baby zaman skang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam elly,
      kaaaaaaaaaaaannnnn
      mewah kan3

      Delete
  8. adoii lau gini mmg parah lah lau bw anak..anak lak melalak xmau kat org jenuh
    xbg tau pun harga nak pi spa ni
    kut2 kami leh bw anak kecik kami tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      eh3
      lopa pulop
      sat3 iols nak hupdate rege he3 :P

      Delete
  9. bestnya Hippopo baby Spa ni Sha.. kalau dekat nak juga terjah kesana... takpa lah melalak pun, bukan selalu na... hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      senaman anak tekak kenkonon yer dak he3

      Delete
  10. wah siap ada spa baby.. memang best la bebudak. hehe. muka ceria je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      haah
      betui3
      bebudaks sekarang ni huuuuuuntuuunggg :)

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive