Roti Bakor Telor Gegor

9:58:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Harini iols nyer plan nak balas BW
TAPI sebelom tu meh iols up satu ENTRY SANTAI dolu naaaaaaaaaaa
KISAHnya adalah MAKANAN a.k.a FOODS :)
Iols pernah up entry Roti Bakor Telor Gegor masa kat ENTRY INIINIINI dan INI kan3
Haaaaaaaaaaaaaaaa...BANYAK dah ghopernya entry roti telor gegor yer he3
Ini memBUKTIkan bahawa weols sefamilia memang ANTU roti telor gegor la kan3
Sebenornya weols ni memang WAJIB tetiap weekend pi BEKPES kat GERAI itu
Kat situ ada macam2 deme juai tau3
Gerai ni tepi jalan sajork
Kat Sg. Ara
Iols selalu lopa nak snap gambor gerai :P
Laen kali iols snap hokeyh :)
Kat gerai ni ada JUAI nasi lemak la, nasik lemuni la, nasi kandaq bungkuih la, pelbagai kueh2 la, bihun/mee/koe teow goreng la, roti canai la & roti bakor telor gegor tau3
Iols & Hubby selalu gak la tukor2 menu bekpes tu
TAPI si Boboboy memang TETAP dengan menu dia a.k.a TELOR SEPARUH MASAK 1 BIJIK :P
Eh3 panjang pulop iols bebel :P
Moh ler kita layan GAMBOR naaaaaaaaaaa



Menu Ayah : Roti Bakor Telor Gegor 2 Bijik
(roti sapu planta dibakor, & dihidangkan dengan sedikit gula + 2bijik telor separuh masak diateh)

Menu Ibu : Roti Telor + Telor Gegor 2 Bijik
(roti celup telor dibakor & disapu sos cili + 2bijik telor separuh masak diateh)

Menu Fayyadh : Telor Separuh Masak 1 Bijik

Menu Ibu, Ayah & Fayyadh
TEMAnya adalah TELOR GEGOR a.k.a SEPARUH MASAK hokeyh :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

31 comments

  1. uishhhh..mmg bergegar betul nafsu makan i'olls skang nie..sedapnyeeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      he3
      tu yang weols ni ketagih tau3

      Delete
  2. uwaaaaa.. lapaqq nengok telor gegor.. hahaha.. buat berliur pagi2 ni sis... ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      he3
      uols kena pi carik kedai juai telor gegor la jawabnya kan3

      Delete
  3. kat mana ni..sungai ara tang mana..lenkali amek lah gambor kedai dia tu sng nak pi lain kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      tau dak pasar malam sg ara hat tetiap hari jumaat tu???
      haaaaaaaa
      kat kawasan perumahan2 tu kan3
      lorong tu laaaaaa
      ada gerai tomyam (deme buat kat rumah teres corner lot) tu kan3
      haaaaaaaaa
      dekat situ la :)
      tau dak??? he3

      Delete
  4. mcm anak2 aku la, suka telur goyang mcm ni...berhantu!! tapi mama dia tak suka telur gini...kembang tekak..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak wahida,
      he3
      weols satu rumah memang berhantu dengan telor gegor
      my boboboy dari umor 1thn memang suka bebenor tau3 he3

      Delete
  5. macam sedap je..terliur dibuatnya.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Mmg terliur la tgk roti bakar telur goyang tu..hahaha..
    Nasi lemuni tu nasi apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doc,
      he3
      orang uatara tau la nasi lemuni
      nanti iols up entry khas nasi lemuni naaaaaaaaaaa :)

      Delete
  7. br 2 hari lps lps abes keje kami msk pentry buat roti ni dgn telur separuh msk...licinnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      he3 pandai uols buat seniri kan3
      kalo iols buat tak berapa nak gegor
      tu yang soka makan hat kedai he3

      Delete
  8. Allahurobbi...
    sedapnya laaa gambar roti bakar dengan telur tu kak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      he3
      akak yang negok sama ni pun terliur gak he3

      Delete
  9. waaa...ada nasi lemuni...susah nk cari nasi lemuni skrg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      kaaaaaaaaaaannn
      besanya kat penang ni bulan posa yang ada kan3

      Delete
  10. Berselera betul Fayyadh makan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      fayyadh kalo bab telor memang pulun he3

      Delete
  11. Sedapnyaaa.. lagi2 roti bakar telur gegar. Bergoyang nafsu mkn sekrang nie..hehe

    ReplyDelete
  12. Singgah melawat tuan tanah...takdok makanan nk hidang ke hari ni..haha

    ReplyDelete
  13. Sedap sungguh tengok telor ayam gegor separuh masak tu letak ats roti...Allahhhhhhhh nikmatnya hidup...rasa nak buat je kt rumah ni dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam julia,
      he3
      kalo iols buat senirik tak jadik laaaaaaaa

      Delete
  14. Memang nampak sedap. Dah bergegar nak makan jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      lagi bergegor lagi sodap kekdahnya kan3 he3

      Delete
  15. alaaaaaaaaaaaa apesal tak prasan entry ni....baru je pi penang ritu :(

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati