Ikan Dorry Celup Tepung

5:19:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Weeeeeeeeeeeee....dah pukui 5.15pm dah
Lagi 45minit nak BALIK
Yippieeeeeeeeeeeee :P
Iols memola hengat rini nak up entry Resipi D'Dapor berTINGKEK2
TAPI udah terBZ dengan BW blog2 uols semuaaaaaaaaa
Tup2 udah nak sampai time balik ni haaaaaaaaa
Ni pun tak sampai SEPARUH bloglist iols yang iols dah TERJAH
So kena sambung ESOK pulop naaaaaaa
Sebelum tu meh iols nak share lagi SATU RESIPI :)

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ikan Celup Tepung
Rangup kriuk2 gitew he3

Bahan2 & cara2 penyediaan SAMA sajork macam ayam celup tepung tu naaaaaaa
Cuma GANTI ayam dengan ikan dorry ja hokeyh
Sila rujuk ENTRY INI

Haaaaaaaaaaa...
Meh iols REVEAL suasana sebenor semasa proses celup2 he3
Bersepah2 hokeyh :P

Gambor ateh ni semasa proses mengGORENG gitew
P/s : Jangan lopa tau minyak kena beBETUI PANAIH tau3. Ikan masak lebih cepat. Kira2 dalam 2-3minit each side naaaaaaaa :)

Besanya iols pakai IKAN ISI hokeyh
Cumanya seeloknya untuk ikan dorry ni lepas basuh tu uols lap2 la bagi ikan tu bebtui2 kering baru salut telur & tepung
ini supaya ikan tu RANGUP naaaaaaaaaa
So selamat mencoba uols :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

30 comments

  1. dowry fish
    mgm faveret ikan ni.
    salam singgah ye
    f: 190

    ReplyDelete
  2. sedapnya...lagi kalau ada bunyi kriuk kriuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mar,
      kaaannnn
      saja tambah sendiri bunyi kriuk3 tu he3

      Delete
  3. dapnye dapnye...

    *minggu ni kita wt mkn2 kt umah mak...x dpt join

    ReplyDelete
  4. ikan dory? isi ikan ke kak? ke jenis ikan? hahahhaha tak kenal ikannnnnnnnnn.. ida kenal ikan kembung, selar, siakap, tongkol, ape lagi ehh.. HAHHAHHHAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ida,
      aduuuiiiiiiiiiiii :P
      isi ikan la sayam
      :)

      Delete
  5. ikan dori memang best.
    and celup tepung aduhai best nyer la hai...
    luar rangup dlm moist :)
    tq for sharing ekk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aida,
      kan3
      mudah masak lak tu
      soka3 kan3

      Delete
  6. Farah selalu buat guna ikan termenung..tak pernah try lagi ikan dori..nnti boleh cuba.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam farah,
      ooooooo
      kalo ikan kembung jadi macam hat kat kelantan terengganu tu la kan3 :)

      Delete
  7. sedapppnya... tak pernah cuba lagi..nti nak masak gak...:)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Assalam jus,
      he3
      sabor3
      tapi kalo dah ngidam kena buat tau3
      he3

      Delete
  9. Replies
    1. Assalam mun,
      sedap3

      pstt: lama tak terjah blog mun sob3,....satg akak terjah komen bertingkek2 naaaaa :)

      Delete
  10. ikan dory tu yang ikan frozen selalu jual kt tesco tu ek

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Assalam ann,
      betui2
      buat whipped potato + coleslaw
      phergghhhhhhh meletops he3

      Delete
  12. Replies
    1. Assalam nina,
      ikan ni takyah kunyah
      maen telan sajork he3

      Delete
  13. Sedap tengok first time dengar ikan dorry ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ekin,
      laaa yer ke
      nanti try la yer :)

      Delete
  14. Replies
    1. Assalam anies,
      hat ni uols buat sekali dengan ayam celop tepung tu
      best wooo menu berbuka dengan celup2 tepung belaka he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive