Arenaa Batik Boutique Hotel | Cotik2 Aidilfitri 2015

11:48:00 AM

Arenaa Batik Boutique Hotel | Cotik2 Aidilfitri 2015

Arenaa Batik Boutique Hotel | Kuantan, Pahang


Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Lamaaaaaaaaaaa iols postpond entry Cotik2 Aidilfitri 2015 kan3
Last entry iols ritu tentang makan BEST di The Counter, Pavilion
So hari ni jom la kita sambung cecepat entry seterusnya naaaaaa
Kali ni iols akan buat REVIEW HOTEL yang iols inap masa dekat Kuantan, Pahang a.k.a Arenaa Batik Boutique Hotel


Tempahan Dari Agoda | Arenaa Batik Boutique Hotel


Gambor ateh ni SAMPLE view bilik yang iols tempah hokeyh
SUITE KELUARGA
Gambar credit to Agoda.com
Pssttt : Nanti uols tengok la sendiri sama ke idak gambor ateh ni dengan gambor yang iols snap hokeyh :P


Confirmation tempahan dari Agoda
Pssttt : Tempahan iols buat dalam 1bulan sebelum tarikh penginapan hokeyh :)

Bilik Suite Keluarga | Arenaa Batik Boutique Hotel


View BILIK 3 single beds weols :)
Tilam, bantal & bed sheets bersih & empuk gitew
TAPI iols dok ghaser sebenornya bilik ni asalnya STANDARD room (2single beds) yang ditukor kepada family room (3single beds). Maksud iols deme tambah satu biji katil single (tu yang kalo uols perasan satu katil tu takdak dia punya top panel ateh tu tau3). So bilik jadik lagi KECIL la kan3

Pssttt : Sebenornya, first room yang reserve under my name tu bilik yang LAIN. Bilik tu 1 queen size bed & 1 single bed. TAPI masa nak check in tu, owner dia (chinese man) offer untuk tukar bilik yang LEBIH BESOR, katanya la kan3. Dia suruh tengok dulu bilik yang weols tempah & then tengok pulop bilik yang dia offer untuk tukor tu. Well bilik yang weols tempah tu memang KECIK & SEMPIT. So weols tengok bilik yang owner tu offer. Bilik ni lebih LUAS sikit (banding dengan bilik 1st tadi la kan3). TAPI yang iols TAK berapa PUAS HATI sebab BEZA antara yang dalam gambor (Agoda) dengan yang sebenar JAUH BERBEZA. Maksud iols in terms of LUAS BILIK & HIASAN dalam bilik. Gambor iols dah bagi, so uols bandingkan sendiri la yer :P

Closet, coffee table, TV led, console table, & dressing table

Facilities dalam closet 
Iron & iron board, safety box & hanger

Mini fridge dalam console table

Side sofa pun ada :)

Ni view pintu entrance & suis bilik

Bilik Air Suite Keluarga | Arenaa Batik Boutique Hotel


Ni view bilik air a.k.a toilet suite keluarga iols naaaaa
Pssttt : Haaaaaaaa, bab toilet ni memang LUAS hokeyh. PUAS HATI sangat tau3

Toilet amenities gitew

Hiasan Dalaman Hotel | Arenaa Batik Boutique Hotel


 Registration Counter

Sitting area yang LUAS di bahagian lobby hotel

Lif hotel

Batik Blues Cafe | Arenaa Batik Boutique Hotel


View interior Batik Blues Cafe

 Breakfast buffet spread di Batik Blues Cafe

Pilihan menu breakfast yang ada 

My choosen breakfast :)

Pssttt : Memola weols macam risau jugak nak breakfast kat sini. Yer la ater owner chinese kan3. Staff memang melayu semua. Sebelum makan memang iols pi tanya kaunter cafe tu foods HALAL ke tak. Alhamdulillah budak tu memang cakap HALAL. Semua orang melayu yang masak. Staff2 hotel & cafe semua melayu & deme pun dok makan gak foods cafe tu. Lega :)

View Luar Kawasan Hotel | Arenaa Batik Boutique Hotel

 

 Ni view hadapan hotel

Ni view tepi hotel

Kemudahan Tempat Letak Kereta Hotel | Arenaa Batik Boutique Hotel


Sebenornya sepanjang2 depan hotel ni ada lot parking berBAYOR
TAPI uols boleh ja parking bebetui depan hotel (macam dalam gambor ateh ni naaaa) FREE

Lagi satu uols boleh jugak parking depan kedai tayar Dunlop tu. Tapi time malam la naaaaa a.k.a bila kedai tu TUTUP. Make sure uols aleh kereta sesiap sebelum kedai tu buka. Janganla kaco bisnes orang yer dop :P

US a.k.a KAMI di Hotel | Arenaa Batik Boutique Hotel


Lobby santek kan3
POSIN sakan la anak beranak :P

Personal Rating | Arenaa Batik Boutique Hotel


Walopun iols rasa TAK PUAS HATI bab perBEZAAN bilik antara yang ada dalam Agoda dengan yang iols dapat tu (mungkin masa tangkap gambor tu deme pakai kamera Gopro & iols pulop pakai camera enset Samsung sajork gitew :P), TAPI overall it's NICE staying here
Bilik OK
Staff semua MESRA & memBANTU
Owner dia pun iols rasa bertimbang rasa
Foods for the breakfast pun SEDAP & sesuai dengan tekak orang melayu
Harga pun MAMPU bayor gitew
So secara TOTAL iols rate hotel ni 3.5/5

No Contact Hotel | Arenaa Batik Boutique Hotel


Kalo uols berminat dengan hotel ni, boleh rujuk details maklumat contact hotel seperti di bawah naaaaa :

Arenaa Batik Boutique Hotel
E2324-2326, 
Jalan Dato' Wong Ah Jang,
Kuantan City, Kuantan, Pahang
No Tel : 09 5139800
Web site : http://www.arenaabatik.com.my/ 
e-mail : inquiry.batik@arenaahotelsgroup.com 

Pssttt : Selain Kuantan, hotel ni pun ada di Melaka & Kuala Lumpur hokeyh



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

16 comments

  1. teringin wei nak p bercotik2 juga..hihihi

    ReplyDelete
  2. kemain dalam iklan, kalau husna mesti dah bunyi kat tokey tu..

    ReplyDelete
  3. mcm best jgk hotel ni ..thnks review!

    ReplyDelete
  4. cun gak..nmpk mahal benor je tu..hihih

    ReplyDelete
  5. cam kt umah tgok suasana hotel tu

    ReplyDelete
  6. deko hotel ni english sgt
    best betul

    ReplyDelete
  7. Penginapan yang cantik dan selesa yer ^-^

    ReplyDelete
  8. wow bilik cantiknya

    posing belakang payung tu lawa sangat kak aha

    ReplyDelete
  9. dia nye deco tu boleh tahan classic.. lawa.. CT pun rasa dia tambah katil extra tu..
    tapi ok lagi Kak Sya dapat cemtu.. penah tau kami dapat katil extra yang jenis lipat tu.. dah rasa
    macam kat kem plkn ke hape..

    ReplyDelete
  10. Part x sama tu selalu je jadi kak sya.. gambar kat internet ngn yg depan mata.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. Tapi oklah kalau owner ngn sataf mesra dan membantu..

    ReplyDelete
  12. aah lain la. tapi sedikit sebanyak mesti rasa kecewa jugak sbb kita dok bayang nampak lain kan huuuu

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive