i-City Shah Alam | Cotik2 Aidilfitri 2015

9:30:00 AM

i-City Shah Alam | Berjimba di Malam Syawal ke Dua

i-City Shah Alam | Berjimba di Malam Syawal ke Dua
Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Seperti yang yang iols dah kabor dalam ENTRY INI, pada sebelah malam syawal yang ke dua weols sefamilia ada AKTIVITI MALAM kan3
Haaaaaaaaaaaaaaa...........
Tempat yang iols maksudkan adalah i-City Shah Alam
Lepas maghrib weols terus gerak
Dari Citrus Hotel Kuala Lumpur nak ke i-City tu idak ler jauh bebenor kan3
Tambah2 jalan kat KL TAK JAMMED pulop dah
Bahagia jer ghaser :P
Dalam tak sampai 20minit weols sampai dah ke i-City Shah Alam
Elok nak sampai laluan masuk ke i-City JAMMED hokeyh
Ramai RELA yang tolong jaga lalu lintas
Laluan di lencongkan ke bahagian parking dalam Hotel i-City, aternya parking bahagian luor penuh gamaknya
Untuk malam charge parking adalah per entry (iols lopa dah rege tapi MAHAI :P)
Jom la kita layan gambor berceritera naaaaaaaa :)

Haaaaaaaaaaaaa.....LUAS hokeyh
Ni PELAN keseluruhan i-City Shah Alam :)
Semua ni dalam PERANCANGAN lagi naaaaaa
Maksudnya, masa weol pegi tu idakle semua yang ada dalam pelan ateh tu sudah beroperasi hokeyh
Antaranya yang sudah beroperasi adalah
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Weols sefamilia di i-City Shah Alam

Haaaaaaaaaaaaa....
Kad ni WAJIB beli jika nak menikmati permaenan atau aktiviti di i-City Shah Alam ni yer
Harga Kad ni RM10.00 (kredit yang ada dalam kad ialah RM7.00, a.k.a RM3.00 caj kad la kot kan3)
Top up kad dalam gandaan 10 a.k.a RM10.00/20.00/30.00
Malam itu antara permaenan & aktiviti yang weols join adalah
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
(MOTIP nak panjangkan entry :P)

Ibu & Boboboy naek "ANGKUT" :P
RM10.00 per ride (+-5minit)

Opah & Boboboy masuk Snow Walk
RM35.00 adult & RM30.00 kids
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... Hat ni memang RUGI bebenor hokeyh
Aternya masuk tak sampai 5minit tau2
Aternya MELALAK ajer kojer si Boboboy
Memola tu sebab TAKUIT kekdahnya
Dari mola masuk tu Boboboy dah mola meragam takmo
Aternya Boboboy tengok Ibu & Ayah tak masok sekali kan3
Dok tunggu kat pagor tu ja kan3
Dah mola bisin takmo masok
Ibu pujuk2 kata ikut Opah
Ibu & Ayah tunggu sini
Elok nak pakai baju sejuk tu lagi dia bisin
Elok masuk entrance teruih MELALAK
Penyudahnya tak dan 5 minit teruih keluor dengan ayor mata merambu2
DRAMA sungguh
Weols decide untuk Boboboy keluor dulu, & Opah masuk balik la kan3
Rugi kot masuk sekejap
TAPI iols memang TERKEJUT masa iols dukung Boboboy masa mola dia kluor tu tau3
SEJUK BEDI segala badan dia hokeyh
Air mata kat pipi pun sejuk sangat
Mau Boboboy tak MELALAK kan3
Mesti SEJUK nak MAMPUS kat dalam tu
Baju Boboboy pun tak proper sebenornya
Dia pakai sleeveless shirt & quarter pants ja pun
Dahtu pihak pengurusan Snow Walk pun bagi baju sejuk yang TIDAK dipastikan dizip kemas sebelum dibenarkan masuk
Hand glove tak di beri
Ghopernya kaunter untuk pick up baju sejuk nuuunnnn balah kanan, kemudian kaunter glove nuuuuunnnn belah kiri
Di asingkan & terletak nuuuunnnn ujung kiri & kanan :P
Even masa masuk entrance, penjaga tu tak check kot pakaian yang di pakai sudah lengkap & sesuai untuk masuk ke dalam Snow Walk
Patutnya kena TELITI terutama untuk KIDS
KIDS lebih SENSITIP kan3

NAk ubat hati sedeh si Boboboy, weols upah naek train :P
Ni naek dengan Opah
RM10.00 per ride

Ni naek dengan ayah
RM10.00 per ride

LAst sekali upah drive car
RM10.00 per person
So sekali ride RM20.00 (Ayah+Boboboy)
Hat ni Boboboy & Ayah naek 2trip hokeyh :P

Secara TOTALnya, memang banyak permainan & aktiviti yang boleh di buat di i-City Shah Alam ni 
TAPI agak PRICEY la bagi rakyat marhaen macam weols sefamilia ni kan3
Kalo sekali setahun mungkin boleh di laksanakan lagi la
Tapi kalo seminggu sekali ka, sebulan sekali kaaaaaaa
Punggaaaaaahhhhh poket gitew :P
Pa pun merasa la jugak he3
Weols balik malam tu dalam pukul 1.30am tau3
Ikutkan i-City tu tutup pukui 2.00pm yer sayam2 semua :)
Memang sampai hotel penat tak hengga laaaaaaa
Aternya menapak dari satu kawasan ke satu kawasan dalam i-City tu luas nak fengshan tau3
Naek lengoh segala otot badan :P
Apa pun memang ENJOY :)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

23 comments

  1. jeles tgk uols merata jalan
    xpe xpe..nti raya haji weols lak p jalan2
    ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      he3
      raya haji iols bertapa dalam penang sajork pulop he3

      Delete
  2. dulu dok kat sek7,xde pun teringin nak gi..tapi mcm kena ubah fikiran je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam riza,
      sekali sekala boleh laaaaa
      selalu kaaaaa
      kopak poket he3 :P

      Delete
  3. xpernah sampai lagi kat I-city tu.. tapi dari baca komen dan review2 orang, rasanya mmg tak akan pi kot.. hehe.. lain la kalau ada org belanja.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Pha is,
      he3
      laaaaa
      pasai paaaaaa pulop xmo piiii ???

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam zaf,
      tu la pasai
      OOTD tak sesuai gitew :P

      Delete
  5. singgah melawat dari ahli baru #bloggerutara :) Bestnya berjimba2

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya Jalan-jalan ke i-city Shah alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam arz,
      memang best :)
      tapiiiiii duit pun lajuuuuuuuu tau3 he3

      Delete
  7. Sha pernah pergi sekali rasernya.. tapi x masuk pun.. tgk lampu lip lap lip lap tu jer...
    Bak kata sha, tempat tu pricey giler.. Jadinya tengok lampu jellah.. hehehehe

    ReplyDelete
  8. Jeles tengok kak sha p i city shah alam ekin xtaw bila nak sampai sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ekin,
      insyaAllah satu hari nanti :)
      AMIN

      Delete
  9. waaa...i-city dh da mcm2 ya...dl p ms br2 buka...xda apa sgt

    ReplyDelete
  10. salam singgah sini sis...wahh...bestnya dapat jejalan ni...tempat pun menarik....

    Belum terlambat lagi Diana nak ucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  11. tapi memang sebenarnya nak masuk icity akak kena masuk sekali. sebab permainan dalam tu ikutkan lebih prefer untuk mak pak bawak anak main. lebih banyak pada menan orang besar2. takpe la lepas ni dah tau. ibu ayah pun boleh masuk sekali hihihihihi

    ktorg masa pegi duk ralit tengok orang main buggy car tu. tatau nama betoi dia hihihihi

    ReplyDelete
  12. kat i-city ni CT penah gi snow walk tu je.. dengan main 1/2 game..
    tapi time tu bosan yang amat.. mmg takde feel la.. apa pun x ada..

    ReplyDelete
  13. lahai sayang gila masuk snow walk 5 min je.. kami masuk duduk dekat 2 jam dalam tu hahaha..
    betul2 membekukan diri..

    ReplyDelete
  14. bestnyeeee..lame dh xpegi..byk dh perubahan..tggu baby dh bsr sket best la pegi ni..

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive