Bukit Gambang Resort City | Cotik2 Aidilfitri 2015

11:46:00 AM

Bukit Gambang Resort City, Pahang | Cubaan Mandi Manda

Bukit Gambang Resort City, Pahang | Cubaan Mandi Manda
Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Entry kalini kita dah masuk 2nd Syawal :)
Last entry sebelum ni iols dah ceritera tentang last PIT STOP weols sefamilia on 1st Syawal a.k.a Pantai Telok Chempedak
So pada pagi 2nd Syawal tu weols BEKPES dekat Areena Batik Boutique Hotel, & terus GERAK ke destinasi seterusnya a.k.a Bukit Gambang Resort City :)
TAPI, sebenornya pada plan awal, weols nak singgah Air Terjun Sungai Pandan tau3
TAPI (lagi) elok nak masuk simpang ke laluan air terjun tu Hubby iols ternampak banner notice tentang PENUTUPAN air terjun bersempena dengan hari raya Aidilfitri
sob3......Sob3......Sob3.......
Takdak rezeki 
Boboboy dah bisin dok berzikir nak mandi air terjun dalam keta hokeyh
Tu yang weols teruih tala pi Bukit Gambang Resort City tu tau3
TAPI (lagi & lagi :P), still weols BATALkan niat nak mandi manda dekat Bukit Gambang tu tau3
Aternya manusia RAMAI ya amat hokeyh
Weols just reronda kejap & bagi chance Boboboy play few games dekat entrance tu & tangkap gambor posin sket2 & teruih bergerak ke Kuala Lumpur :)
Seb baek Boboboy memahami :)
So tanpa melengahkan masa lagi jom la iols sajikan uols dengan beberapa keping gambor yang iols sempat snap :)


Pntu gerbang Bukit Gambang Resort City


Terdapat dua bahagian bangunan di Bukit Gambang Resort City ni tau3
Yang warna coklat ialah Bukit Gambang Safari Park
Yang warna biru adalah Bukit Gambang Water Park

Haaaaaaaaaaa...Ni la bus untuk safari park trip :)

Weols berPOSIN di Bukit Gambang Safari Park
Pssssttt : Tak banyak gambor iols snap dekat bahagian safari park ni, ater weols cecepat nak tala pi water park kekdahnya :P

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Ni la bahagian dekat Bukit Gambang Water Park
RAMAI kan3 :P

Kaunter tiket umum di Bukit Gambang Water Park


 Kaunter tiket khas untuk tetamu hotel Bukit Gambang Water Park

Kaunter khidmat pelanggan di Bukit Gambang Water Park

Kaunter rombongan & pemulangan e-value

Ater dah tak jadik nak bermandi manda so upah la si Boboboy play sedas dua gitew :p

Elok dalam pukul 10.00am cenggitu, weols terus gerak tala ke Kuala Lumpur
Well, dah 2 kali hancurkan harapan Boboboy nak mandi manda, so weols plan nak bagi chance Boboboy mandi manda kolam hotel jer la he3
Jadik la kan3
Dari Gambang ke Kuala Lumpur tu weols still guna JALAN LAMA yer
Alhamdulillah ada REZEKI untuk singgah ni tepian jalan di negeri sembilan untuk menikmati juadah tempatan
Iols ada up entry berkaitan di SINI :)
Perjalanan diteruskan setelah perut KENYANG he3
Agak PETANG jugak weols sampai ke our 2nd hotel a.k.a Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality
Check-in bilik, rehatkan diri, sambung makan hasil tapau-an, & landing2
Elok lepas Asar iols & Opah temankan Boboboy bermandi manda di pool hotel :)
Punya la seronok tak hengga si Boboboy
Part gambor pooling session tu nanti iols up dalam entry review Citrus Hotel Kuala Lumpur by Compass Hospitality hokeyh :)
Next entry iols akan ceritera tentang aktiviti malam di kota kuala lumpur he3
So tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

19 comments

  1. Singgah sini...
    macam best je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nieyl,
      rasanya best
      tapi ramai sangat orangnya he3

      Delete
  2. wahhh bestnyeee sis..
    next entry plissss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dalila,
      sat3
      dok mai dah, dok mai dah entry baru he3

      Delete
  3. amboi kowang..spend cuti raya kaw2 punya smpai ke gambang uols raya hebakkkkkk hehehe
    ritu ada plan nak ke gambang..tp alahaiii xde rezeki pulak next time

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      nanti boleh terjah samaaaa naaaaa he3

      Delete
  4. anak2 request nk g gambang water park..ntah jadi ke tidak...ermmm..nmpk best di sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyana,
      kalo nak pi kena cari tarikh bukan cuti umum
      raaaamaaaaiiii sangat he3

      Delete
  5. macam menarik jaa bukit gambang ni kak oii.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam husna,
      nanti kalo husna pi masuk dalam sila buat review naaaaa he3

      Delete
  6. Teringin nak p Gambang.. tak sampai2 lagi ni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zaf,
      akak sampai kat luor sajork he3

      Delete
  7. Tak sampai lagi teringin juga sebenarnya nak ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam arz,
      jejak kaki kat luor ja pun
      tak sanggup bersesak kat dalam he3

      Delete
  8. Bukit gambang... huhuhu.. sha plan nak gi tapi x jd..
    Seronoklah sha berjalan sefamilia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      he3
      sekali sekala jalan2 familia gitew

      Delete
  9. Ekin dari belum n sampai kahwin xpernah pun sampai sana sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ekin,
      akak pun baru ja jejak kaki kat luor he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive