Eastern & Oriental Hotel, Penang | MamilMomMe Blogger Event

4:14:00 PM

Eastern & Oriental Hotel, Penang | MamilMomMe Blogger Event

Eastern & Oriental Hotel, Penang | MamilMomMe Blogger Event


Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Jangaaaannnnnn MARE naaaaa
Iols up entry FOODS bertingkek2 harini
Kali ni iols nak review foods dekat Eastern & Oriental Hotel pulop naaa
Sebenornya Iols berpeluang makan dekat E&O hotel ni masa join EVENT MamilMomMe awai bulan Ogos ritu
Weols yang join ni dapat la merasa light breakfast & lunch dekat E&O Hotel :)
Alhamdulillah rezeki kan3
Kalo nak harap pergi makan sendiri entah bila la kan3 :P
Rakyat marhaen macam iols ni tak mampu la hotel ghoper ini gitew
Laenla kalo ada orang tetiba buat DONATION kat iols
Oppppsssss :P
OK la maleh nak bebel panjang2 moh kita layan gambor berceritera naaaaaa uols :)


Light Breakfast Buffet | Eastern & Oriental Hotel, Penang


Sebelum event MamilMomMe bermula weols sempat di jamu dengan Light Breakfast
Konsepnya santai gitew
Kiranya makan, minum & sesambil tu beramah mesra dengan perserta laen & juga team MamilMomMe
Jom layan gambor :)

Side sebelah KANAN tu la our light breakfast buffet

The MENU
Pastries, cakes, tarts, sandwiches & chocolates

The Coffee maker
Actually ada coffee & tea, so boleh pilih la :)
Pssttt : Iols tak gheti pakai menda alah ni, so kena minta assistant dari staff E&O laaaa :P

Iols kasik ZOOM sket the CHOCOLATE (White & Dark Chocolate)

This is MINE
Coffee, cakes, cookies, cakes, chocolate & sandwiches

Lunch Buffet | Eastern & Oriental Hotel, Penang


Lepaih ja abeh all the sessions, sebelum balek weols di jamu sekali lagi dengan lunch buffet pulop :)
Jom layan gambor lagi naaaaaa sayam2 semua :P

Buffet style for our LUNCHEON at Eastern & Oriental Hotel, Penang

Salads table gitew
Gado2 with peanut sauce, spicy thai papaya salad, fussily pasta, caesar salad, & fresh salads 

Bee Hoon Noodles with Seafoods

Fried Samosa Spring Rolls with Sweet and Chili Sauce

Braised Bean Curd with Mushroom

Mixed Seasonal Vegetables with Oyster Sauce

Grilled Daily Local Catch, Grren Bean and Corn Ragout with Smoked Tomato Sauce

Chicken Picatta with Lemon Caper Sauce

This is MY PLATE
Psstttt : Hat ni kira 1st round gitew :P

 The dessert table

 Cakes&brownies, tarts, macaroons, & cannoli

 Fruits

Meh iols kasik ZOOM sket naaaaaa
v
v
v
v
v
v

This is MY PLATE untuk dessert :P

Haaaaaaaaaaaaaaaaa.......
Hat ni the Mushroom Soup table :)

Ni iols kasik ZOOM the mushroom soup :)
Pssttt : Seriously SUPERB hokeyh. Kalo bukan sebab perut iols dah muncit dengan foods, memang iols tambah bertingkek2 soup ni tau3

This is MY PLATE of mushroom soup :)

Alhamdulillah
Balik ja dari event memang KENYANG terdahak hokeyh
Sedap2 belaka foods deme
Harap2 ada la lagi peluang nak makan kat Eastern & Oriental Hotel 
AMIN



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. WAHH SEDAPP sedapp makanannya..buat sy terliur..

    ReplyDelete
  2. pagi2 ni tgk juadah2 terus jd laporr

    ReplyDelete
  3. Kak sya nie.. saje tau buh gmbr makanan banyak2..teruja tengok..

    ReplyDelete
  4. ala kak.sha sedap buat ekin terliur ni.tengok mknanla

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive