Monday, October 30, 2017

Pengalaman Bercuti Dengan Malindo Air

Pengalaman Bercuti Dengan Malindo Air | Assalammualaikum dan selamat pagi semua. Entry hari ini special tau. Saya selalu bercerita tentang venue percutian kan3, so untuk kali ini juga tidak terkecuali. This time around, saya akan berkongsi  cerita tetang perihal transportation. Kalau saya nak bersembang tentang kereta, banyak pulakkan. Iyerla, dari proton ke perodua dari merc ke bmw, tapi bukan perihal kereta yang saya nak citer, bukan juga basikal bmx. Sebelum saya mulakan, just nak survey dahulu, anda pernah dengar tak Malindo Air?  It is one of the budget flight tapi selesa. Malindo Air ni adalah company yang based di Malaysia dan namanya asalnya digabungkan dari Malaysia dan Indonesia.

Malindo Air
Gabungan dari Malaysia dan Indonesia

Gambar ihsan google

Di Traveloka, anda boleh book the flight ticket for Malindo Air online semudah di hujung jari.  In the meantime anda boleh surf, survey and book the hotel from traveloka. Lagi satu, anda juga boleh book flight ticket sekali tau3. Atau book flight ticket dulu sebab takut cepat habis. Biasalah kan kalau kita lambat book takut melepas peluang kita nak pergi bercuti or bekerja kat outstation. Easy kan?

Laman web Traveloka untuk booked tiket penerbangan murah Malindo Air

Malindo Air (OD/MXD) is a hybrid airline that combines premium full-service and Low-Cost Carrier (LCC). 2 in 1 service diorang so uollss can pick ikut keselesaan anda. Malindo Air is a joint cooperation between Malaysia National Aerospace and Defence Industries (NADI) and Lion Air Indonesia. CEO diorang pulak adalah Chandran Rama Muthy bekas assistant to President Director of Lion Air Indonesia.Oppssss, terpanjang oula kan3. Haaa kenalah bagitahu dulu salasilah yang berkaitan kepada anda kan3, barulah anda kenal siapakah top people dalam Malindo Air.
Malindo Air started its operation on 1 May 2013, anda boleh naik dari KLIA or Subang Airport. Malindo Air boleh travel ke banyak negara di Asia such as Bangladesh, India, Indonesia, Malaysia, Nepal, Singapura and Thailand. So kalau anda ada perancangan untuk explore the whole Asia, why not naik Malindo kan3. Kerusi leather, kaki yang selesa untuk sesiapa yang berkaki panjang. Lepas tu untuk travel yang jauh sikit ada 11 inch tablet device untuk tengok movie, Wifi and tempat cucuk plug nak caj fon pun ada untuk business class.
Berminat??? Haaaaaa, mari3….Saya akan terangkan bagaimanakah caranya untuk book Malindo Ticket online. First sekali anda perlu select route mana yang dikehendaki. Banyak choices yang ada untuk dipilih. Then pilih date yang anda nak pergi, the jadual yang ada nanti akan ada sekali priceyou’re your calculation untuk cost vacation. As easy as that. Then fill in info pasal passenger. Kalau book 4 seat jangan anda isi nama yang sama, isi the exact name and information of the passenger. Senang nanti stewardess or steward nak greeting. After that anda perlu pilih payment method. Lepas setel semua, Malindo e-ticket akan disend ke email anda, so don’t forget to check your email as e-ticket ni penting. Print lepas dapat and bawa airport. Just that make sure date anda dalam e-ticket tu betul so takdelah anda datang awal sehari ke airport sebab excited sangat he3.

Malindo Air female flight attendant memang semuanya cantik-cantik belaka dan sedap mata memandang sebab uniform diorang adalah white kebaya and batik long skirt with the combination of red and purple. This uniform also emphasizes on flexibility in serving passengers on board. So comfortable untuk passenger to them is number one. Nak create suasana selesa dalam kapal terbang. Untuk yang stress pun boleh relax tengok stewardess yang asyik lalu lalang pesan untuk pakai tali pinggang. Remember to somebody husband, jangan tengok lama-lama yer nanti tak pasal-pasal kena cubit dengan wife masing-masing. Anda boleh juga order snacks or meals or drinks dalam flight so no worries untuk yang lapar or dahaga.

Krew penerbangan Malindo Air yang segak dan manis belaka

Gambar ihsan google

I’ll assure u guys that you won’t be disappointed sebab Malindo Air ni sangat pentingkan service yang terbaik no matter if you take business or economy class. Easy to book in Traveloka, guaranteed comfortable along the journey, easy to book flight ticket. Siapa kata nak bercuti susah? SO cepat-cepatlah yer plan untuk next trip, he3.


~~~ The End ~~~
4

Friday, October 20, 2017

Le'Pak Kitchen  | Tempat Makan Best Dan Menarik di Taiping, Perak

Le'Pak Kitchen  | Tempat Makan Best Dan Menarik di Taiping, Perak

Le'Pak Kitchen  | Tempat Makan Best Dan Menarik di Taiping, Perak | Assalammualaikum dan selamat petang semua. Selamat bertemu kembali (cecewah3 :P). Sudah hampir sebulan saya tidak berkesempatan untuk update blog seketul ini he3. Tiba-tiba kesibukan melanda. Dengan ujian kesihatan lebih dari seminggu. Alhamdulillah saya dan Boboboy sudah beransur sihat. Memang musim  sekarang DEMAM. Semoga kita semua lebih berhati-hati dan menjaga kesihatan dengan baik ye.

Baiklah, sebenarnya entry ini sudah berada di dalam simpanan draft dari bulan lepas lagi. Makanya kali ini jom follow saya langsaikan entry hutang bagi sambungan sesi jalan-jalan cari makan di Taiping, Perak. Kali ini kita layan tekak ala-ala BARAT iaitu di LePak Kitchen. Nak tahu apa yang menariknya di sini, joooommm layan ceritera selanjutnya.


Menu Barat Dari Serendah RM5.00 Sepinggan | Le'Pak Kitchen

Menu Barat Dari Serendah RM5.00 Sepinggan | Le'Pak Kitchen  | Tak percayaaaaaa??? Betuuuullll, ini memang betuuulllll. Ini bukan cubaan, ini adalah benar-benar terjadi yer. Sepinggan Chicken Chop hanya RM5.00 tau3. Mana nak daaapaaattttt??? Hanya di Le'Pak Kitchen, Taiping.


Menu pilihan kami di malam kejadian

Beef Meatball (RM7.00) dan Chicken Chop (RM5.00)

Psssttttt, bagi tekak saya secara personal, gravy blackpepper dia sedap. Sedikit cair tapi rasanya sedap. Ayam chicken chop tu disaluti dengan tepung yang agak spicy dan rangup. Portion hidangan chicken chop memang tak masuk akal. Sebabnya harga hanya RM5.00, tapi set didatangkan dengan kentang goreng, coleslaw, salad, gravy dan seketul ayam. Berbaloi-baloi tau3. Untuk meatball tu, saya kurang sikit gemar dengan rasa dagingnya.

Ice blended chocolate

Psstttt, rasanya memang PURE. Pekat melekat tau3. Harganya saya dah lupa :P. Tetapi dalam range harga RM7.00-8.00.

Haaaaa, sakan Boboboy dok slurp2. Sampai naik julin biji mata he3

Action kitchen yang berkonsepkan OPEN

Susasan di dalam Le'Pak Kitchen

Pssstttt, table sitting memang banyak. Keadaan kedai yang luas dan bersih. Para pekerja juga tangkas clearkan table selepas pengunjung pulang tau3. Sebabnya bila lepas sahaja waktu maghrib memang FULL yer.


Sebenarnya, di Le'Pak kitchen ini pun ada disediakan menu shell out dan menu bergoreng lain. Menu western dia pun pelbagaaaaiiiiiii. Kalau anda berkesempatan singgah boleh la cuba juga yer.


Lokasi Dan Maklumat Perhubungan | Le'Pak Kitchen 

Lokasi Dan Maklumat Perhubungan | Le'Pak Kitchen  | Kalau anda bercuti-cuti di Taiping, jangan lepaskan peluang untuk mencuba menu-menu di Le'Pak Kitchen. Boelh rujuk maklumat seperti di bawah :


Le'Pak Kitchen

Alamat : 
Jalan Taman Kaya, Taman Sungai Mas, Taiping, Perak

No. Tel :
012-774 4018

Facebook :



~~~ The End ~~~
3

Instagram