Chu Char Ikan Bakar Di VOUK Hotel Suites | Best Buffet Dinner Di Penang

4:29:00 PM

Chu Char Ikan Bakar Di VOUK Hotel Suites | Best Buffet Dinner Di Penang

Chu Char Ikan Bakar Di VOUK Hotel Suites | Best Buffet Dinner Di Penang | Assalammualaikum dan selamat pagi. Baru-baru ini saya telah berkesempatan untuk menikmati hidangan semi-buffet dinner di VOUK Hotel Suites yang berkonsepkan ikan bakar.

Haaaaaa, unik kan3, berikan bakar di hotel gitew. Pertama kali mendengar tema yang ditampilkan, saya sudah tertarik dan tidak sabar lagi untuk melihat dengan sendiri hidangan yang ditawarkan. Dengan ini jom saya kongiskan serba sedikit perihal malam kejadian media review tersebut.

Chu Char Ikan Bakar di VOUK Hotel Suites Penang


Seketul Ibu dan Boboboy yang tidak sabar lagi untuk menikmati hidangan ikan bakar di hotel berbintang


Chu Char Ikan Bakar Di VOUK Hotel Suites | Best Buffet Dinner Di Penang

Chu Char Ikan Bakar Di VOUK Hotel Suites | Best Buffet Dinner Di Penang | Untuk tema makan malam kali ini, pihak VOUK Hotel Suites menampilkan Chu Char Ikan Bakar. Ianya berkonsepkan ala-ala semi buffet yang boleh dipilih mengikut set. Perincian akan saya terangkan lebih lanjut di dalam enrty in seterusnya ok, jangan risau3.

Mari kita mulakan dengan mencuci halwa mata bagi seleksi hidangan pembuka selera, makanan laut serta pencuci mulut yang di tawarkan oleh Chu Char Ikan Bakar ini.

Seleksi 'ALL YOU CAN EAT' pembuka selera, sup, dan nasi

Nindiiiiiaaaaaaaaaa......
Barisan makanan laut yang segar untuk pilihan para pengunjung
Kita ada ikan siakap, ikan merah, ikan pari, ikan bawal, ikan kembung, kerang, sotong, udang, kepah dan lala

Pssstttt, untuk makluman kesemuaaaaaaaa makanan laut ini memang diperolehi secara harian tau3. Dengan itu ianya dijamin segar. Selain makanan laut di atas, terdapat satu lagi STAR OF THE SEAFOODS for that night...........................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........
Keeeetaaaaaammmmmm nipah


Sesi posim memosim seketul Ibu bersama seekor ketam :P

Psssssttttt, hidup2 lagi weeeeiiiii ketam ini. Ni nak bagitau ni weeeeiiii, memang gemuk2, memang montok2 semua ketam dia ni haaaaaaaa. Belum masak pun dah geram tengok


Boboboy seketul dok memilih makanan laut eh

Pssstttt, untuk seleksi makanan laut ini, ianya telah sedia didatangkan mengikut set pilihan anda. Jika anda ingin membuat pilihan tambahan makanan laut, masih tiada masalah. Hanya perlu pilih, timbang serta nyatakan jenis masakan yang anda suka. Caj adalah mengikut berat serta tambahan RM10.00/per masakan. Makanya pilihlah dengan bijak he3

Turut merupakan menu 'ALL YOU CAN EAT' iaitu pencuci mulut

Pssstttt, untuk makluman, pihak cafe akan menukar menu dessert antara jelly dan puding secara 'rotation menu'

 
Tadaaaaaaaaa....
Menu dimalam kejadian

Ikan siakap lemon grass


Sotong celup tepung


Udang masak kong po style

Lala kam heong


Ikan pari bakar


Kailan ikan masin

STAR OF THE NIGHT..........
KETAM MASAK TELUR MASIN

Pssssttttt, memang semuaaaaaaa FRESSSSSHHHH. Dari ikan ke ketam ke udang ke sotong ke lala ke kerang. Semuaaaaaaa ok, semua segar2 belaka. Yang paling WIN di hati saya sudah semestinya ketaaaaaammmm. Seriously weeeeeiii. Paling nikmat. dengan isinya, dengan gravy masakannya. TERBAIK, compliment to the chef



Bagi yang berminat, jangan tunggu lama-lama, silalah terjah dengan kadar segera ke VOUK Hotel Suites Penang untuk menikmati hidangan makanan laut pilihan hati anda. Perincian set yang ditawarkan adalah seperti dibawah :

Pembuka selera, sup, nasi dan pencuci mulut PERCUMA 'All you can eat'

SET MENU :

Set 2 - 4 pax 
RM88.00
Sea bass fish
Sayur campur
Telur dadar
Sotong goreng tepung

Set 6 - 8 pas
RM118.00
Sea bass fish
Sting grey fish
sayur buncis goreng taukua
Telur mata siam
Sotong goreng tepung

Set 10 - 12 pax
RM158.00
Sea bass fish
sting grey fish
Lala with kam heong
Sayur kailan ikan masin
Telur bistik
Sotong goreng tepung

VOUK Hotel Suites
57-G-3, Mansion One, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, Penang
Tel : 04-3708333



Tawaran F&B yang menarik di VOUK Hotel Suites: 




~~~ The End ~~~

You Might Also Like

0 comments

Blog Dekat di Hati