'Christmas Buffet Fiesta' Di Lexis Suites Penang | Best Christmas Buffet Lunch & Dinner Di Penang

9:32:00 AM

'Christmas Buffet Fiesta' Di Lexis Suites Penang | Best Christmas Buffet Lunch & Dinner Di Penang

'Christmas Buffet Fiesta' Di Lexis Suites Penang | Best Christmas Buffet Lunch & Dinner Di Penang | Assalammualaikum dan selamat pagi. Minggu ini merupakan minggu terakhir anak-anak bersekolah. Hanya tinggal sehari sahaja lagi untuk mengakhiri musim persekolahan bagi tahun 2019. Baik anak-anak mahupun Ibu Bapa sudah semestinya tidak sabar-sabar menunggu tibanya cuti sekolah kan3. Pakat berhip-hip hooraaaay la kekdahnya he3. Anak-anak dapt merehatkan diri dari kesekolah dan belajar, Ibu Bapa dapat merehatkan diri dari sibuk menguruskan persekolahan anak.

Tapinyaaaaaa, ni Boboboy seketul sebenarnya dari minggu lepas lagi dah mula berhip2-horay dekat sekolah pabila telah berjaya memulangkan kesemua buku teks kepada pihak sekolah. Ibu masih belum lagi boleh berhip2-horay kerana masih perlu menyediakan kelengkapan pakaian sekolah dan bekal Boboboy seketul ke sekolah :P. Makanya dengan penuh sabar Ibu menanti tibanya hujung minggu ini he3. Today is the last day, yippiieeeee.

Sudah semestinya pabila menjengah ke bulan Disember, hujung bulan setiap tahun, kita akan mengaitkannya dengan kemeriahan perayaan Krismas. Seperti tahun-tahun sebelum ini, saya pasti akan turut merasai kemeriahan sambutan perayaan bersama rakan blogger Pulau Pinang, pabila menyertai aktiviti Krismas food review. Tanpa melengahkan masa lagi, disini saya akan berkongsi dengan para pembaca 'A Delicious Christmas Buffet Fiesta' di Lexis Suites Penang.

Tawaran menarik buffet makan tengah hari serta makan malam untuk sambutan Krismas 2019 di Lexis Suites Penang

Lamaaaaaaa tak upah selfie husband & wife ni kan3 :p


Hidangan Serba Mewah Dan Enak | 'Christmas Buffet Fiesta' Di Lexis Suites Penang

Hidangan Serba Mewah Dan Enak | 'Christmas Buffet Fiesta' Di Lexis Suites Penang | Sepertimana tahun sebelum ini, para pengunjung yang mengunjungi Lexis Suites Penang akan dapat menikmati hidangan serba mewah sempena meraikan keriangan serta musim perayaan hari Krismas di Roselle Coffee House dan juga Hibiscus Grand Ballroom. Tawaran ini merangkumi buffet makan tengah hari serta makan malam.

Eksekutif Chef, Chef Johnno serta pasukan kulinarinya telah menghasilkan barisan hidangan yang sudah pastinya akan mengiurkan setiap mata yang memandang. Tanpa melengahkan masa, jom bersama saya melayari ceritera bergambar malam media review 'Christmas Buffet Fiesta' Di Lexis Suites Penang.

Barisan buffet line yang sudah pastinya akan membuatkan anda rambang mata

Pssttt, untuk makluman anda, pada malam media review itu saya memang stress. Serious weeiii, seeeeteeeeressssss. Tak tahu nak tangkap gambar yang mana satu dulu weeeiiii. Settle side ni, rupanya ada lagi side belum cover. Elok dah duduk nak gosip dengan Mr Hubby, baru teringat ada section yang belum tangkap gambar, punggaaahhhh. Berpeluh2 haaaaaa. Tapi berjaya juga cover semuaaaaa sections, legaaa, he3

Inilah barisam team kulinari yang diketuai oleh Eksekutif Chef, Chef Johnno yang bertanggungjawab membuatkan saya serta rakan2 media yang lain berpeluh2 pada malam kejadian dengan hidangan yang meriah, mewah serta berwarna warni

Ibu, Ayah dan Boboboy sabar menanti, sambil pose sekeping dua gambar sebelum sesi santapan (kooonooonnn, tazabaaarrr sebenarnya tu haaaaa)



PEMBUKA SELERA

Pelbagai jenis roti yang boleh dinikmati bersama 'lobster bisque with almond flakes'

Psssttt, sedaaaappp weeiiiiii. Harumannya memang memikat, dan apabila dirasa, zaassssss, terus anda akan merasai manis asli dari lobster, cukup lemak berkrim, dan terdapat juga isi lobster didalamnya. Kombinasi lobster dan almond, memang WIN pabila dicicah bersama roti ataupun kuahnya dihirup begitu sahaja. Feel mcm on the top ok. Pertama kali menikmati bisque ini, terus jatuh hati. WAJIB anda cuba tau3


The greenaries a.k.a salad bar, walnut apple salad dan australia potato salad

Cheese platter

Psssttt, hat ni seperti biasalah kan3, favourite spot Boboboy seketul

Assorted sushi dan maki

Assorted sashimi

Pssttt, kedua section ini iaitu sushi/maki serta sashimi merupakan pembuka selera yang digilai oleh Ibu dan Boboboy. Anak seketul tu sememangnya peminat berani mati sushi, Ibu pula peminat berani mati sashimi. Melihat sahaja barisan sushi dan sashimi telah membuatkan kami dua beranak menjejes air liur ok

Seafood on ice

Psssttt, nampak tak ketaaaammm ituuuuu. Peerrrghhh, memang besar2 dan menjadi rebutan pada malam kejadian. Apapun jangan risau jika kehabisan kerana tanpa mengenal erti putus asa, pihak cafe akan refill dan refill dan refill lagi sehingga tamat sesi buffet tau3

Cold cut

Buah-buahan


MENU UTAMA

Burn charcoal rice

Psstttt, haaaa, nindia 'STAR' of that night bagi kami tiga beranak. Memang peerrgghhhh, memang WIN, memang terbaiklah menu ini. Thumbs up and compliment to the chef. Aduhlaaaaa, seolah-olah masih lagi boleh terbau2 aroma memikat serta terasa lagi kesedapan nasi ini.Sedap weeeii, memang sedap. Kalau tak ingat ada banyak lagi menu yang lain, memang boleh pulun sampai 3 pinggan nasi ini sahaja tau3. Jenuh Ibu menahan napsu Ibu, Ayah dan Boboboy supaya jangan overdose nasi ini, nanti usus tak muat untuk menu2 yang lain he3 :p


Grilled lamb chop with rosemary juice

Pssttt, hat ni merupakan pujaan Ayah seketul tau2. Sudah pastinya menjadi rebutan para penggemar kambing. Apa yang menariknya adalah gravy yang didatangkan bersama lamb chop ini. Simple yet awesome


Teriyaki beef with sauted mushroom


BBQ chicken ragout

Pssstt, menu ini juga harus diberikan kredit untuk gravynya. Satu kelaianan rasa yang WIN. Serasi dinikmati bersama ayam BBQ itu

Japanese grilled squids


Fragrant prawns with sunrise powder egg floss

Psstt, kalau dah namanya ke Lexis Suites Penang, memang tak sahlah kalau tidak menikmati menu udang eh tau3. Buat apa jua jenis masakan memang WIN. Menu ini pun sah2 WIN dihati saya. Sekali ngap 4 ekor tak sedar, siap repeat weeeii he3


Chicken yakitori


Brussel sprouts with turkey slice and nuts

Sautee fragrant pumpkin with chicken floss



KAUNTER AKSI


Carving section dengan roasted turkey, dan lamb rack yang dihidangkan bersama yorkshine pudding, roasted baby potato, chestnut dan juga apple stuffing. Bertambah enak dinikmati bersama cramberry, giblet dan butter vegetables sauce

Premium fish noodle with condiments 

Seafood risotto



PENCUCI MULUT


Christmas cakes, tarts, jellies, pudding, and cookies

Psssttt, memang terbeliak biji mata pertama kali melihat dessert section ni taauuu. Sunggguuuhhh caantiiikkk, sunngguuuhhh colourful, sungguh tempting. Sampaikan saya memang tak ketahuan bahagian mana yang nak disnap gambar dahulu. Kredit sememangnya wajib diberikan atas usaha gigih team untuk menghasilkan karya2 yang sungguh sedap mata memandang ini tau3


Ais krim


Chocolate fountain

Pssstttt, haaaaa, saya pada malam kejadian seolah-olah kerasukan dua item ini tau3. 4 kali ulang tauuuu, iyeerrr, ulang 4 kali weeeii. Tak pernah-pernah jadi sampai tahap ini. Pulun chocolate fountain dan ice cream semaksimanya. Seriously sedaaaaaap sesangat cokolat 'chocolate fountain' itu tau3. Memang sedap ya amat. Saya sehingga ambil dessert letak cokolat itu, ambil aiskrim letak cokolat itu, ambil buah letak cokolat itu, ambil item 'chocolate fountain' letak cokolat itu

Hot & cold baverages


Nindiaaaaaaaaaaa, our bundle joy of plates for the night...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Ini my FINAL plate

Pssttt, kesimpulannya pada malam kejadian, saya kerasukan Burn charcoal rice, saya kerasukan sashimi, saya kerasukan chocolate fountain


Antara wajah kerasukan Ibu dan anak :P

Psssttt, Boboboy kerasukan sushi, cheese dan aiskrim. Ayah eh kerasukan lamb dan ketam :P


Christmas Feast Buffet Lunch 


Magical Christmas Countdown Xmas Eve Party di Lexis Suites Penang
For details kindly klik 
v
v
v
https://www.lexissuitespenang.com/offers/magical-christmas-countdown



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

0 comments

Blog Dekat di Hati