'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang | Best Chinese New Year Buffet 2019 Di Penang

1:12:00 PM

'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang | Best Chinese New Year Buffet 2019 Di Penang

'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang | Best Chinese New Year Buffet 2019 Di Penang

'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang | Best Chinese New Year Buffet 2019 Di Penang | Assalammualaikum dan selamat petang. Kembali bersiaran kali ini dengan mengetengahkan entry berkisar buffet bersempena kedatangan perayaan besar bagi kaum Cina iaitu Tahun Baru Cina. Tanpa melengahkan masa jom layan ceritera keistimewaan dan kemeriahan di malam media review Buffet Tahun Baru Cina di Lexis Suites Penang.

Anak seketul a.k.a Boboboy ceria dimalam media review buffet Tahun Baru Cina dengan tema 'An Auspicious & Prosperous Celebration' di Lexis Suites Penang, disamping Ayah dan Ibu (yang tidak kelihatan didalam gambar sob3)


Kepelbagaian Menu Membangkitkan Selera | 'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang

Kepelbagaian Menu Membangkitkan Selera | 'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang | Pada kali ini pihak Lexis Suite Penang bukan sahaja menawarkan buffet dinner bersempena makan besar Tahun Baru Cina 2019, malahan ianya dimeriahkan lagi dengan pelbagai tawaran pakej makanan lain yang menarik. Antaranya adalah set steamboat, '9 course meal', serta Yee Sang set.

Bagi entry kali ini, saya akan berkongsi terlebih dahulu tawaran yang tersedia bersempena dengan Reunion Buffet Dinner. Sila jangan segan, jangan malu, jom kita bersama-sama menjamu mata dengan hidangan memikat selera yang disediakan khas oleh Eksekutif Chef, Johnno Fong bersama team kulinarinya.

Barisan menu buffet yang penuh 'Ong' kemerahan gitew


PEMBUKA SELERA
Kaunter salad penuh kehijauan, serta diserikan dengan aneka pilihan dressing (italian, thousand, french, vinaigrette, dan lain-lain)

Baby octopus salad

Japanese seaweed salad

Thai spicy beef salad

Chinese jelly fish salad


SUP & ROTI
Kaunter roti segar bersama dua jenis sup

Chinese emperor seafood chowder

Ang ang tomato clams soup

Cheese platter


COLD ITEMS
Tadaaaaaaaaaaaa
Peerrrgghhhh, memang teruja sungguh setiap kali melalui barisan cold items ini tau2

Pssssttt, memang memikat selera sungguh udang-udangan itew

Combo yang sentiasa sesuai bersama cold items (tabasco sauce, hirisan lemon serta sos pencicah)



HIDANGAN UTAMA
Steamed white rice


Golden fried rice

Addduiiiiiiii, melihat gambar ini membuatkan saya teliur. Nampak macam sejenis nasi goreng yang simple ja kan3, tapiiiiiiiiiii ianya penuh rasaaaaaaaaaaa. Sedaaaapppp, saya suka, Boboboy suka, encik suami pun suka


Fatt choy scallop meat yee foo noodles


Herbal chicken with wolfberry


Steamed fish fillet with japanese shoyu


Lexis salted egg prawn

Haaaaaaa, nindiaaa satu lagi yang menjadi pujaan hati saya bersama suami. Memang HOT item dimalam kejadian tau3. Asal refill, habis kekdahnya he3. Manis udang yang fresh, rasa lemak masin masakan itu memang sungguh serasi. Tambah menaikkan selera dengan keharuman daun kari. Sekali gigit, sekali isap, alaahaaaaaiiiiii, sedapnya.


Ostrich with spring onion, ginger & szechuan sauce

Seketul lagi dan lagi HOT item. Ini merupakan pertama kali bagi saya dan suami merasai daging ostrich. Memang WIN. Dagingnya lembut, minyak asli dari daging, manis asli dari daging. Baunya sungguh haruuuuuuuuummm. Saya seolah-olah terpukau dengan haruman dari daging itu sendiri dan semakin enak dideria bau saya pabila daging itu berkombinasi bersama masakannya. Tooloonnngg, tak boleh tahan dah ni haaaaa. Craving nak matik untuk menikmati semula menu ini. Saya dengan ini memberi AMARAN KERAS, bagi anda semua, jika mengujungi Lexis Suits Penang bersempena Tahun Baru Cina ini, sila pastikan anda menikmati sepuas-puasnya pada malam itu tau3. Sedap weeiiii, sedaaappp sangaaaatttt.

Braised bailin mushroom with sea cucumber


Negi stew

Oden


KAUNTER AKSI
Ikan bakar bersama sos thai

Lobster wok


Classic steamed dim sum dan man tou

Psssstttt, haaaaaa, saya turut menggemari dim dum dan mantou di Lexis Suites Penang. Siap nyicah mantou itu dengan lobser tu tau3. Lembut, enak dimakan panas2. Sedap3


PENCUCI MULUT
Mini french pasrtries

Kekacang dan kuih muih Tahun baru cina (Fortune cookies, kuaci, walnut, coklat)

Rojak


Buah-buahan tempatan


Chocolate fountain


Goreng gorengan 


Kuih bakul


Glutinous rice ball


Dried longan with peach gum soup & pandan tau fu fa

Aiskrim

ABC


Minuman panas dan sejuk


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................
Pilihan yang bertingkek-tingkek untuk kami 3beranak dimalam kejadian

Pssstttt, memang kerasukan malam itu, he3. Saya merupakan penggemar masakan bercirikan chinese style. Sudah pastinya ini yang saya nantikan he3.


Haaaaaa, setiap kali scroll gambar, setiap kali itulah saya telan air liur

Dengan ini saya ingin berkongsi antara kesemua menu2 yang terhidang di malam kejadian, menu apakah yang paling WIN di hati nurani kami suami isteri
v
v
v
v
v
v
v
DAGING & UDANG
DAGING & UDANG
DAGING & UDANG
Ostrich with spring onion, ginger&szechuan sauce serta Lexis salted egg prawn

Haaaaaa, untuk anak seketul ni, selain golden fried rice dan steamed fish fillet with japanese shoyu, dia asyik dok ulang bahagian cheese platter tu hooiiiiiiiii, he3

Nampaaakkk daaakkk??
Kenyang perut  suka hati



Sepertimana yang saya telah maklumkan di awal tadi, selain dari buffet dinner, pihak Lexis Suites Penang juga menyediakan set steamboat serta Yee Sang set. Perincian adalah seperti dibawah.

Prosperous Steamboat Set Dinner


Prosperity Salmon Yee Sang


Maklumat Buffet dan Lokasi |  'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang

Maklumat Buffet dan Lokasi |  'An Auspicious & Prosperous Celebration' Di Lexis Suites Penang | Apa yang menariknya di Lexis Suites Penang ini, selain menghidangkan pelbagai menu masakan (buffet/steamboat/9 course meal) yang pasti menambat selera, para pengunjung juga akan dihiburkan dengan persembahan menarik iaitu 'Dou Mask changing performance', penampilan istimewa 'God of Prosperity/Fortune', persembahan 'live band' serta peluang untuk memenangi cabutan bertuah. 

Dengan ini pastikan anda tidak melepaskan peluang untuk menikmati malam yang penuh keriangan bersama keluarga tersayang serta sahabat handai di Lexis Suites Penang. Untuk maklumat lanjut tawaran yang ada, sila rujuk perincian dibawah, semoga bermanfaat untuk para pembaca blog kesayangan.

CNY Reunion Buffet Dinner
4th Feb.2019 (Monday)
6.30pm-10.30pm
RM120nett(Adult), RM90nett(Senior Citizen) & RM70nett(Child)

Prosperous Steamboat Set Dinner
4th - 19th Feb. 2019
6.30pm-10.30pm
RM360nett (4pax) | RM500nett (6pax) | RM988nett (10pax) 

Prosperous Chinese New Year Yee Sang with 9 Course Set Menu
4th - 19th Feb. 2019
6.30pm-10.30pm
RM888nett | RM1088nett | RM1388nett 
per table of 10pax

Prosperity Salmon Yee Sang
4th - 19th Feb. 2019
11.00am-10.00pm
RM108nett per set (10pax)


Lokasi :
Rosselle Coffee House, Lexis Suites Penang

Contact :
04-628 2888

Laman sesawang :

Facebook :

IG :



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

1 comments

Blog Dekat di Hati