BBQ Chicken Ala Tony Romas :P

3:44:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Seperti yang iols dah JANJIkan masa dalam ENTRY INI
Maka meh iols REVEAL (word bombastik gitew :P) resipi BBQ Chicken Ala Tony Romas 
Dedolu iols dah pernah try SOS si Tony ni dalam ENTRY RIBS INI kan3
So this time around iols COBA ateh AYAM pulop he3
Meh layan GAMBOR berceritera


The TONY ROMAS BBQ sauce :)
(Hat belah KIRI sajork yang dipakai naaaaaaaa.... Hat kana tu untuk resipi mee goreng tau3)

Sila PERAPkan SOS & AYAM
Sila bermurah ati dengan sos tu hokeyh, barula SEDAP
Lagi satu patutnya PERAP dulu ayam tu dalam 3-4jam
TAPI untuk kes iols ni TAK SEMPAT
So lepaih perap 15-20minit teruih grill

Sila sapukan planta ateh gril & teruih GRILL ayam tu naaaaaa

Sila la BALIK2 atau KALIH2 ayam grill tu hokeyh
Grill dalam 20-25minit sajork
Dah GARING boleh MAKAN :P
P/S : Kalo pakai pemanggang AJAIB sila la katup penutup tu, so lagila cepat ayam masak & garing :)

Ni iols kasi CLOSE-UP hasil FINALE :)



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

10 comments

  1. sedapnya nampak... tak tahu pulak lah Tony Romas ada buat sos untuk dijual... tapi seriously kalau makan kat TR harga memang mahal... baik beli sos buat sendiri kan... baru puashati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam najib,
      betui3
      macam iols ni laaaaagiiiiiiiii laaaa kena beli sos itu
      Penang takdak Tony naaaaaaaaaaaaa
      sob3

      Delete
  2. yang menarik perhatian saya ialah sos kicap SANY tu!!!

    saya penggemar tegar CKT Penang...hahaha...Sany kat Bayan Baru tu mmg selalu pergi...hahaha...sos tu jual kat mana haaa? kalau ke Penang saya nak cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doc,
      betui dah la tu tempatnya
      sanykat tokong ular tu yer
      sos tu juai kat situ
      next visit sila belei yer he3

      Delete
  3. Salam singgah pagi sis...wahh...sedapnya BBQ ayam...nampak senang jak nak buat ni kan sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam diana,
      haah sonang sajork
      maen tuang, perap & grill
      siap he3

      Delete
  4. huihui.. kalo perap 3-4 jam lagi trangkat laaa kan..
    heheh kalo grill sendiri CT mmg suka paha.. wings leceh ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      betui3 he3
      tapi kepak tetap menjadik poooojaaaann atiku he3

      Delete
  5. Kalau guna kuali ajaib lagi mudah kan. Takyah nak kalih2 dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam an,
      betui3
      kekadang maleh nak pakai oven
      pakai sajork pemanggang ni kan3 he3

      Delete

Blog Dekat di Hati