Mak 55th Birthday Celebration ~ Familia Cotik2 Penang (Warming Up - Sopin & Play)

12:01:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Weeehuuuuuuuuuuuu
Akhirnya harini iols dah boleh MOLA memBEBEL
So uols sila TADAH mata naaaaaaaaaaa :P
Iols akan HUPDATE berTINGKEK2 gitew (macam besa la kan3, he3)

So sebelum iols teruih jump untuk entry harini, meh ler kita beramai2 #throwback balik My Mak BIRTHDAY CELEBRATIONS gitew kan3 :)
My mak BIRTHDAY ada dalam ENTRY INI
Then iols ada MOLAkan the birthday celebration dengan PRE-CELEBRATION
Then iols SAMBUNG dengan 2nd CELEBRATION, which ada THE PLANNING & SEPERAIH TINGKEK PERTAMA
Then iols teruih SAMBUNG dengan our 3rd CELEBRATION a.k.a Familia Cotik2 Penang la kan3
Ni kiranya macam THE HIGHLIGHT EVENT gitew :)
Iols ada up entry pasai THE PLANNING kat SINISINI & SINI
So LAST WEEKEND (6-7 June 2015) berlangsung la secara rasminya Familia Cotik2 Penang itu
Untuk entry perMOLAan ini, iols akan ceritera pasai our 1st Day Cotik2 (The Sopin2 & Kidos Fun Times)
Oooppppssssssssss, sebelum tu sebenornya this cotik2 only INVOLVE weols anak beranak & cucu2 gitew
Meaning that my mak, me & my sis, & our kidos only
Both Hubby a.k.a menantu kena tinggai he3
So on the day (6th June 2015, Saturday) tu weols starts early, dalam pukui 7.30am cenggitu
The plan is to go for BEKPES dolu la kan3
As usual our choosen menu is TELOR GEGOR
(psstttt.... even my sis pun dah tekenan dengan this telor gegor :P he3)


Everybody with their TELOR GEGOR :P
(pssttt : this time my BIL ngekor sekali, but after bekpes dia balik kampung dia & weols continue the cotik2 gitew he3)


Nah iols belanja gambor THE TELOR GEGOR :)

Selesai BEKPES weol teruih tala PERANGIN MALL :)
The plan is untuk SOPIN2 & PLAY time untuk kidos gitew
Weols sampai Perangin Mall dalam 9.30am
Mall pun TAK BUKAK lagi hokeyh
10.30am baru bukak tau3
So weols just let the KIDOS PLAY la dolu :)
Jom layan gambor Kak Yong, Boboboy & Hanna PLAY together2 :)

Sebenornya weols nak bagi kidos ni PLAY SEKEJAP sajork
Yerla kiranya sampai all the shops & parkson bukak la kan3
Ater kan ker weols ada agenda SOPIN2 itu kan3 he3
TAPI disebabkan the kidos ni syiok terlampau, iols KESIAN la pulop kan3
So iols pun KORBANkan diri sendiri (cecewah3 :P)
So around 10.30am cenggitu my mak & my sis MOLAkan sesi SOPIN deme dolu laaaaa
Iols TEMANkan kidos play :)
My mak & my sis go for BAJU GHAYER HUNTING for kidos dolu
Ater dekat Perangin Mall ada PONEY WAREHOUSE SALES
Around 11.30am cenggitu finish the hunting & deme tapaukan Mc D for our 2nd round bekpes pulop he3
Ater dah the kidos pulun maen, mesti lapor & dahaga kan3
Sambil makan tu the kidos continue play & weols sambung gosip he3
Around 12.00 noon tu iols teruih ajak continue SOPIN2 lagi dekat Parkson Perangin Mall he3
This time around we are on HAND BAGS & SWIMMING SUIT HUNTING gitew
Haaaaaaaaaaaaa...... masa kat hand bags department Parkson Perangin Mall ni la ada satu scene terCETUS :)
Meh iols ceritera kronology SCENE ITU (haaaa, ni baru betui2 memBEBEL ni kan3 he3) :

Weols kan RAMAI
3 adults handling 1 kids, 2 todler & 1 baby
So nampak macam HAVOC la sket kan3
Especially part the TODLER berdua tu kan2
Sapa lagi kalo bukan my Boboboy & lovely Hanna :)
Sebenornya kalo berjalan sopin2 ni iols memang akan letak my Boboboy dalam stroller, TAPI ni kan keluor ramai2 & Hanna dapat jalan sendiri
So kesian pulak kat my Boboboy
So masa dalam hand bags department tu iols bagi can Boboboy untuk jalan, TAPI dengan my monitoring la kan3
Budak berdua ni kan dalam fasa PLAY NON-STOP gitew
Dah berdua tu SAKAN la kan3
TAPI still under CONTROL la hokeyh
Iols memang MONITOR my Boboboy & Opah MONITOR Hanna
Ater my sis need to handle baby Muhammad kan3 :)
SCENE ITU berMOLA bila weols sampai this one brand hand bags department (iols tak hengat brand apa), iols ada perasan this one old C**A lady
Dia jaga that brand department la kan3
She keep EYEING on our kidos, I mean my Boboboy & Hanna la kan3
One time tu the kidos maen depan CERMIN
Ater my Boboboy hantu cermin kan3
Then she go to them & cakap tak boleh maen kat situ
Iols memang ada DEKAT situ at that time & memang dok PANTAU closely the two kidos
Yerla memang BAHAYA kalo dok maen kasar2 depan cermin takut pecah, TAPI kalau setakat dok tengok diri sendiri, gelak2 & pelok2 berdua depan cermin tu TAK SALAH
But still iols panggil the two kidos & we continue to other hand bags brand
Then iols perasan my mak & my sis went back to that C**A lady department & tanya something pasai hand bag, & that lady jawab acuh tak acuh
Muka dia jangan cakap la kan3
Memang MENYIRAP dah darah iols dari JAUH
But iols still tak buat apa2
Weols still continue round the hand bags deparment (all the brands) dalam 2-3 round gak la kan3
Ater rambang mata nengok he3
At the same time iols still do ushar2 that old C**A lady, and YES she still EYEING on us also tau3
Ok fine, tengok ja kan3, takpa la
Mata dia kan3 :P dia punya pasai la kan3 :P
Then FINALly weols decide nak sambung pergi Parkson 1st Avenue pulop
On the way tala pi escelator tu memang lalu balik this old C**A lady punya department la kan3
Then Kak Yong (my sis eldest daughter) stop dekat bahagian purse that C**A lady department
Kak Yong dok belek2 la purse, & then iols & the two kidos join sekaki dok ushar2 & belek2 the purse la kan3
SUDDENTLY entah dari mana that C**A lady datang dari belakang iols & TARIK/RAMPAS purse yang my Boboboy pegang
Oooohhhhoooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
THATS IT.... tooooooooooooooooooooo much, over the limit already
Iols MELETOP teruih la kan3
Masa dia tarik that purse she did say "aiiyaaaaaaa, tak boleh tengoookkk macam niii"
Haaaaaaaa, iols teruih TARIK/RAMPAS balik the same purse from her hand & say "Ooooooiiiiiii, kenapa tak boleh tengok pulak!!!!!! This is a dispaly purse, mestila nak kena tengok dulu"
Then she say "You boleh tengok, tapi budak2 tak boleh maaaaaaa. Nanti koyak, rosak"
I cakap la balik "Apa rosak2??? I ada dekat sini, I tengok my kids, Kalau rosak pun I beli terus, semua yang rosak semua I beli. Dari tadi I memang nampak you keep eyeing on my kids. You dont do like that ok. Rosak ka koyak ka, I beli, you jangan nak cari pasal dengan I!!!!!!!!"
Finally that C**A lady say "Ya la, ya la, ok la, ok la" & she step back
I keep on JEGIL mata iols kat dia at that time
Iols ni kalo dah naek HANTU memang mata terSEMBUL KLUOR la, dengan SORA macam HALILINTAR, bergema satu Parkson
Badan memang mengGIGIL dah la kan3
Ater MARAH yer dop :P
Memang iols dah nak suruh dia panggil her supervisor or Parkson manager TURUN padang
Ni memang KES MELAMPAU hokeyh
As customer we do have the RIGHT untuk tengok & belek barang
Takkan nak MAEN redah BELI !!!!!!!!!!
The way she TREAT my KIDS & my FAMILY is too much
Macam weols ni pelarian dok mai nak MINTA SEDEKAH kat situ pulop
Naseb baek she STEP BACK & tak berani datang dekat balik dah

After that my sis & my mak datang & iols terus ajak gerak gi 1st Avenue
Iols ni memang pantang kalo melibatkan BAB FAMILY
Orang nak KURANG AJOR ngan my family & my kids depan mata iols memang konpem kena on the spot hokeyh
My kids, Iols tahu la nak ajor, nak monitor & nak control
Both of the kidos bukannya dok buat apa pun
Laen la kalo the kidos tu dok pulun berlari dalam tu kaaaaaaa, dok kacau semua bag2 sampai jatuh bertebaran kaaaaaa
Tu pun orang laen TAK ADA HAK nak MARAH hokeyh
Iols sendiri akan jadi the 1st PERSON yang akan TEGUR & MARAH my kids
TAK PERLU khidmat orang laen kekdahnya :P
Haaaaaaaaaaaaaa.... nampak dak betapa MARAHnya iols he3
Seriously because of that SCENE spoil a bit our cotik2 mood
TAPI sekejap ja pun spoilnya
Lepas weols sambung SOPIN2 dekat 1st Avenue tu terus ok mood :)
Alhamdullilah weols JUMPA dah the SWIMMING SUIT for the kidos 
Walopun misi HAND BAGS belom settel, tapi weols plan nak sambung esok pulop dekat Gurney Plaza he3
So around 1.30pm tu weols terus gerak nakg tapau foods & check in hotel
Next entry iols sambung BEBEL yer :P



~~~ To Be Continue ~~~

You Might Also Like

22 comments

  1. Wah, rajinnya famili depa berjalan-jalan yer ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      sekali sekala gembirakan ati birthday girl gitew he3

      Delete
  2. Assalamualaikum.. Kak.. kite tak berapa suka telur gegor.. dulu sukaaa.... tapi, tengok gambar, macam sedap pulak.... huuu...

    Mak eiii ~ slumbernya that lady buat macam tu.. ehh2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam siti,
      he3
      rugii woooo
      sedap niii tau3 he3

      Delete
  3. wah..coti2 uolls..happy holiday :)
    Waaaa..that lady sangat kurenggg..ingat kita ni melayu tak de duit..tu yang pandang kita sebelah mata je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalm fieza,
      kaaaaaaannnn
      jangan pandang orang sebelah mata
      bidaap memang cannot be tolerated tau3 :)

      Delete
  4. telor gegar tu menggiurkan lah...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nory,
      gegor jantung nengok yer dop he3

      Delete
  5. telor gegor tu kat mana kedainya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      he3
      opppsssss
      lopa lagiiiii nak review location :P

      Delete
  6. akak pun akan amarah kalau orang lain anak kita camtu..
    hishhhh

    ReplyDelete
  7. bestnyaaa shopping.. CT xleh la nak shopping..
    nak saving hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      akak pun cita2 nak saving
      tapi hangus cenggitu jaaa he3

      Delete
  8. prangin tu lama gila x pi.. last pi time sek rendah kot..
    x berkenan sngt.. kenot go..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ct,
      sekarang ni ada 3option kat situ
      komtar perangin 1st avenue
      sekali parking terjah tiga2 he3

      Delete
  9. memang meriah betoi.. teluq bergegaq tu.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      nanti akak up entry khas kedai yang bertanggungjawab tu na he3

      Delete
  10. Seronok nya diaorg main gelongsor tu..

    Terliur tengok roti.telur tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ekin,
      bagi bebudak maen baru aman nak sopin lepaih tu he3

      Delete
  11. sabo je laaa tgk roti telur tuuu ;-)

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive