Mak 55th Birthday Celebrations ~ Familia Cotik2 Penang #2

9:36:00 AM

The Birthday Surprise ~ Tingkek KEDUA

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Mak 55th Birthday Celebrations ~ Familia Cotik2 Penang  Jom3, pepagi ni teruih sambung entry cotik2 iols naaaaaaaaaa :)
Semangat ni hokeyh :P
Semalam kan iols dah up entry WARMING UP tu dah kan3
So as iols dah mention dalam entry tu, lepaih sajork SETTLE segala sesi PLAY & SOPIN dekat Perangin Mall & 1st Avenue tu, weols anak beranak terus beRANGKAT (cecewah3 macam kerabat pulop nak berangkat segala kan3) ke HOTEL Bayview Beach Resort
TAPI sebelom tu weols singgah TAPAU FOODS untuk our LATE LUNCHEON
Time nak tapau tu dah pukui 1.40pm, ater orang punya la RAMAI hokeyh
Iols dah arrange dengan pihak hotel untuk check by 2.30pm
So iols call sesiap hotel & inform our late arrival gitew :)
Settle tapau-an dah dekat 2.30pm tau3
Apa lagi iols teruih PECUT la gi Batu Ferringghi kan3
Boleh pulop JAM dekat bukit Batu Feringghi tuuuuuuuuuuu uols
BerTABAHla weols semua dalam keta sob3
Dengan LAPOR tahap nak mam**s tu kan3
The kidos dah pakat hanyut TITON dah semua
Kesian deme tido dalam keLAPARan
Naseb baek dah pekena Mc D masa kat Perangin Mall
So boleh la the kidos tahan lagi
Weols Mak, Ibu & Ummi ni la yang LAPOR tak hengga
Ater Mc D tu weols minum ayor sajork & tumpang semulut dua bahagian anak2 kekdahnya
The kidos makan burger & bubur
Dok ingat dapat check in dalam 2.30-3.00pm
So GOOd TIMING la kan3
Sekali stuck JAMMED dekat 2JAM hokeyh
Ater lupa pulop sekarang time COTIK SEKOLAH :P
Sampai hotel dah 4.00pm ++ tau3
Time nak register check in tu, tangan iols SHAKING hokeyh
Tak cukup makan a.k.a lapor to the max kekdahnya :P
Cecepat settle urusan check in & teruih tala gi BILIK
Haaaaaaaaaaaaa....kat bilik ni la weols nak LAKSANAkan our Seperaih Tingkek KEDUA itu
Uols can REFRESH back all the PLANS dari entry INIINI & INI
(psstttt : kalo nak baca Seperaih Tingkek PERTAMA sila klik SINI)
Iols dah siap detail INSTRUCTIONS kat the kidos tentang THE SEPERAIH PLAN
We make sure Opah yang LEAD us to the ROOM
Opah will be the one yang OPEN the door & she is 1st person yang ENTER the room
MASUK bilik, ON lampu bilik, teruih weols semua cakap....................... SURPRIIIIIISEEEEEEEEEEEEEEEEEE & sambung dengan NYANYI lagu Happy Birthday Opah sekuat ati :P
Kak Yong, Boboboy, & Hanna LEAD the SINGING session
TAPI sora Ibu & Ummi yang paling KUAT he3 :P
Settle nyanyi sesi PELOK CIOM la kan3 
Lepaih tu teruih PULUN MAKAN hasil TAPAU-an late LUNCHEON dolu laaaaaa
Dah kenyang perut soka ati barula weols adakan sesi berGAMBOR pulop :) 
So moh ler layan gambor :)
(pssssttttt : gambor masa sesi perlaksanaan seperaih tu tak sempat la snap kan3, ater weols bz handle the kidos kekdahnya :P. So bila keadaan dah tenang baru weols buat sesi rasmi snap gambor he3)


Our Mak a.k.a the BIRTHDAY GIRL
Alhamdulillah our Mak TERKOJUT & HAPPY
Kiranya MISSION ACCOMPLISHED la kan3

The BALLOONS, FLOWER BOUQUET & ICE CREAM CAKE 

Pinkish ICE CREAM CAKE by BASKIN ROBBINS
Weols TAK TEMPAH the cake
Sebab memang bajet nak terjah, mak pilih mana yang soka & tapau teruih he3
Gambor cake ateh tu dah terCEMOR sebenornya he3
Ater elok jer bawak kluor cake dari ice bucket tu, the kidos maen terpa tau3
Jenuh kepong he3 :P
v
v
v
v
v
v
Ni baru gambor SUCI cake itu he3
Actually cake ni keluaran khas untuk Mothers Day

The CROSS SECTION view of the cake
Flavour CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH
 Taste memang SUPER DUPER SEDAP hokeyh

Finally iols belanja uols gambor Opah & Cucu2 :)
(Psssttt, susah hokeyh nak bergambor elok2 the kidos ni tau3. Ada2 sajork yang nak di maenkan deme :P)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

18 comments

  1. Assalamualaikum kak...

    Terharunya muka opah ~~ seronok sangatkan bila dapat happy kan orang tua...

    Akak.. part mana yang kek tu tercemor.. penat kelebek.. tak jumpa pun... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalm siti,
      betoi3
      nengok opah dok senyum......lapang dada :)

      pstt : hat tercemor tu bahagian ateh kek tu haaaaaa...hilang love seketoi & ropol2 ateh kek ada yang penyek dah he3

      Delete
  2. terlioq aihhh tgk kek tu! bunga tuuu aaa camtekkkk

    ReplyDelete
  3. Alamak lapo la pulo tengok kek tu xD

    ReplyDelete
  4. yesss, mission berjaya mensuprisekan besday girl
    tahniah sha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      alhamdulillah
      walopun kureng sikit tahap keseperaih-annya tu he3

      Delete
  5. comel Opah hehehe.. suka dapat suprise bday party hehehe..
    dapnyeee kek tu.. tak pernah makan aiskrim kek lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      hat baskin ni certain flavour ja sedap
      tapi akak soka lagi haegen dazs he3

      Delete
  6. memang rasa bercuti walaupun dlm penang ja.. hehehe. sedap kek tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      betoi3
      asai dok otel dah kira cotik2 he3

      Delete
  7. opah senyum sampai ke telinga tu. mesti berbunga sangat hati :)

    ReplyDelete
  8. Senyum opah...

    Wow kek menarik n comel

    ReplyDelete
  9. senyum sampai ke telinga mak cik...

    semoga sentiasa sihat dan dipanjangkan usia...

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive