Balik Kampung | Cotik2 Aidilfitri 2015

10:01:00 AM

Balik Kampung | Aidilfitri 2015

Balik Kampung | Aidilfitri 2015
Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Oooooohhooooooooooooiiiiiiii
LAMA tak UP ENTRY dalam blog tersayam iols ni
Sob3........Sob3............Sob3...........
Dari sebelum ghayer sampai dah lepaih ghayer
AMPUNkan iols naaaaaaaaaa
Iols terBZssss & terHILANG MOOD nak menaip :(
TAPI iols still terjah blog2 kawan2 serba sikit la kan3
SILENT READER kekdahnya :P
Meh HARI INI nak MOLAkan ENTRY berTINGKEK2 naaaaaaaaaaa
So meh iols molakan dengan COTIK2 AIDILFITRI 2015 ~ #Disini Bermula
Sebenornya TETIAP tahun weols sefamilia akan BERAYA di PENANG ja tau3
Hubby iols ASAL orang PENANG, Iols orang TAIPING
My mak memang duduk dengan weols & kampung iols pun dah takdak sapa2 (Opah dah meninggal), so memang tetiap tahun RAYA 1st kat Penang la :)
RAYA 2nd baru balik Taiping ziarah kubur & sanak saudara yang ada gitew
TAPI tahun ni my mak REQUEST nak raya dengan my TOKWAN a.k.a ayah my mak
Tokwan iols ni dah lama menetap kat TERENGGANU dengan isteri baru (a.k.a my TOK MEK)
Haaaaaaaaaaaaaa....PAHAM daaakkk???? he3
Buat2 la paham yer dop :P
My tokwan tinggal dekat KEMASEK, Terengganu
So tahun ni beraya JAUH & ada rezeki nak meRASA BALIK KAMPUNG gitew :)
Dah alang2 tu iols plan teruih COTIK2 la kan3
Plannya Cotik2 Terengganu-Pahang-KL gitew :)
Eh3 terPANJANG pulop MUKADIMAH iols kan3 :P
MOTIP entry ni sebenornya iols nak share dengan uols KEMERIAHAN (la sangat kan3 :P) masa weols nak BALIK KAMPUNG 2 hari sebelum raya :)
Ni kiranya entry perMOLAan Cotik2 Terengganu gitew :)
Weols berTOLAK dari Penang 15.7.15, 10.00pm cenggitu
Weols SAMPAI Kemasek, Terengganu dalam 16.7.15, 9.00am cenggitu
Perjalanan mesti la ada STOP2 untuk makan2, rehat2, & refresh2 diri kan3
TOTAL perjalanan PENANG - KEMASEK ialah 11jam hokeyh
Weols guna 3 jenis HIGHWAY tau3 ~ Utara Selatan (Penang-KL), Karak (KL-Karak), Pantai Timur (Karak-Terengganu)
Moh la kita layan GAMBOR pulop naaaaaaaaa :)


PERSEDIAAN sebelum memolakan perjalanan
a.k.a
Botoi air baru untuk Boboboy & kudap-kudapan gitew

Some of my Boboboy actions semasa dalam perjalanan
Makan, main, tido :P

Keadaan jalan highway Penang - KL
Memang CLEAR :)

Keadaan highway KL-KaraK
Haaaaaaaaaaaaaa....sila tengok sendiri laporan waze tu naaaaaaa
Dekat sini saja dalam 2jam lebih hokeyh
Bertabah la sekejap :P

SESAK kan3
Lane kecemasan pun deme masuk hokeyh
Manusia tak dop kesedaran memang ghoper itu laaaaaaaaa :P

LAST sekali meh iols belanja gambor MORNING VIEW kat Lebuhraya Pantaiu Timur :)
Tenang hokeyh
Berkabus, sejuk & nyaman
Time ni memang tak pakai aircond la kan3
Iols loike gitew :)
Alhamdulillah, walopun berbelas jam dalam kereta, akhirnya sampai jugak weols kat Kemasek, Terengganu :)
Next entry iols sambung lagi ceritera naaaaaaaaaaaa..........



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

14 comments

  1. Selamat Hari Raya...sama la kita...sanggup mengharungi jammed ...yg penting Raya dgn famili & sanak saudara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam norma,
      setahun sekali yer dop he3
      selamat hari raya
      maaf zahir dan batin :)

      Delete
  2. kampung sis kat kemasek ke?? kampung sy kat paka tu je hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mila,
      he3
      akak bukan asal sana
      tapi tokwan akak sekarang menetap kat sana :)

      Delete
  3. Yang morning view tu memang nampak tenang sangattttt uolsssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      kaaaaannnnn
      tenaaaaaaanggg ja
      macam nak terlelap jadiknya he3

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam ZF,
      memang lama hokeyh
      seb baek jalan malam :)

      Delete
  5. Hamboi.. jauh sungguh Sha beraya tahun nie..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Assalam zumal,
      alhamdulillah
      jalan clear gitew :)

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive