Pagi Syawal Pertama | Cotik2 Aidilfitri 2015

4:00:00 PM

Pagi Syawal Pertama | Aidilfitri 2015

Pagi Syawal Pertama | Aidilfitri 2015
Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,
Weeeeeeeeeeee.....jom cecepat kita sambung ceritera Cotik2 Aidilfitri 2015 naaaaaaa :)
Kali ni kita sambung ceritera Di Pagi Hari Raya Pertama hokeyh :)
Malam ghayer tu my Mak masak RENDANG
Request by my Tokwan
Nak merasa air tangan anak dia kekdahnya :)
My Tokmek dah tempah TAPAI & KETUPAT palas
Nak buat dah tak larat, so tempah sajork :)
Kat Terengganu ni TAPAI memang menu WAJIB gitew
My Tokmek sempat buat ketupat nasi a.k.a nasi impit :)
KUEH2 ghayer & KEK oren memang weols dah bawak dari Penang
Semua tempah dengan my mak sedara gitew
My Mak Su buat sambal bilis dengan LONTONG masa pagi ghayer tu tau3
Ater dia baru ja balik pagi raya tu he3
My Mak su kojer dekat KL :)
Iols takmo BEBEL bebanyak dah la yer, so jom layan GAMBOR lagi & lagi & lagi he3 :P


Antara MENU di pagi ghayer yang iols sempat snap :)
Ketupat palas, rendang ayam, tapai & ketupat nasi
TAPI antara semua menu2 dalam senarai & dalam gambor ateh ni, yang paling WIN adalah........
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Rendang Ayam my Mak :)


My Boboboy in actions di pagi ghayer
Tak sudah2 dengan basikal :P

Kami semua di pagi hari raya pertama :)

We-fie Hubby & Wifey sekeping gitew :P
Pssstttttt : Ooooohoooiiiiiiiiii BOLATnya muka :P

Ibu, Boboboy & Ayah


SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLfItRi
MaAf ZaHiR & BaTiN



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

12 comments

  1. Meriah raya Nye tu..
    Selamat Hari Raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ieta,
      selamat hari raya
      maaf zahir dan batin :)

      Delete
  2. Pergh!! Mengancam betol menu2nya.. Yang palin win pada sha dah tentulah Ketupat palas dan tapai..
    Jarang jumpa sekarang nie.. Selalunya ketupat nasi atau nasi impit jer yg ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      iols pun sooookaaaaa tapai :)
      penang takdop he3

      Delete
  3. rendang ayam nmpak menarik.. nyum3

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Assalam zai,
      selamat hari raya
      maaf zahir dan batin :)

      Delete
  5. Replies
    1. Assalam wawa,
      selamat hari raya
      maaf zahir dan batin :)

      Delete
  6. Replies
    1. Assalam zumal,
      tapai penang tak sama dengan tapai ganu he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive