5D Interactive World, Penang | Review by #projekbloggerutara

11:37:00 AM

5D Interactive World, Penang | Review by #projekbloggerutara

5D Interactive World, Penang | Review by #projekbloggerutara

5D Interactive World, Penang | Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Haaaaaaaa, kalo nak diikutkan kat Penang ni haaaa, bertingkek2 tempat menarik untuk dilawati tau3. Antara tarikan terbaru ialah 5D Interactive World.

Alhamdulillah, familia #projekbloggerutara, diberi kepercayaan untuk buat review 5D Intercative World. Weols kali ni diserikan dengan kehadiran blogger jemputan Zafirah Nazri pulop. So moh la kita layan ceritera di hari review he3.

5D Interactive World, Georgetown, Penang

Art, Creativity & Education | 5D Interactive World, Penang


Art, Creativity & Education | 5D Interactive World, Penang | Untuk makluman uols semua, konsep yang diketengahkan oleh 5D Interactive World ni unik tau3. Sebenornya apa yang cuba diketengahkan adalah berkisar tentang pemeliharaan & pemuliharaan ALAM SEKITAR dan untuk kesejahteraan DUNIA. Nampak macam BERAT ja konsep eh kan3. Tapi pendekatan yang digunapakai adalah bersifat mesra a.k.a mudah dihadam gitew. Mereka memainkan kiteria ART, CREATIVITY & EDUCATION. So memang sangat sesuai untuk ANAK2 kita tau3. Ok la, moh la layan gambor berceritera sepanjang sesi lawatan sambil blajor weols familia #projekbloggerutara di 5D Interactive World ni.

Entrance 5D Interactive World
(terdapat kaunter pertanyaan/tiket, ruang menunggu, ruang cenderahati)

Uols boleh a rujuk harga & waktu operasi yang tertera tu naaaaaaaaa

Tarikan & Aktiviti Menarik | 5D Interactive World, Penang

Tarikan & Aktiviti Menarik | 5D Interactive World, Penang | Seperti yang iols dah kabor di awal tadi, konsep yang dimainkan adala ART, INTERACTIVE & EDUCATION kan3, so nak tahu apakah mendanya itu, jom sekali lagi layan ceritera bergambor dari iols.

 Education : Opah eh ajor Boboboy mengenali beberapa ekor binatang yang diancam kepupusan

 Art & Interactive : Anak2 familia #projekbloggerutara menyelamatkan penyu yang tersangkut gitew

Art, Interactive & Education : Penggunaan bahan2 kitar semula untuk menghasilkan arca berbentuk menarik

Art : Iols ber'butterfly' gitew. FYI all the butterflies dibuat dari bekas plastik air mineral tau. Memang creative sungguh

 Art & Interactive : Ibu eh kena tangkap dengan dinosour, tapi expresi muka boboboy happy la pulop. Sebenornya Boboboy tengah cover takuit tu hooooiiii he3.

 Art & Interactive : Ni kira macam kena fire kuasa dalaman sampai melayang2 mangsa eh

 Art & Interactive : iols memola macam takuit dengan menatang itu, pehtu baru ada bran nak posim dengan menatang itu he3

Art & Interactive : Pelbagai scene yang uols boleh cuba didalam 5D Interactive World ni tau3. Yang gambor ateh ni sebahagian darinya sajork naaaaa. Aternya iols idok la cuba semua :P

Interactive : Haaaaaaaaaaaaaa, ni one of the peberet port for the kids hokeyh. Keletung keletang bedentum bedentam deme ngerjakan port ni tau3

Ibu & opah pun tak ketinggalan mencoba gitew

video
Ni bideo semasa kejadian keletung keletang bedentum bedentam itu :P

Art, Interactive & Education : Ni pun satu lagi port peberet the kids a.k.a poultry making session

video
Haaaaaa, ni bideo Opah & Boboboy menyentil he3 

 Weols familia #projekbloggerutara dia 5D Interactive World


Alamat & No. Contact | 5D Interactive World, Penang


Alamat & No. Contact | 5D Interactive World, Penang | So uols semua kalo dah mai Penang tu jangan lopa la terjah 5D Interactive World ni naaaaaa. Meh sini iols bagi map teruih supaya senang uols nak terjah gitew.


5D Interactive World
29-F, Jalan Dato Keramat,
Georgetown, 10150, Penang
04-2189676






~~~ The End ~~~

You Might Also Like

9 comments

Blog Dekat di Hati