Simple Birthday Dinner at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration

2:33:00 PM

Simple Birthday Dinner at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration

Simple Birthday Dinner at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration

Simple Birthday Dinner at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration | Assalammualaikum & Selamat Petang uols. Alhamdulillah, berjumpa lagi kita dihari penuh berkat hari Jumaat. Kali ni iols nak ceritera sesiap la simple birthday celebratoion untuk hubby tersayam gitew.

Aternya bajet ciput keeennnn, so celebration pun ala2 simple gitew. Yang penting ada SURPRISE elemen & Alhamdulillah SUCCESS he3. My choosen resto is Akar Lima. Pernah dengor dop??? Takkan tak pernah :P. Iols sendiri dah pernah up entry dua tingkek pasai Akar Lima ni hokeyh. So sila la rajin2 klik kat SINI dan SINI. Psssttttt, laaaaaaaaaaaa, iols baru perasan iols dah setahun tak jejak kaki kat Akar Lima he3. Patuit laaa dok teringin sangat nak makan foods kat sana lately. 


The Birthday SURPISE at Akar Lima | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration

The Birthday SURPISE at Akar Lima | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration | Haaaaaa, meh sini nak gosip ceritera acaner my seperaih planning untuk tahun ini. Dedolu keeenn iols pi balik kojer sendiri. So bab2 nak plan seperaih ka hapa ka memang senang la. Tipu sunat kata koje kat Hubby, tapi sebenornya dok cotik sebab dok prepare seperaih segala mak nenek gitew. Tahun ni keen iols merempit pi balik kojer dengan Hubby, so tak dapek la keeeennnn.

Memola ritu dok hengat kata takpa la, tak yah seperaih la tahun ni. TAPIIIII, iols ni tak boleh kalo tak buat seperaih. Kalo bab Birthday WAJIB buat seperaih he3. Tetiba teringat kat my friend, a.k.a owner Akar Lima. Pastu baru teringat yang sebenornya Hubby tak pernah lagi makan kat Akar Lima ni, walopun iols dah makan dua kali kat sini he3. So sah2 la WAJIB bawak Hubby makan keeeennn.

So dengan pantasnya iols wassap my freind la. Laju ja dok plan (plan la sangat, sebenornya iols serah bolat2 kat my freind :P). Iols just request birthday deco, & order our menu sesiap (ayor, main dish & kek). Dah nama pun birthday dinner yer dop, wajib la ada kek yang tuleh2 birthday wish itu he3. Set time untuk terjah. So that's it. Senang ya amat hoooiiiiiiii. Huntung ada kawan tokey cafe he3.

#eh3, banyak pulop iols membebel. Ok la ok la, moh la kita layan gambor berceritera sajork :P.


Bideo di hari kejadian semasa menyeperaih my Hubby
Mission Accomplished

Psssttt : Hubby dok kontrol muka sebab tekuzat, Opah eh sebok belek acar, & Boboboy sebok dok bebel pasai deco seperaih ayah eh he3

US
Alhamdulillah
Forever L.O.V.E this dua ketoi

Psssttt : Nampak dop muka sememeh Boboboy. Ada cerita disebalik tu taaauuuu. Sebenornya masa midnight a.k.a tepat 12 tengah malam (the day before), iols dah wish Happy Birthday pelok cium Hubby dah. Aternya besa la keeennn, Boboboy pun sama ngaku tu birthday dia dengan Ayah. Aternya bila on the seperaih day tu, iols tercakap dekat Hubby 'Abang terkejut dak ayang buat seperais kat abang'. Haaaaaaaa, tu yang monyok balik tu. Jeles sebab tak kata buat seperais tu untuk dia :P. Alaaahaaaaiiii anak he3

The Choosen Menu at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration

The Choosen Menu at Akar Lima, Kulim | Hubby a.k.a Ayah Birthday Celebration | On the birthday dinner tu iols order 3 main dish. Tu pun masa order tu dok fenin hokeyh. Mana idoknya, kalo hikutkan NAPSU ni mau jer iols order bertingkek2. Tapi dok mengucap sesiap & bawak besabor he3. FYI deco birthday tu RM35.00 sajork tau. Ok la, jom layan choosen menu weols malam kejadian gitew.

 3 tingkek main dish for birthday dinner

Beef Terderloin with Mash Potato and Ulam Salad ~ RM28.00

Psssttt : Dua ketoi tay beef itu. Punya la lembut, hubby potong pakai sudu garpu sajork. Tak payah pakai knife :P

Chicken Pasta Carbonara ~ RM14.00

Psssttt : Full of creaaaaammyyyy taste hokeyh

Sheppards Pie ~ RM16.00

Sedaaaaaapppp kaaaaaa foods itu?????
Meh iols upah bideo PROVE sedap ke idok
So uols judge la sendiri yer
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Chocolate Shake ~ RM7.00
Mocha Shake ~ RM7.00


Haaaa... hat ni bideo Boboboy dok pulun chocolate shake

Birthday brownies with ice cream ~ RM25.00

Pssstttt : Haaaaaaa, hat ni memang SUPERB hoooiiiii. Bronis tu suam2, sekim tu melted. Two combination yang peeerrrggghhhhhhh

 Gambor blow the candle
#eh3 keennn kata birthday Ayah & Boboboy
So Boboboy la blow candle keeeeennn :P

 Hubby & Wifey yang bolat
Alhamdulillah BAHAGIA
Doakan terus bahagia yer uols AMIN



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

6 comments

  1. Hepi Bday BoboiBoy..eh silap hepi bDay Bapak BoboiBoy

    ReplyDelete
  2. semoga pjg umur dan dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  3. nampak macam best makanan kat sini... tak taw belah mana kedai dio hahahhaha

    ReplyDelete
  4. happy belated birthday utk husband kak sha.. meriah tengok! best..=D

    ReplyDelete
  5. hepy belated besday husband kak sha....

    syok tgk.. happening...

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati