Di Sebalik Kisah Berpisah Tiada | Boboboy & Telur

11:19:00 AM

Di Sebalik Kisah Berpisah Tiada | Boboboy & Telur

Di Sebalik Kisah Berpisah Tiada | Boboboy & Telur


Di Sebalik Kisah Berpisah Tiada | Boboboy & Telur | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Sekarang ni masa ceeeeepaaaatt sungguh belalu kan3. Pejam celik pejam celik... tup tap tup tap.... dah masuk hari lain.......dah masuk minggu lain.....dah masuk bulan lain...dah nak masuk tahun lain.


Ni iols rasa macam dah laaamaaaa tak membebel & blanjo gambor bertingkek2 my Boboboy gitew. Besa la keeeennnn, Ibu2 ni kalo masuk ja hari SENIN mola laaaa dia meroyan kekdahnya. Ater penyudahnya asyik dok nengok gambor & bideo anak jaaaaa laaaa sepanjang pagi kan3. Sapa sama dengan iols sila angkat pala... #eh3

So, seperti yang iols dah kabor, pepagi Senin ni iols meroyan rindukan Boboboy. So kalo sudi sila la pollow iols merungkaikan rindu seorang Ibu gitew he3.



Alkisahnya Permulaan Pautan Kasih Itu | Boboboy & Telur

Alkisahnya Permulaan Pautan Kasih Itu | Boboboy & Telur | Sebenornya, Boboboy masa baby ada Eczema. So memang weols TAK BAGI SEAFOODS. At that time, memang makanan Boboboy yang berasaskan ikan, ayam & telur ja la keeennnn. 

Masa baby tu memang weols lebihkan ikan jenis isi tu. Macam ikan merah, talapia, jenahak, kerapu, dorry, salmon, & bawal. Hat ikan kecik2 pun ada jugak bagi. Macam ikan merah, tongkol, kembung, curut, & gelama. Sambil tu dok sulam jugak dengan ayam & telur. Tapi idokla kerap gitew.

Tapi iols mula perasan bila untuk breakfast, dari umur Boboboy setahun setengah (kot..he3 xberapa nak hengat, tapi setahun lebih laaa), weols dah mola bagi Boboboy makan telur separuh masak. Dimulakan dengan suap siket2 la keeennn. Lepas tu elok nak dekat 2 tahun memang kalo bekpes time weekend Boboboy memang soka makan telur separuh masak sebijik. Lepas tu elok Boboboy dah 3tahun lebih telur tu dah upgrade jadik 2bijik. Besanya Boboboy akan makan telur tu cicah roti bakor kaaaaa, roti canai kaaaaa, nasi lemak kaaaaaa.

Sekarang ni bukan takat bekpes ja peberet Boboboy telur hokeyh. Kalo makan dengan nasi pun peberet dia telur hooiiiii. Kalo dapat telur mata ka, telur rebus ka, telur dadar ka, telur masak kicap kaaaaaaaaa....dia punya puluuuunnn tak hengga. 

Ni sekarang ni kalo bab nak makan ikan memang liat. Ada ja alasan dia, tulang la, masin la, busuk la. Iols berangin jaaaaa hokeyh. Sekarang ni memang tengah catu keteluran dalam rumah. Memang letak syarat, kalo nak makan telur, kena makan ikan dulu, baru boleh dapat telur untuk esoknya. Merayu2 la boboboy, punya nak telur. Tapi iols tetap dengan syarat. Yer la keeennnn. Asyik telur semedang, mana nak datang khasiatnya. Udahla seafoods memang Boboboy tak makan. Memang TAK MAKAN langsung hokeyh. Ketam ka, udang ka, sutun ka, kerang ka, lala ka....memang tak makan. Hat ni memang paksa pun tak dapek. Nampak sengsara sangat kalo dia makan. Macam makan racun tu haaaa. Iols tak paksa la hat seafood2 itu, sebab memang dari baby iols yang tak ajar dia makan keeeennn. Tapi kalo ikan memang kena PAKSA, he3. 

Haaaaaaaaa... lagi satu, dolu Boboboy pun penggemar ayam a.k.a drumstick ja la gitew. Tapi sekarang pun dah tak berapa layan sangat. Ater sebok benor dengan telur eh. Bab ayam idok la iols paksa makan sangat. Sekali sekala iols sulam la jugeks. Asal makan kekdahnya gitew.

So sekarang ni tetiap weekend Ibu masih benarkan polisi Boboboy & telur separuh masak eh. Tapi untuk lunch & dinner, memang iols catu keteluran itu. Memang dok rancang ikan berbeza untuk makanan harian dia. Ater Boboboy mudah bosan dengan rasa ikan2 tu. So, kena la tukor2 semedang. Harap2 lepaih ni Boboboy akan L.O.V.E fish gitew.

Haaaaaaaaaa....betingkek2 bebelan entry boboboy & telur ghopernya. Meroyan sungguh Ibu eh he3. Oklaaaaaaaaa, jom layan bideo & gambor yang berkaitan pulop. Sebagai penyeri entry gitew, he3

Sila la layan bideo kenikmatan Boboboy dengan telur separuh masak eh
Tempting daaaaaakkkkkkk???

video
video

Seterusnya sila layan KOMPILASI gambor2 yang iols ada dari dedolu sampai sekarang dengan tema eh 'Boboboy & telur'
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Gambor seterusnya ialah beberapa sample teluran yang menjadi pojaan ati my Boboboy
v
v
v
v
v


Akhir sekali meh iols belanja, keteluran yang menjadi pojaan terkini Ibu eh pulop
v
v
v
v
v



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

2 comments

  1. Boboboy boleh geng dengan Pae lah Sha...suka sangat makan telur..ahaha..pagi petang siang malam lauk telur nasi, kicap...hadoi, kdg stress jugak ayam takmo..ikan kengkadang... hihi

    ReplyDelete
  2. pasni kalau sesiapa tanye cmne boboboy bertambah sado bg link ni cukup..jwpn ada disini..hehehe

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati