Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

10:30:00 AM

Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Sambungan dari entry PLAY di Escape Adventure Play Park, Penang di SINI & SINI, kali ni iols nak share dengan uols pengalaman merasai suasana berKHEMAH di BASE CAMP, Escape Adventure Play Park, Penang pulop. Haaaaaaaaa, yang ni memang pengalaman yang saaaaangaaattt berharga buat weols familia #projekbloggerutara. Jom layan ceritera iols selanjutnya :).


Berwefie pepagi hari di Base Camp, Escape Adventure Play Park, Penang

The Camp Side | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang

The Camp Side | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Base Camp ni merupakan satu aktiviti yang membolehkan kita merasai pengalaman pengembaraan ke dalam hutan gitew. Kira lepaih ja dok play sakan dekat ESCAPE Adventureplay, kita boleh sambung pulop dengan menyertai perkhemahan di dalam hutan. Keluar dari zon selesa dan berkongsi pengalaman dengan keluarga atau rakan-rakan. Mengalami malam, masakan BBQ, dan kembali kepada asas-asas yang menyeronokkan. Ianya juga merupakan aktiviti luar di mana kita akan tidur di dalam khemah yang terletak di kawasan yang berpagar dengan keselamatan 24 jam. Uols boleh pilih untuk pakej 2hari 1malam atau 3hari 2malam.

Di dalam Base Camp, terdapat kemudahan laluan pejalan kaki yang diterangi dengan cahaya lampu. Untuk makluman uols Base Camp tidak mempunyai bekalan elektrik tetapi mempunyai loker dan soket elektrik untuk mengecas telefon mudah alih dan juga peranti mudah alih lain yang tersedia di tempat menyambut tetamu. Haaaaaaaa, boleh bayangkan???? Sebab iols sayang uols semua, untuk memudahkan penghadaman info2 apa itu Base Camp, moh la kita layan ceritera bergambor di bawah gitew.


Kaunter pendaftaran Base Camp yang unik

Pandangan dari jauh kaunter pendaftaran Base Camp


Weols familia #projekbloggerutara teruja nak mendaftar masuk ke Base Camp

Pssstt : Sila daftar dahulu untuk mendapatkan no kod unit khemah uols, loker uols & kunci "peti emas" uols :P


Staff Escape dengan mesra membuat sesi penerangan tentang loker keselamatan di Base Camp

Pssttt : Macam iols dah kabor dekat ateh tadi, dalam kawasan perkhemahan memang takdop soket letrik untuk uols nak charge alatan elektronik uols yer. So semua alatan itu, uols boleh charge dalam loker ni haaaa. Jangan riso, loker ni penuh ciri2 keselamatan yer, sebab ianya berkunci dengan kod yang uols sendiri set gitew. Jangan pening2 kepala, semua makluman & kaedah penggunaan akan diterangkan oleh staff Escape yang mesra gitew tau3

Some of the view tapak perkhemana yang tersedia di Base Camp, Escape Adventure Play Park, Penang

Pssttt : Untuk makluman uols, terdapat beberapa jenis unit/tapak perkhemahan yang berbeza di Base Camp ni. Kalo uols rujuk gambor ateh ni boleh nampak some sample kod unit/tapak a.k.a D03 / E01. Untuk makluman lanjut uols boleh rujuk SINI. Secara dasarnya jenis unit/tapak eh ada untuk 5pax atau 8pax gitew.

Tandas disediakan untuk setiap unit/tapak hokeyh
Maksudnya uols tidak akan berkongsi tandas dengan orang laen gitew, so jangan risau bab privacy yer sayam2 semua

Pssstt : Seriously kemudahan tandas ni memang lengkap hokeyh. Tekanan air pun sangat baguih. Secara summarynya memang SELESA. 

Tapak untuk aktiviti ungun api atau BBQ

Psssttt : Weols sepatutnya berBBQ disini la malam hari kejadian, tapi apakan daya, kita merancang Allah menentukan gitew. Tapi Escape tetap tidak mahu menghampakan familia #projekbloggerutara, so program BBQ dipindah ke tempat yang lebih selesa & sesuai dengan keadaan hujan gitew. Kat mana??? haaaa, yang tu sila baca entry ni sampai abeh la kekdahnya :P

2H1M Teratak Khemah Pilihan Weols | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang


2H1M Teratak Khemah Pilihan Weols | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Sebenornya, untuk program berkhemah ni plan awalnya Hubby iols JOIN hokeyh. So untuk familia iols, pihak Escape bagi khemah yang besor hokeyh. Rasanya unit/tapak khemah untuk 8 pax gitew. Sebabnya ada 2khemah besar & satu khemah kecik. Satu khemah besar tu boleh masuk dalam 3-4org dewasa la bgi iols. Hat kecik dalam 2-3org.

Aternya tetiba pulop Hubby eh kena OT, so tak dapek la nak join. So just tinggai iols, Opah eh & Boboboy eh saja. Weols tiga ketoi ni penakuit pahit. Memang idok la nak duduk jauh2 dari familia #projekbloggerutara keennn. So mola la iols meraih simpati unit/tapak yang lain untuk tompang khemah deme :P. Sebagai familia dah tentu2 deme sudi keeennn. So weols duduk sebelah khemah adik sayam blogger Husna hokeyh. Boboboy punya la soka, memola malu2 alah sebab ada kakak2 comei, pastu mola menggatai. Turun sapoooooo la perangai :P. Iols just amek satu khemah hat besor tu sajork. Jom layan gambor jom......................................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Nindia khemah seketoi weols yang tiga ketoi ini :p

Psssttt : Nampak dop LUAS eh. Memang lebih dari cukup untuk kami tiga ketoi hokeyh


BBQ Time | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang


BBQ Time | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Macam yang iols kabor dekat ateh tu, lokasi BBQ weols kena pindah disebabkan isu cuaca a.k.a hujan gitew. Pihak pengurusan Escape memang CEKAP & EFISIEN hokeyh. Service memang TIP TOP hooooiiiii. Nak tahu pasai apa??? Meh sini iols ceritera bergambor dibawah...............................
v
v
v
v
v
v
v
Nampak dop????? nampak dop???? nampak dop????

Haaaaaaaaa, pihak staff Escape yang menyediakan segala keperluan untuk BBQ weols familia #projekbloggerutara hokeyh

Psssttt : Dari bahan2 perapan untuk BBQ, minuman, tempat makan, penyediaan ruang BBQ sampai la ke tahap api BBQ tu pun deme yang sediakan tau3. Terharu hoooiiiiiii. Malu alah sama, tapi nak tulun weols ni tak gheti, he3. Anak2 familia #projekbloggerutara yang dok menyebok time staff Escape sediakan api BBQ tu he3. Meh sini iols belanja uols menu BBQ weols malam tu.....
v
v
v
v
v
v
v
v
Taraaaaaaa.... penuh meja hokeyh
Adduiiiiii, ni iols tengok balik gambor ni dah teringin balik pulop, punggaaaaaaaaaahhhhh :P

Sebagai tanda penghargaan weols familia #projekbloggerutara hadiahkan seketoi kek buat team Escape yang bersusah payah sepanjang weols di Escape Adventure Play Park, Penang

Kenangan sangat hokeyh
Weols, familia #projekbloggerutara bersoka ria di Escape Adventure Play Park, Penang

The BBQ session gitew

Pagi Hari Yang Penuh Kehijauan | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang


Pagi Hari Yang Penuh Kehijauan | Base Camp di Escape Adventure Play Park, Penang | Haaaaaa, tak habis setakat malam tu saja tau pengalaman weols di Base Camp, Escape Adventureplay ni. Pepagi sebelum subuh lagi pakat dah bangun. Mandi belaka, siap2 santek (santek la sangaatt keeenn :P) untuk sesi umpatan #eh3, sesi ramah mesra pepagi hari sebenornya he3. So moh layan sesi terakhir weols sebelum keberangkatan pulang gitew :).

Haaaaaa, nampak dop budak montek seketoi tu????
Seronok tak hengga la si seketoi Boboboy dapat seketoi tisu :P

Sila cari muka hat mana muka TAK MANDI :P

Sambung layan anak2 untuk sesi jelajah camp side pepagi hari.

Psssttt : Sakan the kids dok naek turun, naek turun batas itu hooiiii (betoi ka tangga tu nama eh batas??? hentam saja la labu hooiiii :P). Iols ni dah tak larat nak ikut hokeyh. Last2 sekali lepas check out, tak sempat 5minit masuk kereta..........
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Nindia seketoi Boboboy lena tak sedor ke diri :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

6 comments

  1. waahhhhh syiokkknya....rindu nak camping..last camping masa zaman sekolah je dulu...hukhukhuk

    ReplyDelete
  2. memang tak boleh lupa kak!!! bila lagi pbu nak camping mcmnie..rindunya...huk..huk..hukk

    ReplyDelete
  3. walaupon fenat..tapi best sangat2..

    ReplyDelete
  4. wahhhh best yang dapat join masa ni kan

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive