Cameron Highlands (Last Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

10:30:00 AM

Cameron Highlands (Last Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

Cameron Highlands (Last Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

Cameron Highlands (Last Pit Stop) | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang) | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Ok, dah sampai ke pit stop terakhir sesi "Rempitan 3 Beranak" weols. Last ritu entry Genting Highlands. So seperti biasa, sesi rempitan WAJIB bermula awal pagi yer sayam2 semua. Weols bertolak dalam pukul 7.30am lebih kurang.

Perjalanan dari Genting Highlands ke Cameron Highlands adalah yang paaaliiinggg MENCABAR hoooiiiiiii. Aternya jalannya bukannya 'highway' yer sayam2 semua. Jalan berbukit2 & berkona2. Memang menguji hokeyh. Berapa kali berhenti tu memang tak terkira laaaaa haaaaiii. Rasa HAZAB dok menghitung bila nak sampai. Si Boboboy dok bisin kata penin. Sian anak Ibu & Ayah. Patutnya jarak perjalanan tu idok la jauh bebenor, cumanya disebabkan terlampau banyak kali berhenti untuk bawak bertendang bertenang, so perjalanan tu rasa laaamaaaa sangat. Penyudahnya dekat 2.30pm baru weols sampai ke Cameron Highlands. Memang sujud syukur bila sampai tu hoooiiiiii.

WAJIB bergambor dekat sini kalo ke Cameron Highlands keeeeennn


Parkland Express Hotel | Cameron Highlands (Last Pit Stop)

Parkland Express Hotel | Cameron Highlands (Last Pit Stop) | Dah nama pun percutian budget, so hotel yang di booked pun semua BAJET2 belaka la yer sayam2 semua. Sama seperti Hotel Sation 18, Ipoh, hotel Parkland Express ni pun iols booked online jugeks. Rege eh pun below RM80.00 yer uols (pssttt the exact rege iols lopaaaaa :P). Moh la layan gambor2 yer sayam2 semua.

Fronts view Parkland Express, Brinchang, Cameron Highlands

Pssttt : Weols ni kalo pi Cameron memang WAJIB duduk Brinchang, aternya di tengah2 keeeeennn. Nak turun kemana pun senang kekdahnya :)

The room view
Basic amenities la keeeennn
Yang penting BERSIH & selesa

Haaaaaaaaa, ni kesilapan weols masa check-in
Sepatutnya weols kena mintak bilik yang menghadap ke DEPAN
Ater dah penat, LOPA abeh
Penyudahnya dapat bilik menghala ke BELAKANG

Pssttttt : Iols kabor sesiap la kat uols naaaaa. Nak percaya ka takmo percaya ka, terpulang. Weols kan sampai tengah hari, sebab penat terus lena belaka. Kipas pasang speed 1 ja (tu pun sebab Boboboy bisin soh pasang:P), tingkap tu weols bukak. Nak natural wind la kononnya keeenn. Elok sebelum Asar mangkit la kami anak beranak. Haaaaaam time tu iols ada terasa semacam. Baru teringat dalam kepala otak iols yang lembab ni, #eh3 tingkap ni menghala BUKIT & HUTAN. Mula rasa tak sedap hati. Terus cakap kat Hubby. Hubby terus tutup tingkap & iols pasang la ayat rukyah. Memang pasang kuat. Tak lama lepas tu baru rasa macam ok sikit. Weols hubby & wifey memang dok pantau Boboboy ja. Bukan apa, kan dah pernah kena (sila rujuk ENTRY INI). So kena lebih berhati2, tak kira la kat mana pun. Alhamdulillah Boboboy OK. Throughout the night [un everuthing OK, ayat rukyah memang iols pasang semedang bila dalam bilik. So seeloknya kalau bawak anak kecik memang iols cadangkan uols masa check in tu sila la request bilik yang menghadap depan yer. Lebih baik kita beringat keeeennnn.

Bilik air yang memang luas gilaaaaaaaaaa

Meh sini iols belanja bideo weols naik lif dekat Parkland Express Hotel
Perak 3beranak naek lif comei ni tau3
Sebenornya lif ni untuk OKU ghasernya he3
Tapi memang guest hotel ni disuruh naek lif ni yer uols, bukan iols menyalah gunakan kemudahan OKU tau3 :p


Jalan-jalan Cari Makan | Cameron Highlands (Last Pit Stop) 

Jalan-jalan Cari Makan | Cameron Highlands (Last Pit Stop) | Dalam lepas Asar, weols 3 beranak rempit pergi cari makan petang gitew. Sebab pasar malam Brinchang takdop, so weols terjah pasar lain. Apa nama pasar tu iols tak tau. Tepi jalan ja haaaaaaaa. Pepandai la cari yer uols :P.


Gerai2 yang menjual pelbagai produk Cameron Highlands


Dah motip utama kata nak cari makan petang keeennnn
So hat ni la yang weols terjah
WAJIB beli kalo pi Cameron gitew ~ jagung bakar/rebus & cendawan celup tepung


Steamboat Sedap & Murah di Restoran Abang&Keluarga | Cameron Highlands (Last Pit Stop)

Steamboat Sedap & Murah di Restoran Abang&Keluarga | Cameron Highlands (Last Pit Stop) | Haaaaaaaaaaa.... Ni satu lagi aktiviti WAJIB kalo ke Cameron Highlands hokeyh. Pekena STEAMBOT. FYI dedolu masa pi Cameron ni iols TAK PERNAH pekena steamboat ateh ni tau3. Aternya yang iols nampak, gerai steamboat semua pemilik dia non-muslim a.k.a foods non-halal la keeeeennnn. Memang dalam hati dok kata laaaaaa, kalo la ada steamboat halal kat ataih niiii. Peeerrgghhhh, sejuk2 pekena steamboat memang LAYAAAAAN hoooiiiii.

So sebelum pi Cameron memang iols dok scroll FB nampak kawan2 dok post steamboat halal dekat Cameron Highlands. Banyak jugak pilihan tempat eh. Tapi yang menarik hati iols ialah restoran milik orang Melayu kita. Nak tahu lebih lanjut???? Jom layan gambor berceritera yer sayam2 semua.

Nindiaaaaaaa
Restoran Abang & Keluarga
Halal Steamboat di Tanah Rata, Cameron Highlands
Pemilik & pengusaha bumiputera
#jomsupportbisnesorangkita


Internal decoration dia memang menarik

Psssttttt : Iols tak sempat sangat snap interior deco sebab kebulor nak kedarah dah time tuuuuuu :P. Yerla, weols pi elok lepas Maghrib, memang sejuk tu yang kebulor tak hengga tuuuuuu. Tapi deco dia memang SANTEK hokeyh. Luas & selesa


Kordeal juice, air panas, dan pelbagai jenis sos pencicah


Segala mak nenek bebola dok hado

Sayur-sayuran

Ayam, daging & seafoods

Hat ni our 1st round plate

Psssttt : Paling WIN lala, sutun & daging dia tau3. Memang untuk 2nd round ke atas, weols pulun 3 items tu jaaaaaaa. Berbaloi3

Boboboy & Ayah jadi Chef pada malam itu

Boboboy dapat masak memang abeh ati hokeyh
Makannye tak sangat, dok maen masak jaaaaa
Ibu & Ayah yang sampai naek sengkak dok makan :P

Psssttt : Sup tu uols boleh pilih sup atau tomyam yer. Weols memola amek sup, pastu dah abeh soh tukor tomyam gitew. Motip memola tu amek sup sebab Boboboy la keeenn. Suruh deme tuang sikit ja sup tu. Bagi abeh untuk bahagian Boboboy dolu. Anak dah kenyang baru kita tukor ke tomyam :)

Weols abeh makan dalam lebih kurang 9.30pm rasanya. Tapi mata time tu memang dah nazak. Rasa nak katup dah. So cecepat la weols balik hotel gitew. Memang puas hati tak hengga. Balik bilik rilex2 & terbongkang macam ulor kekenyangan he3. Pagi keesokkannya tu weols gerak lewat sikit. Dalam pukul 9.00am cenggitu, terus rempit balik Penang. Sampai Penang dekat time Asar la jugeks. Penat memang penat, tapi BEST.



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. Gigih betul hbs segala gunung p..memula GH pastu CH..sakan

    ReplyDelete
  2. Pekena steamboat time sejuk mmg layan la akak..☺️

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive