Berhujung Minggu Di Pulau Aman | Tempat Percutian & Makan BEST Untuk Sekeluarga

4:08:00 PM

Berhujung Minggu Di Pulau Aman | Tempat Percutian & Makan BEST Untuk Sekeluarga

Berhujung Minggu Di Pulau Aman | Tempat Percutian & Makan BEST Untuk Sekeluarga

Berhujung Minggu Di Pulau Aman | Tempat Percutian & Makan BEST Untuk Sekeluarga | Assalammualaikum & selamat petang uols. Uols sila bertabah yer, iols dalam beberapa hari ni akan berceritera tentang tempat percutian sajork naaa. Aternya kan ker sekarang ni cuti sekolah. So, ni kira salah satu opsyen untuk uols la jugeks keeeenn. Kalo ada sesiapa yang bercadang nak bercuti di Pulau Pinang atau Utara, so boleh la masukkan Pulau Aman dalam list uols gitew.

Some of the view at Pulau Aman

Weols bergambor kenangan di Pulau Aman


Boat Trip | Berhujung Minggu Di Pulau Aman

Boat Trip | Berhujung Minggu Di Pulau Aman | Untuk makluman uols, weols sefamilia ni dah banyak kali dah terjah Pulau Aman ni tau3. Iols pun pernah up my 1st ENTRY. Trip2 yang sebelum entry itu dan selepas entry itu tak sempat lagi nak upload. Secara dasarnya weols sefamilia akan terjah Pulau Aman bila nak makan seafoods & bila Boboboy request nak naek bot. So moh layan gambor berceritera yer sayam2 semua.

Jadual trip & harga untuk ke Pulau Aman

Weols on our boat trip

Psssttt : Nampak dop muka Boboboy tuuuuu????? Sat3 iols belanja bideo live muka Boboboy masa the boat trip
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
video
Haaaaaaaaa, nampak dop?????
Tu muka TAKUIT hokeyh
Masa nak naek boat beria sesangat
Selagi tak bawak dok berwitir kat telinga Ayah & Ibu
Tapi setiap kali sampai ja kat jeti, nampak boat teruih kata "Abang takut la Ibu. Abang takut la Ayah"
Alaaaahaaaaiiiii anak tembun seketoi ni :P

Menikmati Makanan Laut Murah & Sedap | Berhujung Minggu Di Pulau Aman

Menikmati Makanan Laut Murah & Sedap | Berhujung Minggu Di Pulau Aman | Haaaaaa, macam iols kabor ke uols tadi, motip ke Pulau Aman adalah untuk penuhi request Boboboy untuk naek boat & untuk makan makanan laut keeennnn. 

So boat dah naek - SETTLE. Kali moh kita layan tekak untuk SEAFOODS. Sebelum-sebelum ni weols pi Pulau Aman dok pekena Mee Udang eh. Untuk makluman uols ada dalam 3-4 port restoran dekat Pulau Aman ni yer. So pilih la mana uols soka gitew. Weols dah try 3 restoran dah. Trip kali ni try hat restoran bebetui dekat Jeti Pulau Aman.
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
video
Nindiaaaaaaaa
Mai pilih
Mai pilih
Mai pilih
Ikan ado
Udang ketak ado
Ketam ado
Belangkas ado
Macam2 ado


Kali ni weols pilih sikit ja seafoods eh
Untuk lepaskan keteringinan sajork
Ater Opah eh & ayah eh teringin nak makan BELANGKAS
Ibu eh teringin nak makan UDANG KETAK
Boboboy macam biasa masih setia dengan TELOR eh :p

The udang ketak a.k.a udang lipan dengan belangkas

 Iols kasik zoom our udang ketak

Nindia belangkas 

Psssttt : Ni pestime iols makan hokeyh. Baru tahu belangkas ni kita makan telur eh sajork yer uols. Tuuuuuuu, hat kunin bijik2 tu la telur eh. Terus terang iols kabor, ni pestime & lastime iols makan :p. Tak sesuai dengan tekak iols he3. Tapi peminat belangkas ialah Opah eh & Ayah eh laaaa. Sakan deme pulun :p. Ni pun ada ura2 nak pekena belangkas lagi hokeyh he3

Model udang ketak :P

 Model belangkas :P

Boboboy setel ja makan telor eh, terus molakan tanggungjawab sebagai blogger :p
Tangkap gambor la keeeeen
Turun sapooooo laaaaaa :P


Produk Keluaran Tempatan | Berhujung Minggu Di Pulau Aman

Produk Keluaran Tempatan | Berhujung Minggu Di Pulau Aman | Sebelum kita balik, moh la kita reramai support bisnes orang kita. Dekat Pulau Aman ni, ada beberapa lagi produk yang diusahakan & dikeluarkan sendiri oleh penduduk tempatan. So dah alang2 datang ke Pulau Aman ni, memang tak sah la kalo tak beli seketoi dua sebelum balik gitew keeeeennnn.

Barang2 kering keluaran tempatan : ikan kering, udang kering, belacan & lain-lain

Agro bazar yang mengusahakan kuih sepit traditional

video
Meh belanja bideo cara pembuatan kuih sepit secara traditional

Model kuih sepit



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. wow... menarik tempatnya... best makanan2 tu....

    ReplyDelete
  2. Tak pernah sampai lg pulau aman nie..nnti kena try jugak la..mcm best jer..😉

    ReplyDelete
  3. bestnya..terliur udang ketak tu..hhuhuh

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive