Kak Sue Mee Kuah Tulang & Gear Box | Makan BEST Di Penang

9:17:00 AM

Kak Sue Mee Kuah Tulang & Gear Box | Makan BEST Di Penang

Kak Sue Mee Kuah Tulang & Gear Box | Makan BEST Di Penang

Kak Sue Mee Kuah Tulang & Gear Box | Makan BEST Di Penang | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Sebenor eh iols dah draft entry Escape, tapi meh la iols belanja entry makan BEST di Penang la dulu naaaaaaaa. Kali ni iols nak ceritera SEKALI LAGI pasai Mee Kuah Tulang Kak Sue. Dedolu iols dah pernah dah up entry mee tulang ni KAT SINI

Cumanya haritu iols torai Mee Kuah Gear Box eh sajork. Kali ni weols torai Mee Kuah Tulang & juga Mee Kuah Gear Box dua2 sekali hokeyh. 


Mee Kuah Tulang
RM16.00/sepinggan

Mee Kuah Gear Box
RM20.00/sepinggan


Haaaaaaaaa, uols sila jangan tamak naaaa bila order mee kuah kat sini tau. Sila bawak2 mengucap. Jangan dok pi order sepinggan sorang yer, kang tekedang tokleh mangkit lepaih abeh makan. Sebenornya, untuk perut2 ala2 buncit macam iols ni haaaaaaaa, sepinggan ni boleh makan untuk 2-3 orang yer. So bagi golongan yang tak buncit tu, sila la kongsi 3-4 orang. Sebabnya selain dari seketoi tulang atau gear box itu, dalam pinggan itu ada mee, isi daging & telur yaaa. Amaun dia meriah jugeks. Iols tak tau la kalo ada orang yang boleh abehkan sepinggan tu dia sengsorang sajork, he3. 

Lagi satu, mee kuah ni ada beberapa saiz dan rege yer. So time order tu sila tanya & kabor sesiap uols nak rege hat mana. Range rege eh dalam RM15.00 - 28.00, tapi still rege tu bergantung kepada saiz tulang atau gear box yang ada pada hari itu yer uols. Macam iols pi ritu, untuk tulang, saiz paling murah rege eh RM16.00, & untuk gear box iols amek saiz besor sket dengan rege RM20.00. 

Lokasi Kejadian | Kak Sue Mee Kuah Tulang & Gear Box

Lokasi Kejadian | Kak Sue Mee Kuah Tulang & Gear Box | Macam iols dah kabor dalam entry INI, gerai Kak Sue Mee Kuah Tulang ni terletak dalam food court Dataran Bukit Minyak a.k.a berdekatan dengan AEON Big Bukit Minyak. Dalam food court tu memacam foods dok ada. Iols ada up my 2nd entry kat SINI. Uols boleh waze sajork & sila rujuk google maps dibawah naaaa.

Kak Sue Mee Kuah Tulang



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

3 comments

Blog Dekat di Hati

Blog Archive