Pengalaman Pertama & Terakhir | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

2:00:00 PM

Pengalaman Pertama & Terakhir | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

Pengalaman Pertama & Terakhir | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang)

Pengalaman Pertama & Terakhir | Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang) | Assalammualaikum & selamat petang uols. Lega akhirnya abeh jugaks entry Rempitan 3 Beranak 4H3M (Penang - Ipoh - Genting Highlands - Cameron Highlands - Penang). Punya laaaa lama peram :P. Seb baek iols ada lagi saki baki ingatan tentang kejadian itu, he3. Ok la, secara kesimpulannya, weols 3 beranak memang HAPPY sesangat dengan pengalaman ni. Ini pengalaman PERTAMA dan juga TERAKHIR. 




Ayah, Ibu & Boboboy

Memang kenangan yang akan terpahat dalam memori familia weols

Dari 0.0 km kepada 884.7km
Penang-Ipoh-Genting Highlands-Cameron Highlands-Penang

Sebenornya banyak perkara yang weols dok ambil kira sebelum proceed dengan plan Rempitan 3 Beranak ni. Opah eh sah2 la MARAH & tak bagi bawak cucu eh rempit jejauh. Tapi weols degil, kot mana pun nak TRY jugeks. At least sekali pun jadik la keeennnn. Yerla, macam iols kabor, sebelum ni memang iols & Hubby ja dok merempit dua orang untuk long distance. Setiap kali tu la jugeks weols rasa macam something missing a.k.a takdop Boboboy. Setiap aktiviti weols sebolehnya nak Boboboy pun ada & rasa jugeks. Dah banyak kali kata nak bawak Boboboy rempit sekali, tapi faktor MOTOR Hubby yang sebelum2 ni (ER6 & Z8) yang tak sesuai untuk 3 ketoi orang naek tu yang selalu menghalang. Aternya kalo nak naek ex5 rempit jejauh memang tak laaaaaaa keennn.

Untuk sesi rempitan 3 beranak kali ni, memang faktor KESELAMATAN yang menjadi ISU utama. Keselesaan & ketahanan Boboboy pun dipikiorkan. Sebelum plan ni dilaksanakan, iols & Hubby cuba sebaik mungkin membuat segala persediaan yang perlu. Iols plan sesiap apa yang perlu dibawa dari segi keperluan harian sepanjang trip. Aternya kena squeeze everything into two bags only hokeyh. Keperluan untuk 4H3M yer uols. Pehtu satu bag tu tak boleh berat, sebab iols nak kena galas. Satu bag ja yang boleh muatan berat a.k.a yang letak dekat raga depan ayah eh tu. So kena susun atur berhemah gitew :P.

Persediaan Ayah eh pulop lebih fokus kepada keperluan maintenance & keselamatan motor. Macam2 alat Ayah eh beli. Iols nak terang menatang apa pun tak reti sebenornya. Tapi mainly yang berkaitan dengan tayar, & minyak motor, sebab yang jadi main isu ialah tayar pancat dan minyak motor abeh. So memang kena plan betui2 dari segi itu la.

Itinerary perjalanan pun kena rancang awal2. Sebab tu weols pilih 3 kali bermalam & weols sangat2 kerap BERHENTI dimana saja yang boleh. Nak bagi sesi regangkan segala yang patut untuk Boboboy. Yerla, BORING kot kan bagi todler duduk statik ateh motor. Kena kepit dengan Ayah & Ibu eh. Bukan macam duduk dalam kereta boleh dok tgk VCD, dengor lagu, melompat2 gitew. 

Ayah eh memang bawak sederhana saja. Slow tak, laju pun tak. Yerla, Ayah eh kabor kalo bawak slow sangat pun bahaya, nanti orang bedal belakang. Iols ni ateh motor tu memacam pegang tau2 (bantal, selimut, tuala muka, & sweater Boboboy). Yerla nak lapik kepala dia kalo tido, nak selimut dia ka, nak lap muka dia ka, macam2 lagi laaaa keenn.

#eh3, macam panjang pulop iols bebel dalam entry ni. Sebenornya entry ni nak SIMPUL ja, dah terjadi BEBEL pulop. Hentam sajork la yer uols. Ok la meh iols simpul untuk kali terakhir >>>>>> secara dasarnya sebelum laksana plan apa2 pun kena tengok diri sendiri (ukur baju dibadan sendiri kekdahnya) & kena ada perancangan awal. Alhamdulillah, our Boboboy memang tahan lasak. Untuk todler umur 4tahun 7bulan, weols bangga sebab Boboboy boleh tahan dengan trip rempitan ini he3. But macam yang iols kabor tadi, trip rempitan ni yang PERTAMA dan TERAKHIR untuk weols 3 beranak. Aternya sekarang Boboboy dah besor keeennn, mana sesuai dah nak merempit jejauh dengan 3 ketoi ateh satu motor. Takat dekat2 tu boleh la he3.



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

5 comments

  1. sejak beranak pinak ni xpernah rempit naik moto..klu naik pon pusing2 dlm kuates ja..plg jauh p pasar ramdhan dpn rumah tu jer..loni dah nak ber5 takde chance dah ler nak rempit rempitan ni..hehehe

    ReplyDelete
  2. wahhh..hebat...berani uols, tahniah!..hiih..

    ReplyDelete
  3. syok tgk pic masa merempit...boboboy happy ja.

    ReplyDelete
  4. bagusnya boboboy... happy family ni

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive