Pesta Pulau Pinang 2016 | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

11:00:00 AM

Pesta Pulau Pinang 2016 | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

Pesta Pulau Pinang 2016 | Tempat Menarik Di Pulau Pinang

Pesta Pulau Pinang 2016 | Tempat Menarik Di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Lagi dua minggu  kita nak masuk tahun baru dah keeenn. Cepat sungguh masa berlalu kan3. Apa pun bersempena masih lagi dalam mood cuti sekolah, meh sini iols nak ceritera lagi tempat2 & aktiviti menarik yang uols boleh isi bersama anak2 gitew.

Kalo dah nama eh orang Pulau Pinang, sah2 la tak Penang kalo tak ceghita pasai PESTA PULAU PINANG keennnn. Iols dah up entry Pesta Pulau Pinang 2015, so kali ni kita sambung dengan Pesta Pulau Pinang 2016.





Kids Fun & Play Times | Pesta Pulau Pinang 2016 

Kids Fun & Play Times | Pesta Pulau Pinang 2016 | My sis turun Penang sempena cuti sekolah, & deme teringin nak pergi Pesta Pulau Pinang. So moh le kita. Weols ni dok pi Pesta Pulau Pinang untuk satu tujuan sajaaaaaa. For the KIDS. Nak bagi deme rasa jugak "APA ITU PESTA PULAU PINANG". 

Weols memang tak pernah pun terpikior bab nak SOPIM apa segala tu haaaaaa. Tak pernah berminat nak sopim dekat Pesta Pulau Pinang ni haaaaa. Dok heran jugak raaamaaaii  yang dok sanggup usung, angkut segala karpet la, frame la, memacam laaaaa. Tapi memang minat deme kot gamaknya. Asai deme bahagia OK la keeennnn he3. Kami ni jangan harap laaaaaa.

Jom kita kembali ke cerita asai pasai Pesta Pulau Pinang :P. Nak masuk Tapak Pesta Pulau Pinang ni kena bayor duit entrance dulu yer uols. (#eh3 ada lagi ka yang tak tau pasai ni??? :P). Tu duit untuk masuk sahaja naaaaaaaa, nak maen ka, nak membeli ka tu kira bayaran lain yer uols :P. Tapi jangan riso, rege tiket entrance ni masih MURAH.


Harga tiket masuk Pesta Pulau Pinang
Dewasa RM3.00
Kanak2 RM1.00

Pssstt : Iols lopa dah kanak2 tu mula dari umur berapa :P. Tapi untuk 4tahun kebawah memang FREE lagi, aternya my Boboboy tak kena charge malam tu gitew

Haaaaaaa. sakan hokeyh
Sepupu dua ketoi ni dok berpegang tangan lomantika dalam Pesta Pulau Pinang :p

Pssttt : Jangan dok terpedaya sangat dengan ke'MESRAAN' budak dua ketoi ni hokeyh. Ni lakonan semata2 sebab nak tunjuk "BEHAVE", nak bodek Ibu & Ummi bagi deme play dekat Pesta Pulau Pinang. Kalo idak kaaaaa, selang 15minit dok drama jaaaa :P.

Boboboy tu buat muka pelik nengok Hanna nak makan candy, dia keeennn NON CANDIES eater :p

The kids yang semangat jitu nunggu play area Pesta Pulau Pinang bukak :P

Psssttt : Weols selalu pi awai, untuk mengelak jam gitew. Play area ni bukak pukui 7.00pm na uols. So kita lepak makan2 dolu la kekdahnya. Uols jangan isau, dalam tapak pesta ni memang ada surau yer. So no hal la kalo pi awai, & time solat maghrib boleh p larik solat dalam kawasan tapak pesta gitew.


Untuk makluman uols, untuk maen dalam Pesta Pulau Pinang ni, uols kena beli token sesiap. Satu token rege eh RM2.00. Satu game tu minimum kena pakai 3token yer uols. Kalo tak silap iols ada game tu sampai 5/6token satu kepala sekali maen hoooiiii. Haaaaaaa, bagi iols (yang taraf rakyat marhaen ni haaaa), rege ni memang menCEKIK gitew. 

Tahun sebelum2 ni memang iols frustrated sebab masa tu Boboboy keennn kecik lagi, so sah2 la untuk maen kena ada orang teman. So kalau satu game tu dah kena sampai 6 token (Boboboy 3token + Opah/Ibu 3token). Dah jadik RM12.00 untuk satu game sahaja yang duration dia tak sampai lima minit kooooottttt weeeiiii. Iols pernah bebel dalam ENTRY INI. Ni iols bebel sekali lagi naaa :P.

Ye laaaa...ye laaaa...iols stop bebel :p. Moh la kita layan ceritera begambor sesi mengopakkan duit Ibu & Ummi gitew he3.

Haaaaaaaaaa, abeh musin satu play area, last2 game ni jugeks yang menjadi pojaan ati the kids
Yang laen semua deme TAKUIT 

Psssttt : Boboboy memang dah 3tahun berturut2 asai mai pesta ja (boleh rujuk entry INI & INI), mesti maen game ni jaaaaa. Si Hanna tu takut2 jugak, sebab 1st time maen.

video
Nah bideo Boboboy dok rempit dengan motor eh :P

Dah play 3 kali sendiri, iols terus suruh Boboboy naek dengan Kak Yong dia. Tapi Boboboy terus mola membebel :

Boboboy : Isshhh, mana boleh....kang kak yong kakut cemana???abang nak bawak, kang kak yong kakut
Ibu : Pandai ja kata kak yong takut. Kak yong dah besar, mana ada takut. Abang bawak laaaa, kak yong duduk belakang
Boboboy : eeehhhh, satgi kak yong kakuuutttt... haaaaa, kakuuttt cemana??Abang nak kona nanti kak yong kakut...blaaa....blaaa...blaaa
(Iols tak hengat dah apa yang dia bebel :P)
Ibu : Taaaaakkk, cepat3 naek dengan kak yong

TAPI, penyudahnyaaaaaaa
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
video
Kak yong eh KAKUT laaaaa
Alaaahaaaiiiii
Turun2 car tu terus Boboboy dok bebel :P


Ibu teman kak yong eh play Bumper Car :p


Warna Warni Kerlipan Lampu | Pesta Pulau Pinang 2016 

Warna Warni Kerlipan Lampu | Pesta Pulau Pinang 2016 | Selain play park tu, Pesta Pulau Pinang pun femes dengan taman lampu lip lap eh. Aternya Penang kan terkenal dengan MAMI lip lap lip lap :P, he3. So jom layan gambor posim mosim weols sefamilia di taman lampuan Pesta Pulau Pinang.

Weols di Pesta Pulau Pinang 2016

Pengarang jantung Opah, Ibu & Ummi

The kids ni kalo dapek membuas lari sana sini memang abeh hatiiiiiii he3



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

4 comments

  1. bestnyaaa. tiket masuk pun murah. dan banyak boleh buat dalam tu. harap kalau boleh jejak pulau pinang satu hari nanti boleh pergi la tempat tu. :D

    ReplyDelete
  2. lani pi pesta pineng la...dri lokmanamirul.com

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, salam ukhuwah dari bunda....
    Bestnyer Pesta P.Pinang... dah lama sangat bunda tak ke P Pinang.

    ReplyDelete
  4. amboi pipi dobot boboboi...geram...

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive