Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani | Makan BEST Di Pulau Pinang

11:30:00 AM

Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani | Makan BEST Di Pulau Pinang

Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani | Makan BEST Di Pulau Pinang

Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani | Makan BEST Di Pulau Pinang | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Hari ni iols nak share satu lagi tempat makan BEST, SEDAP, MURAH & BERBALOI2 untuk uols cuba kalau uols menjejakkan kaki ke Pulau Pinang. Nak rasa masakan ORIGINAL PENANG mai punya keeeennn. Haaaaaa, tak namanya mai Penang la kalo tak pekena Nasi Beriyani Restoran Hameediyah hokeyh.


Hasil tapauan Nasi Beriyani Restoran Hameediyah

Lebih 100 Tahun Beroperasi | Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani


Lebih 100 Tahun Beroperasi | Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani | Untuk makluman uols, iols ni bukan la asai orang Penang yer. Tapi my parents dedolu zaman memuda tu, deme bercinta di Penang ni laaaa. Memang dari time tu la PEBERET my parents ialah nasi beriyani Restoran Hameediyah. Elok bila weols dah wujud (dalam dunia ni :P), & weols kembali ke Penang ni, weols pun sama terjatuh cintan cintun dengan nasi beriyani Restoran Hameediyah. Sekarang ni dah turun untuk generasi ke tiga pulop dah hokeyh a.k.a my Boboboy.

My Boboboy ni memang tak makan pedas langsung. Sikit pun tak boleh hokeyh. Kalo dah nama eh nasi beriyani tu, mesti la ada rempah ratus a.k.a herbs & rasa eh macam pedas2 rempah gitew keeen. So semua nasi beriani dekat Penang ni memang my Boboboy TAK MAKAN. TAPI Nasi Beriyani Hameediyah my Boboboy SOKA hokeyh. Sebabnya, rasa rempah beriyani Restoran Hameediyah ni tak ada pedas langsung. Ish, tak gheti la nak kabor ke uols ni cemana rasa eh. Sila pi beli & torai nasi beriyani tu naaaaaa. Baru tau :P.


 Wall deco dalam Restoran Hemeediyah

Psssttt : Haaaaa, gambor ateh tu uols boleh lihat potret pengasas & pengusaha Restoran Hameediyah turun temurun dari generasi terdahulu

Senarai rege makanan di Restoran Hameediyah

 Weols pi tu dalam pukui 11.00++am
Restoran baru bukak shuttle ja, teruih meneru orang beratur hokeyh

Psssttt : Memang dinasihatkan uols pi awaaaaiii laaaa yer. Kalo idok sila bertabah untuk berator :p

Aneka Pilihan Menu | Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani

Aneka Pilihan Menu | Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani | Sebenornya Restoran Hameediyah ni merupakan restoran nasi kandar yer uols. TAPI bagi weols sefamilia ni, kalo pi Hameediyah ni memang hanya akan makan dia punya BERIYANI sahaja. Moh la layan gambor berceritera :).

Antara aneka pilihan masakan yang terdapat di Restoran Hameediyah 

Pssttt : Harap maklum yer, semasa gambor di ateh di ambil, banyak lagi lauk yang belum siap. Aternya time tu masih awal yer (kedai baru sangat bukak :P)

Untuk makluman uols, secara asasnya beriyani dia ada yang SET a.k.a beriyani ayam, beriyani daging lembu, beriyani kambing, & beriyani udang. Then uols memilih lauk pauk tambahan macam dalam gambor di ateh. Ataupun uols pun boleh mintak nasi beriyani sahaja (kosong) & tambah lauk pauk ikut soka hati uols. Kalau uols tak mahu nasi beriyani, uols boleh ja pilih nasi putih (so dah jadik la nasi kandaq :P). 

Weols sefamilia ni dah berpuluh tahun makan dekat Restoran Hameediyah ni, so weols memang dah ada our own ALL TIME PEBERET MENU gitew. Meh sini iols tayang sekali lagi........
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Kambing eh (iols tak tau nama masakan ni, tau makan ja :P)


Kari Ayam eh

Dalcha eh

Paling WIN >>>>>>> Kelempung/Paru Goreng & Ayam Goreng eh

Psssttt : Gambor tak dan nak snap la uols. Tapi memang WAJIB torai yer kalo pi Restoran Hameediyah


Lokasi & Nombor Contact | Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani

Lokasi & Nombor Contact | Restoran Hameediyah : Original Penang Beriyani | Haaaaaaa, amacam uols??? teringin dooopp??? Kalo teringin, sila la terjah cecepat naaaaa. Meh sini iols share dengan uols lokasi & nombor contact Restoran Hameediyah.


Restoran Hameediyah 

Alamat : 
164, Lebuh Campbell, 
George Town, 10200, Pulau Pinang

Telefon : 
04-261 1095

Waktu Operasi :
Sabtu - Khamis 10.00am - 10.30pm
Tutup hari Jumaat 



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

3 comments

  1. lama dah tak pi sini sebab Abah kata rasa dah lain.. iolls tak ingat rasa dia sebab dedolu Abah bawak, iolls tak ingat dah rasa diaa

    ReplyDelete
  2. pernah try sekali..tapi macam ada kurengg sikit..nanti kena try lagi tengok cmne.. ;p

    ReplyDelete
  3. Tak berkesempatan lagi nak makan kat sini ... berapa kali berniat dah, setiap kali jalan pulau..memang ingat nak singgah sini tapi tersinggah tempat lain .. haha

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive