Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang | Makan BEST Di Penang

12:00:00 PM

Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang | Makan BEST Di Penang

Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang | Makan BEST Di Penang

Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang | Makan BEST Di Penang | Assalammualaikum & selamat tengah hari uols. Makan apa luncheon niii????? Ha meh sini iols share lagi seketoi tempat makan BEST di Penang. Sapa peminat burung puyuh??????? Haaaaaa, iols ni memang peminat burung puyuh hokeyh. Walopun iols ni pembekal & penjual burung puyuh frozen, tapi tetap iols akan cuba jugak kalo jumpa resto yang juai burung puyuh hokeyh. Memang tokleh tengok saja, mesti nak NGAP kekdahnya he3. 

Resto ni Hubby dah laaamaaa kabor nak bawak pi makan, tapiiiiii dok tertangguh sajork. Tetiba tanpa sengaja #eh3, ada jugeks rezeki weols singgah makan kat resto ni. Weols pi masa dinner yer uols. 


Nasi Burung With Sambal GILING
Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang, Pulau Pinang 

Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang | Makan BEST Di Penang

Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang | Makan BEST Di Penang | FYI restoran ni cuma gerai kecik milik orang kita. Foods yang serve kat sini  memang fokus on nasi burung & nasi ayam gitew. Konsep kedai macam open air gitew. Moh la kita layan gambor berceritera yer sayam2 semua.

Opsyen sitting ada dua :
Open air table & dalam pondok kecil


Bahagian penyediaan makanan


Bahagian bancuh ayor


Kan ker iols dah letak gambor SAMBAL GILING kat picture Nasi Burung yang memola tadi tu keeeennn
Haaaaaaa, ni la lesung giling & bahan2 untuk membuat sambal giling itu yer sayam2 semua


Nah, iols belanja lagi seketoi gambor nasi burung & sambal giling
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Hasil akhir
LICIN

Pssttt : Iols memang soookaaa hokeyh. Sangat kena dengan tekak weols. Nasi eh, burung eh, sup eh & sambal eh. Memang weols akan repeat lagi after this. By the way, FYI rege sepinggan set ni cuma RM6.50 hokeyh

Lokasi | Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang


Lokasi | Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang | Meh sini iols bagi some directions guide untuk sayam2 yang teringin nak terjah Restoran Nasi Burung / Ayam, Kubang Semang ni.

Aternya, googles maps takdop map direct ke resto ni. Yang paling dekat, map ke Jalan Guar Perahu 1. So uols boleh ja set waze ka, google maps ka. Uols boleh set Jalan Guar Perahu 1 atau Caltex Guar Perahu. Then sila ushar2 kedudukan restoran ini yer.

Caltex sebelah kanan, jalan terus sikit ada traffict light T-junction
Ni kira di Jalan Arumugam Pillaiyer uols

Ni la traffic light itu
Sila kona kanan naaaaaa

Pssttt : Uols boleh nampak di sebelah kanan gambor ateh tu ada macam pondok2 kecik (bumbung asbestos tu haaa), tu laaaaaa Restoran Nasi Burung / Ayam

Ni kira view setelah kita kona kanan (dari traffic light)
Restoran bebetui sebelah kiri tu yer uols
So sila la parking di tepi2 jalan ini

Nah iols kasik zoom pondok2 kecik tu

Haaaaaa, ni view dari arah Jalan Guar Perahu ke Jalan Arumugam Pillai

Pssttt :Caltex sebelah kiri & restoran sebelah kanan

Haaaa, tentang time bukak tu iols lopa nak interview malam tu :P. Tapi hubby ada kabor deme ni macam bukak ikut soka. Maksud iols kadang bukak kadang tak bukak gitew. Yer la deme macam bukan dok pulun sangat kekdahnya. duduk situ menega situ kekdahnya keeennn. So kalo nak pekena nasi burung kat sini kira ikut rezeki la yer uols. Macam weols ritu, pergi ada rezeki, resto bukak & ada nasi burung, so kita kedarah sesiap he3.



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

7 comments

  1. murahnya harga sepinggan nasi n burung puyuh tu...

    ReplyDelete
  2. sedapnya makanan terliur tengok ni

    ReplyDelete
  3. kita tau kt mn...dok lalu tp x penah singgah

    ReplyDelete
  4. nampak sedapnya kak sha..bila nak belanja makan sini..;p

    ReplyDelete
  5. Susah nak cari kedai burung puyoh. Boleh singgah bila g penang nanti :)

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive