Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Tempat Percutian Menarik Untuk Sekeluarga

2:00:00 PM

Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Tempat Percutian Menarik Untuk Sekeluarga

Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Tempat Percutian Menarik Untuk Sekeluarga

Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Tempat Percutian Menarik Untuk Sekeluarga | Assalammualaikum & selamat petang uols. Haaaaaa, masih lagi berkisar tentang percutian bersempena dengan musim cuti sekolah gitew.

Sekali lagi entry #tb percutian weols sefamilia. Kali ni kisah eh tentang percutian hujung minggu di Salak Denai Chalet, Batu Hampar, Yan , Kedah. Iols ghaser ramai dah yang tahu pasai chalet ni. Dedolu pernah jadi VIRAL gitew. Apa pun moh kita layan ceritera versi iols pulop yer sayam2 semua.

Chalet B : Siti Fatimah di Salak Denai Chalet, Batu Hampar, Yan, Kedah
(Gambar kredit kepada FB  Salak Denai Chalet)


Chalet Siti Fatimah | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah

Chalet Siti Fatimah | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Macam yang iols kabor, entry ni kan entry #tb, so FYI weols sefamilia bercotik2 di Salak Denai Chalet ni pada bulan Februari 2016. Weols sefamilia pilih untuk bermalam di Chalet Siti Fatimah. Chalet ni antara chalet yang kecil yang ada di Salak Denai Chalet yer uols. Meh kita berceritera dengan gambor, baru lebih jelas gitew keeennn.

Chalet Siti Fatimah di Salak Denai Chalet, Batu Hampar, Yan, Kedah

Psssttt : Iols pilih chalet ni sebab konsep dia macam rumah kampung gitew :)

View ruangan santai Chalet Siti Fatimah

Tangga menuju ke dalam chalet & tangga untuk slide torojun pool gitew


Haaaaaa....ni la tangga untuk slide torojun pool

Ruangan dapur
Konsep eh outdoor & open yer uols

Terdapat juga toilet di luar di bahagian dapur
Hat Boboboy dok jalan tala pi tu laaaaa
Kiranya mudah la kalo lepas torojun pool, boleh bilas dekat toilet tu dulu & salin baju baru naek ateh rumah kekdahnya

Ruang sinki & ruang membakor

View dalam bilik Chalet Siti Fatimah
Basic la keennn
Ada katil queen seketoi, kerusi tepi seketoi, tv kotak seketoi, kipas & lampu

Pssttt : Uols boleh ja bawak segala toto bantal yer. Ada ruang lagi dalam chalet ni untuk dihampar toto itu. Kiranya deme idok la hadkan bilik ni untuk 2 org gitew

View pemandangan keluor dari dalam bilik weols

Pssttt : WIN sebab terus nampak kolam. Memang sojuk mata memandang hokeyh

View dari katil menghala ke pintu masuk chalet weols

Tandas memang terletak elok2 dekat pintu masuk
Kiranya bukak pintu bilik chalet memang nampak katil (ruang inap) & tandas


Haaaaaaa.... iols soka betui tau bukak2 ja tingkap terus nampak POOL

Kolam renang ini weols yang ponya hokeyh
Memang luas la untuk 4ketoi manusia hokeyh

Sesi Berendam Pusingan Pertama | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah

Sesi Berendam Pusingan Pertama | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Aternya dah nampak kolam keeennnn. Sah2 la selagi tak bagi torojun selagi tu laaaaaa Boboboy do witir nak mandi pool :P. Ibu & Opah BZ nak merejam makan petang merangkap dinner, so ayah eh kena melayan anak tembun nan seketoi itu :P.

Dua ketoi penawar hati Ibu dok berendam berdua-dua-an

Sesi Merejam & Membakor | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah


Sesi Merejam & Membakor | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Dekat chalet ni memang ada bahagian dapur. TAPI, kalao uols nak dapur & gas, kena kabor masa daftar tu & bayor RM10.00 kalo tak silap (lopa dah hoooiii, tapi ada min. charge la gitew). 

Weols memang usung segala bahan2 masak (minyak, garam gula etc), periuk/belanga/senduk/sudip & rice cooker dari rumah. Sebelum tala pi Salak Denai Chalet ni, weols singgah ke pasor berdekatan Yan. Kat situ memang rambang mata hooiiiiii dengan segala seafoods. MURAH & FRESH. Tawar kena pandai la keeennnn. Siap beli apa yang berkenan di hati baru terus tala pi Chalet. Haaaaa, ni iols nak pesan sesiap, uols kalo nak bermalam dekat Salak Denai Chalet ni, kena sediakan bekalan makanan sesiap tau. Bukan apa, kalo dari chalet tu nak keluor untuk beli makan ka memang jauh. So better beli sesiap bekalan mentah & masak sendiri, atau tapau ja sesiap makanan siap masak yer. Kang jangan kelaparan lepas dok berendam, jenuuuhhhh.

Haaaaaa, penuh bahan2 merejam Opah & Ibu eh

Ni dua ketoi kesayangan hati iols niiiii
Iols panggil stop berendam sat untuk minum petang
Tu pun jenuh hokeyh 
Si Boboboy dok bisin nak berendam takmo berenti :P

Our dinner

Udang 

Sutun

Ikan kembung

Ikan merah

Chicken drumstick & hot dog (untuk Boboboy)

Kambing

Kita bakor...kita bakor....kita bakor

Hat ni Opah eh goreng kangkung & ikan merah

Sambungan Sesi Rendaman | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah

Sambungan Sesi Rendaman | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Secara TOTALnya ada dalam 3sesi RENDAMAN sepanjang weols bermalam di Salak Denai Chalet ni hokeyh. 2 sesi sebelah petang, & satu sesi dari pagi pagi hingga petang pada keesokannya. 

Gambor2 sesi rendaman weols sefamilia gitew

Pakej Penginapan & Maklumat Perhubungan | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah

Pakej Penginapan & Maklumat Perhubungan  | Salak Denai Challet, Batu Hampar, Yan, Kedah | Ok la, sila rujuk gambor dibawah na sayam2 semua....................................



Pakej penginapa & jenis bilik yang ada di Salak Denai Chalet, Batu Hampar, Yan, Kedah

Lokasi Salak Denai Chalet, Batu Hampar, Yan, Kedah
Sumber dari FB : Salak Denai Chalet




~~~ The End ~~~

You Might Also Like

6 comments

  1. siap ber-bbq yer..bestnya la.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Nanti saya singgah sana. Jumaat or kamis ni

    ReplyDelete
  3. syoknya.. tak pernah tau pun pasal chalet ni.. apa lagi yang best kat sini ?

    ReplyDelete
  4. macam best jah tempat ni boleh ajak family day ni hahahaha entah bila la boleh p

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive