Time To Play ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

10:00:00 AM

Time To Play ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

Time To Play ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara

Time To Play ; Escape Adventureplay Park, Penang | Review by #projekbloggerutara | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Moh kita sambung lelaju dari entry INI. Sebenornya weols familia #projekbloggerutara, telah diberi kesempatan & kepercayaan untuk review Escape Adventureplay Park, Penang pada Februari 2016. Hooo laaaaa, iols tahu dah bekurun alkisahnya ini :p. Kan ker iols dah kabor sebelum2 ni, yang iols dok pelan2 kayuh ni haaaaaaa. So redha jer la baca entry ala2 #tb yer uols.


Escape Adventureplay Park, Penang


Aktiviti Yang Menguji Ketahanan Mental & Fizikal | Time To Play ; Escape Adventureplay Park, Penang

Aktiviti Yang Menguji Ketahanan Mental & Fizikal | Time To Play ; Escape Adventureplay Park, Penang | On the day hari kejadian tu, iols sebenornya ada urusan koje. So tak dapek la join secara rasmi untuk sesi pagi a.k.a play session. Kot mana pun, Alhamdulillah iols dapat jugeks larik secepat mungkin untuk turut bersama2 familia #projekbloggerutara pada sebelah petang.

Lagi satu haaaaaaa, meh sini iols kabor teruih terang kat uols. Iols ni keeeeennn, kalo bab2 aktiviti lasak2, aktiviti keluor2 peluh ni memang FAIL. Penakut pahit satu, pemalaih satu :p. So mesti uols heran pasai apa iols boleh terjebak dengan Escape ni keeeeennn. Aternya, iols ni minat sesangat jadi pemerhati untuk aktiviti macam ni tau3. Memang enjoy tengok memacam aksi he3. 

Walopun iols tak terlibat dalam segala aktiviti2 yang menguji ketahanan mental & fizikal pada hari kejadian, tapi iols turut merasai debaran & keterujaan itu he3. Iols ni kiranya bertindak sebagai supporter gitew (laarriiiikkkk he3 :P). Haaaaa, lagi satu, iols ada hantar WAKIL (dari darah daging iols yer), untuk gantikan iols gitew. Hat tu kena tunggu next entry naaaa. Kali ni jom layan gambor berceritera para wakil dari familia #projekbloggerutara beriadah di Escape Adventureplay Park.


Haaaaaa, view ateh ni la yang uols akan MOLA2 nampak bila masuk parking area Escape Adventureplay Park

Ruangan untuk beratur & membuat persediaan sebelum memolakan cabaran

Boys & girls familia #projekbloggerutara bersama2 dengan blogger2 jemputan bersedia gitew

Safety first keeennn

Dah pakai segala alat yang berkaitan, boleh la mola panjat menara untuk memolakan cabaran

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
Nampak dop bertingkek2 cabaran eh
FYI, cabaran ni ada beberapa level tau3
Tu yang bersimpang siur segala cabaran tu haaaa
Setiap level pulop tu berbeza2 jenis cabaran eh
Iols yang duduk di bawah menengok ke ateh pun terkulat2, tak tahu la cemana orang yang kat ateh tu he3

Some of sample cabaran2 yang dilakukan oleh familia #projekbloggerutara

Beberapa aktivit lain yang dapat dirasai di dalam Escape Adventureplay Park, Penang


Details jenis game kan ker iols dah up dalam entry INTRO. So sila la rujuk balik untuk details the types of games yang ado gitew. Ada games boleh di utilize oleh both adults & kids, some only for adults & some only for kids. So sila pastikan dulu sebelum maen redah yer sayam2 semua, he3.

Frankly speaking, kalo nak play dekat Escape Adventureplay Park, Penang, paling baik mulakan di awal pagi yer. Baru la tak tekejor2 & dapat maen dengan puas. Aternya dah game dia baaanyaaaakk, & bertingkek keeennn. So next entry iols akan ceritera tentang games KHAS untuk KIDS yer uols. So tungguuuuuuu.......




~~~ To Be continued ~~~

You Might Also Like

2 comments

Blog Dekat di Hati

Blog Archive