You Need A Holiday Lah | Traveloka Online Contest

10:43:00 AM

You Need A Holiday Lah | Traveloka Online Contest

You Need A Holiday Lah | Traveloka Online Contest

You Need A Holiday Lah | Traveloka Online Contest | Assalammualaikum & selamat pagi uols. Dah  hunjung tahuuuuuuunnn. Seriously since my last cotik2 (that was Rempitan 3 Beranak 4H3M, Penang-Ipoh-Genting Highlands-Cameron Highlands-Penang, on July 2016), iols need VACATION again. Dok riki2 dah dekat Hubby, green light dah dapat sebenornya, tapiiiiii masih dok tak setel finalise on the destination. TAMAK, memang la macam tu keeeennnn, semua tempat nak pegi :P. Hotel tetiap hari dok search, he3. 

Ater eh sekarang ni ada contest YOU NEED A HOLIDAY LAH Traveloka Online Contest, so moh la kita mencoba nasib. Harap2 sangat ada rezeki. Haraaaappp sesangat2 he3. Haraaaaappp sesangat3 hokey. Biorla harapan iols yang bertingkek2 ni menjadi kenyataan AMIN he3.


#MyTravelokaEscapade


Destinasi Impian | You Need A Holiday Lah  Traveloka Online Contest

Destinasi Impian | You Need A Holiday Lah Traveloka Online Contest | Luar negara??? Dalam negara??? Luar negara??? Dalam negara??? Hat mana satu pilihan hati gitew. 

The #MyTravelokaEscapade list :
Hat luar negara, El Nido ado, Hong Kong ado, London ado, Tokyo ado, Nepal ado, Bali ado, Melbourne ado, & South Korea dah tentu2 ado la keeeennn
Hat dalam negara pulop Langkawi atau Sabah???
Haaaaaaaaaaaa...
Mai pilih
Mai pilih
Mai pilih

Tapinya keeennn uols, ni iols ni keeen sekarang ni keeenn, memang TERINGIN sangat2 nak REPEAT SABAH & LANGKAWI.
Sangat....sesangat2...sesangat3 TERINGIN hokeyh
TAPI (lagi :P) kalo la traveloka.com.my bagi peluang dekat iols ni (RAKYAT MARHAEN ni haaaaa :P, he3), iols paliiiiiiiiinggggggg TERINGIN nak jejakkan kaki sekali lagi di..............
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
LANGKAWI


Langkawi Destinasi Percutian Sekeluarga | You Need A Holiday Lah  Traveloka Online Contest

Langkawi Destinasi Percutian Sekeluarga | You Need A Holiday Lah Traveloka Online Contest | FYI, weols sefamilia ni dah pernah cotik2 dekat Langkawi ni masa tahun 2014 dedolu hokeyh (Klik SINI). Time tu sebab nak celebrate Birthday Hubby a.k.a Ayah Boboboy gitew. Siap seperaih bertingkek2 hokeyh, he3. Memang full of excitement la holiday kat Langkawi time tu.

Tapinya, time tu weols just stay untuk 3 hari 2 malam sajork. Memang TAK CUKUP hokeyh. Tak betul2 puas tau. Memang the minium day kena stay Langkawi adalah 4 hari 3 malam tau3. Baru boleh sePUAS2nya menikmati segala yang ado di Langkawi tau3. Yer la banyak benda yang boleh dinikmati di Langkawi hokey. Meh sini iols berceritera bergambor2 dengan uols tentang apa yang paling iols RINDU untuk REPEAT kalau dapat bercuti di Langkawi lagi sekali..................................................

 Naek Feri Langkawi

Psssttt : Boboboy nan seketoi ni keennn, memang PEBERET dia naek bot kaaaa, naek feri kaaaaaa tau3. Memang la weols ni duduk Penang, sah2 la besepah feri & boat keeeenn. Tapi feel naek boat Langkawi laen hokeyh :P

 REPEAT lawat Underwater World

 REPEAT lawat Oriental Village

Psssttt : Masa weols sefamilia pi haritu tak dan nak naek Cable Car. Aternya itinerary penuh hooooiiiii. Terpaksa skip trip cable car ini, sob3

 REPEAT trip Island Hopping

Psssttt : Haaaaaaa, ni paling weols WINDU hoooiiiii. The best ever tau, island hoping kat Langkawi ni tau2. The beach is SUPERB hoooiiiii. Sekali lagi la iols kabor ker uols, walopun weols ni duduk dalam PULAU Pinang, tapi beaches dekat Langkawi ni memang SYOK weeiiiiii. Seriously syooookkkk, iols loike bertingkek2

REPEAT shoooopiiinggggg & enjoying the seafoods dah tentu2 la WAJIB hoooiiiiiii

Iols pun teringin sangat nak try spend a night dekat Berjaya Resort Langkawi
Kan ker trip weols ritu weols sat dekat Langkawi Seaview Hotel
Walopun hotel tu best, tapi iols teringin jugeks nak merasa hotel yang laen pulop gitew


Ok fine, ni sambil dok berceritera dengan uols ni keenn, makin membuak2 rasa TERINGIN ituuuuuu. Sekali lagi, semoga harapanku ini dapat tercapai. Dengan ini secara rasminya iols umumkan "Langkawi sila hang tunggu, kami nak datang" #eh3 he3 :P.



Haaaa, uols sayam2 semua pun janganla lepaskan peluang. Jom kita reramai memeriahkan contest YOU NEED A HOLIDAY LAH Traveloka Online Contest. Reramai join contest, reramai memang, & reramai perigi bercotik2. BEST la keeeeeennnnn.





~~~ The End ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. All the best kak cayunk!!! semoga tercapai impian nak ke langkawi.. =D

    ReplyDelete
  2. langkawi??serius??adakah keputusan anda muktamad???hahaha
    papepun semoga berjaya ok

    ReplyDelete
  3. Terbang dengan Traveloka... good luck kak !

    ReplyDelete
  4. All the best!

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  5. tempat kita sama la nak g langkawi.. good luck kak sha

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive