Ceritera ceriteri ceriteru :P

11:27:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Emmmmmmmmmmmmmm...
Harini iols nak memBEBEL bertingkek2 hokeyh
Sila PASRAH REDHA memBACA yer sayam2 semua :P
(eh3 macam laaaa ghamai sangat pengunjung blog picisan ini :P)

Ceriteranya berkaitan KISAH SEMALAM
Sebenornya semalam iols TAK SEHAT
Mola ghaser SEMACAM tu masa kat office lagik
Dok ghaser FENIN2 & LOYA2
(p/s : Iols TAK peknen hokeyh :P)
Tak tau la SILAP makan ka minum ka hapa ka
Ater masa time BALIK tu leLAJU la iols drive kan3
Time tu badan dah ghaser SERAM SEJUK, SENGAL2 & LENGUH2
Macam nak DEMAM gitew tau3
Sampai rumah, macam besa si Boboboy sambut iols :)
BAHAGIA ghaser he3
TAPI iols kabor ke Boboboy yang iols TAK SEHAT so suruh Boboboy BEHAVE gitew
Opah pun sebenornya dah 2 hari DEMAM SELSEMA
So by the time iols balek tu memangg iols soh Opah pi makan ubat sesiap & rilek dalam bilik la kan3
Ayah pulop OT, so balik dalam koi 8.00pm
So tinggai la iols dengan Boboboy
SIAN my Boboboy kena maen sengsorang, ater iols tak leh layan sangat kan3
TAPI iols sembang la jugak kejap2 dengan Boboboy sambil mata PEJAM hokeyh
Memang mata TAKLEH BUKAK, FENIN & LOYA sesangat
Dapat REHAT dalam SEJAM tu, rasa dah OK sikit
So bangunla nak REJAM ikut soka untuk DINNER pulop kan3
Iols just GORENG telor dadar & ikan masin ja pun
Opah ada buat ayor asam
Jadikla LAUK orang dalam DARURAT gitew he3
So makan la nasik kami dua beranak
Pehtu iols makan UBAT & sambung LANDING
Bila Ayah lek umah malam tu, SOKA la si Boboboy
Ayah ghaser badan iols & kata iols demam
Nak bawak iols gi klinik, tapi iols maleh, tak larat 
So iols terus masok LANDING dalam bilik la pehtu
Macam besa Boboboy diserahkan sepenuhnya pada Ayah la, ater iols kena KUARANTIN dalam bilik gitew :P
Dalam dok mamai2 nak lena tu memacam DIALOG si Boboboy & Ayah yang iols dengor tau3
Dok senyum2 sumbing iols sengsorang ateh katil time tu he3
Alhamdulillah
Bahagia ghaser dengor anak beranak tu berdialog tau3
Lapang dada iols
Tapi JELES pun ada he3
Ater iols tak leh join sekaki gitew 
sob3
Next entry baru iols share antara dialog2 itu naaaaaaaaaaaa



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

8 comments

  1. cisssss baru nak berbunga sekali nak tau dialog tu ehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      he3
      motip sangat buat by part kan3 :P

      Delete
  2. cuaca panas sangat kot.. tu yg rasa tak sihat... amboi anak beranak berdialog ye..apo yg dibincangkan tu arr.. hehe.. nanti kongsi tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      tu la pasai
      cuaca memang penyebab jugak kan3
      redha jer la he3

      Delete
  3. Salam singgah!

    Sekarang ni cuaca tak menentu. Kejap panas berdeting. Kejap hujan petang. Itu yang jadi tak sihat. Bukan main lagi anak dengan bapa berdialog ya. Kenapa tak sambung je kat entri ni pasal dialog mereka. Sure kelakar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      sajork ja nak melambakkan entry gitew he3 motip sangat kan3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive