Kisah Semalam.................

4:49:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Petang Uols,

Alaaaaaahaaaaaaaaiiii
TerBANTUT lagi laaaa iols nyer ENTRY
TerTANGGUH lagik la iols nyer BW
3hari pc office iols kena HACK
Memola hengatkan angkara si VIRUS
Ghoper2nya angakara SPAM WARE durjana tau uols
Siap minta DUIT lagi tau3, buat segala countdown
Kalo dalam tempoh 72jam tak buat bayaran, maka SPAM tu akan MUSNAHkan semua file tau3
Ceritera jangkitan ni berMOLA dengan my BOS punya PC la
Ater iols kan SHARNG is caring segala FILES iols dengan bos (through dropbox)
Makanya sekali dengan PC iols la si SPAM itu menJALOR2 gitew :P
Hampir2 sajork segala FILE2 koje iols nak di MUSNAHkan tau3
Seb baek la iols nyer IT MAN terer he3
TAPI dekat 3hari jugaks la dia berhempas pulas gitew
Akhirnya SELAMAT jugaks all my files hokeyh
Alhamdulillah :)

Haaaaaaaaaaaaaaa........
Ni iols nak kena SAMBUNG lek koje2 yang tertangguh
TAPI iols nak SHARE ceritera terGEMPOR kejadian malam semalam dulu naaaaaaaaaaaaaa
Semalam iols sefamilia kluor makan
Weols balik dalam 9.00pm++ gitew
Balik tu iols COP bilik ayor, & hubby COP tandas
Elok nak sudah mandi dengor hubby panggil iols kluor cecepat
Hubby kata ada RAMAI manusia dok berkumpui kat bawah (kawasan luor apartment weols la)
Iols JENGOK kot tingkap ampaian, memang ramai hokeyh
Semua dok berdiri kat jalan utama
Deme tu semua dari FLAT sebelah APARTMENT weols
Sebenornya FLAT tu adalah kawasan HOSTEL untuk pekerja2 indon/bangla/myanmar dll
Deme ni semua koje kat kilang2 kat Bayan Lepaih tu laaaaa
Memola hubby confident kata ada RUSH dari JABATAN IMIGRESEN
Haaaaaaaa...iols pun kata BAGUIH laaa
SEBABnya dah tentu2 MAJORITI pendatang kat situ adalah PATI
Iols soka kalo deme2 PATI tu kena tangkap
Baru BERSIH sket kawasan kan3
Sepanjang dekat 2tahun iols stay situ TAK PERNAH ada rush tau3
Masatu iols tanyala la kat hubby awat deme tu dok berdiri ja, tak duduk cangkung macam dalam ceghita 999 tu :P
Heran iols tau3
Ghoper2nya weols silap :P
Ada rumah kat flat tu terBAKOR laaaaaaaaaaaaaaa

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Kalo iols tak silap yang TERBAKOR tu kat TINGKAT 12
Iols SNAP gambor dari bahagian AMPAIAN rumah iols hokeyh :P
Kiranya bahagian dapor/ampaian/belakang rumah iols menghadap flat tu la yer sayam2 semua :)

Weols syak yang terbakor tu adalah bahagian DAPOR
Mungkin deme MASAK & LOPA tutup api sampai terBAKOR gitew
Seb baek GAS tak meletop tau3
Memola tu adala lelaki Bangladesh dalam 7-8orang COBA nak PADAMkan API
Semua pakat berdiri dekat bahagian TANGGA di tengah2 flat tu sajork
Sebab ghasernya deme tak dapat masok dalam rumah
Mungkin rumah berkunci & takdak orang kot
Deme PECAHkan tingkap bahagian tepi dapor tu
Pehtu deme pakai FIRE EXTINGUISHER tu
SPRAY 2-3 kali
API tu SLOW sket tapi tak padam pun 

Tetiba api tu KUAT balik cam gambor ateh tu haaaaaaaaaa

Pehtu deme JIRUIH pulop dengan AYOR satu baldi

Api PADAM

TAPI tetiba api MARAK semula hokeyh

Deme try lagik JIRUIH ayor
Kalini dalam 2-3 baldi ghasernya
Barula API PADAM

Time tu barula BOMBA datang hokeyh

Sampai 2bijik yang datang tau3

Iols tengok memang API dah PADAM & TAK menyala balek
Lepaih tu nampakla lampu torch light pihak bomba dok buat pemeriksaan dalam rumah tu gamaknya he3
So maksudnya keadaan dah terKAWAL la kan3
Alhamdulillah :)

Lepaih tu weols sefamilia teruih sambung tengok tv kat hall :)
Tamat la sudah kisah tergempor semalam he3



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

14 comments

  1. Nasib baik la tiada kemalangan jiwa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      pasai kemalangan jiwa tu iols tak sure pulop
      tapi ada la ambulance mai masa ujung2 tu

      Delete
  2. uiks.. menyeramkan juga kes2 terbakar ni... nasib tak merebak sangat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      gitew la nasib duduk rumah bertingkek2 ni :)

      Delete
  3. Replies
    1. Assalam anies,
      rasanya takdak
      iols tak sure he3

      Delete
  4. bahaya gini sebab rumah rapat2 kan. nasib lah deme tu tolong padamkan api jugak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      ni rumah bukan takat rapat ja ni haaaaaaaaaaa
      bertingkek2 kekdahnya he3

      Delete
  5. Takut la kes kebakaran camni... Nasib cepat ambil tindakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      dah duduk rumah tingkek2 ni kena tawakal jer la kan3

      Delete
  6. Nasib baik semua selamat je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam alia,
      tu la
      harap2 takdak yang serius

      Delete
  7. wehhh ada orang ka dalam tu.. terbayang2 lak kalau ade orang.. seremmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kokna,
      tak tau laaaaa
      iols nengok dari kejauhan sajork

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive