The Chicken Rice Shop

12:03:00 PM

Assalammualaikum & Selamat Tengah Hari Uols,

Macam TITLE ateh tu naaaaaaaaaaa
Sebenornya familia iols ni memang SOKA dengan NASI AYAM tau3
Kalo nak diikutkan kat Penang ni bersepah2 nasik ayam (gerai ka, restoran ka) yang SEDAP2 & jauh lebih MURAH rege dia
TAPI familia iols TETAP soka sekali sekala pekena hat The Chicken Rice Shop a.k.a TCRS :)
So sila layan gambor :)


Weols selalu akan pilih SET sajork
Senang gitew kan3

Hat ni set TRIPLE FEAST
  
Hat ni set DOUBLE DELIGHT

Setiap kali makan KONPEM mesti ada PIE TEE & TOGE kicap tu tau3
PEBERET tu hokeyh
TCRS punya SAMBAL merah nasi ayam tu pun memang SUPERB :)
Yang FISH BALL sup tu untuk Boboboy :)
Sayur PAK CHOY masak oyster pun sedap
TAPI iols memang TAK SOKA GADO2 & KERABU MANGGA TCRS tau3
Tak kena dengan anak tekak iols gitew
As for the CHICKEN pulop, weols memang selalu order yang ROAST
Dedolu soka ambil yang STEAMED
TAPI ada sekali tu terkena ayam steamed tu SEJUK hokeyh
Terus BLACKLIST :P
Pernah jugak try hat jenih BBQ & SOY SAUCE
Pun sama, TAK KENA dengan anak tekak weols sefamilia he3
Last sekali meh iols belanja uols GAMBOR weols sefamilia @ TCRS gitew he3


P/S : Gambor2 ateh ni adalah hasil dari hari & bulan  & bintang yang berBEZA hokeyh. Jangan pulop uols cop weols ni memBELA sebab MELANTAK sampai 2 set sekali makan :P



~~~ The End ~~~

You Might Also Like

30 comments

  1. Replies
    1. Assalam sis,
      kaaaaaaaaaannnn
      sedap betui pie tee dia

      Delete
  2. dah lma tak makan sini.. dulu pernahla makan..masa mula2 buka dulu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ila,
      he3
      bawak la mudak2 encem 2orang & princess sorang tu g makan
      bebudak mesti sooookaaaaaaaaaa he3

      Delete
  3. penah makan juga chicken rice shop ni..memang sedap dan mengenyangkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam wana,
      iols dedolu ada makan nasi ayam dekat sabah laaaaaaaaagiiiiiiiiii sedap
      hainan punya jugaks la
      tapi dah lopa la nama tempat tu
      dedolu kalo tour kat sabah mesti pi mkaan situ
      sekarang rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      Delete
  4. sedapnya nasi ayam itu
    azie pun pengemar nasi ayam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      kan3
      nasi ayam jugaks yang sodap dek anak tekak he3

      Delete
  5. penah mkn skali ja kt TCRS...somi kita x suka.tekak kita ni apa pon bedal...hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      he3
      hubby uols tak sokaaaaaaaaaaa?????
      aqil soka daaaaaakkkkkk???? he3

      Delete
  6. saya paling suka makan pai tee TCRS ni, sedap :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      samalaaaaaaaaa
      memang nikmat kan3

      Delete
  7. alahhh sis... kt sini belum ada The Chicken Rice shop... huhu..
    setakat makan nasi ayam biasa adolah..ehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam atie,
      he3
      sana punya chicken rice pun sodap per kan3

      Delete
  8. ritu mkn kat sini..dpt free kari rendang ayam..sedapp sgt smpai licin iols mkn haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      ooooo
      iols tak pernah makan rendnag TCRS :)

      Delete
  9. nak tau x...wpn selalu kuar msk eaon big tp x penah sggh resto no (ada dlm aeon big)...x tau kenapa x nk sggh ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam anies,
      sila jemput singgah naaa lepaih ni he3
      eh3
      terpromosi pulop :P

      Delete
  10. Geram tengok.. iolsss kemain cari TCRS area Ampang ni tarakkkkk.... nasi ayam depa memang the best ! kalah Linda Onn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      uiks kat ampang tarak???
      cer carik kat daerah jiran pulop he3

      Delete
  11. Sedapnya... lama tak makan di the chicken rice shop nie ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      sekali sekala kena pi pekena jugaks he3

      Delete
  12. pie tee dia memang sedapppp kira pun puji :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      kaaaaaaaaaaaaaannnn
      akak memang suka terlampau pie tee deme tau3

      Delete
  13. Sedap yer...2 set sekali balon itu biasa sebab portion diorang sediakan bukan besar mana kan x puas hehehhe seronok tgk mkn byk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam julia,
      eh3
      bukan 2 set sekali balon laaaaaaaaaaa
      tu hari laen2 :)

      Delete
  14. Saya tak reti nak memgorder bab-bab gini. Senang tunjuk yang set-set ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ann,
      kaannnnnn
      set menyenangkan
      pehtu tambah ler serba sikit gitew :)

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive