2D1N KolamAir Panas Ulu Legong, Baling, Kedah ~ #3 (Review - Bilik Penginapan)

10:46:00 AM

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,

Ohoooiiiiiiiiiiiiii its' MODAY already
Macam besa la kan3, iols akan LEMAU3...........
KOJER menimbun2, hutang BW & ENTRY blog bertingkek2
Sebelum keMALASan menguasai diri baek iols sambung sesiap enrty REVIEW Cotik2 Mothers Day Ayor Panaih ritu naaaaaaaa
So kalini iols ceritera bab BILIK penginapan weols sefamilia hokeyh
Iols dah BOOKED 3 bilik STANDARD, 1BULAN sebelum tarikh nak pergi tau3
Memola weols pilih tarikh laen, tapi FULL tau3
Tu yang tukor ikut tarikh yang masih ada KOSONG lagi tu haaaaaaaaaa
BOOKING through PHONE sajork & seminggu sebelum tarikh booking tu kena call lagi untuk FINAL CONFIRM gitew :)
NO booking payment hokeyh, just teruih buat FULL payment on the day of check in :)
Jom layan gambor berceritera :)


Ni la bangunan untuk bahagian BILIK STANDARD
Bebetui depan KOLAM yang PALING PANAS a.k.a kolam LAMA (hat berpagor besi belah kiri tu)
Iols ghaser total unit kat sini dalam 7UNIT

Haaaaaaaaaaaaaaa.....
Nila 3 UNIT bilik weols :)
No 102, 102 & 103
Sila abaikan JUON eh3 my Boboboy :P

Ni bilik iols, hubby & Boboboy
Bilik 101
Paling PANJANG hokeyh :)
Ada twin bed, almari, meja solek, rak kasut, air-cond & tv kecik flat screen
Seperti biasa sila abaikan JUON eh3 my Boboboy
Dah soper dok buat INSPECTION ja kan si Boboboy tu :P

Hat ni Bilik 102
Bilik Opah & Kak Yong (anak my sis yang sulung)

Hat ni Bilik 103
Bilik my sis sefamilia
Sekali lagi sila abaikan JUON eh3 my Boboboy yang menge-test katil itu :P

Setiap bilik disediakan juga meja/ruang coffe&tea gitew
Toiletries pun ada (shower&shampoo), tapi ubat&berus gigi takdak naaaaaaa

Ni kira standard toilet la yer uols
Ada sinki, shower & jamban he3

Depan bilik ada KORIDOR yang agak LUAS
Nampak dak my Boboboy & beloved Nana (anak sedara ke 2 iols) dok maen BALL :)
Puas bebudak tu maen hokeyh

Ooooooppppssssssss, LOPA nak bagitau REGE bilik standard :)
Semalam = RM 100.00 sajork
Boleh check in 2.00pm, check out 12.00noon

Meh iols senaraikan KELEBIHAN bilik standard ni :
- SELESA & kemudahan bilik CUKUP. Sesuai la dengan rege dia yang MURAH tu kan3. Macam bilik hotel BAJET gitew la yer. Jangan pulop nak high expectation soper bilik hotel 3 star ka 4 star ker :P
- Kawasan bilik BERSIH
- Sangat DEKAT dengan kolam air a.k.a bebetui DEPAN kolam LAMA. So just bukak pintu bilik, jengok sket dah boleh nampak kolam :)
- Kawasan koridor LUAS, so sesuai la nak buat apa2 aktiviti kat situ :)

Sekarang iols senaraikan KELEMAHAN yang boleh/perlu dipertingkatkan :
- Kebersihan BILIK AIR. Bilik my mom & my sis, bilik air bersih, tapi bilik iols agak kurang bersih. Lebih baek kalau lantai/dinding bilik itu dicuci betui2 bersih & termasuklah jugak lubang tandas 
- KETTLE air panas sepatutnya dibersihkan dengan teliti, sebab berkerak hokeyh
- Iols nampak kelemahan pada bahagian HOUSE KEEPING. So kena lebih pantau kerja yang dilakukan
- Dinding bilik iols nampak macam cacat sebab tidak dicat sepenuhnya semula, lepas diubahsuai. So seeloknya sebelum release bilik tu kena pastikan ianya sudah lengkap gitew. Barula lebih elok kan3
- Pintu almari bilik my sis tercabut hokeyh. Sepatutnya kenala dibetulkan dahulu kan3
- Kali ni iols nampak kelemahan bahagian MAINTENANCE kan3

Sebenornya kat Kolam Air Panas Ulu Legong ni ada BANYAK lagi JENIS bilik LAEN tau3
Tapi regenya lebih mahai la hokeyh
Next entry baru iols ceritera pulop naaaaaaaaaaaa :)



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

30 comments

  1. byk kelemahan dari kebaikan nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sya,
      he3
      ghasernya bab kelemahan tu jadik banyak sebab cara penglahan ayat penerangan tu terpanjang
      he3
      basicly hanya 2 main kelemahan a.k.a house keeping & maintenace :)

      Delete
  2. salam sis..
    wah awal juga kena book kan ..sebulan awal..murah pun ia..berbaloi lah...nampak kemas & selesa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam atie,
      tu la pasai
      tak tentu ada kosong
      ater ramai dok book sebab buat event dalam ni tau3

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum... haah.. nampak dinding separuh siap tadi.. nasib baik air dia best.. kalau tak... ish2

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. okeylah tu...santai2 dgn family..sesuai dgn harganya ;-)) bab bilik air tu....yang kureng gemar tu...:-((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dieyana,
      haah
      nak kata tak bersih tu bukanla
      cuma kurang sket he3

      Delete
  7. so far okla kan dengan harganya..harap lepas ni kena la jga skit sensitiviti persekitaran jugak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam aida,
      rege bilik ni ada yang murah ada yang sederhana gitew :)
      mungkin yang murah ni dah lama kot
      tu yang agak berkerak kot he3

      Delete
  8. Replies
    1. Assalam anies,
      haah
      what u pay is what u get gitew he3

      Delete
  9. tulah tgk bilik uols tu mcm cacat skit..tang cat tu lah
    xsyok lah kan..sbb nak happy2 bilik lah mcm tu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      kaaaaaaaaannnnn
      walopun sket tapi beri kesan pada pemndangan jugaks kan3

      Delete
  10. hekhek.. gmbr bilik ada disini rupaaanye hehe

    ReplyDelete
  11. well.. not bad n mmg okay sngt dah.. lagiipun dtg nk brendam kan.. bkn duduk blik sngt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      haah
      titon, mandi, berak baru masok bilik kekdahnya he3

      Delete
  12. Oooo...hrp2 nnti adalah perubahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam cik mah,
      ru la pasai
      harap macam tu la :)

      Delete
  13. Wow, bilik tu nampak selesa sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      alhamdulillah memang selesa
      ater tidur sampai tak sedor diri :P

      Delete
  14. Not badlah untuk harga RM100 tu. Kelemahan yang sikit-sikit tu kita tutup sebelah mata ajelah janji lepas check out semua orang happy sepanjang jalan pulang :)

    ReplyDelete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive