Iftar 2015 ~ Vistana Hotel, Penang (The Foods)

9:13:00 AM

Buffet Ramadhan Vistana Hotel, Penang Bersama Blogger Utara

Assalammualaikum & Selamat Pagi Uols,
Sambungan daripada ENTRY INI, kali ni iols akan teruih sambung dengan TINGKEK KE DUA entry Buffet Ramadhan di Vistana Hotel 2015 Bersama Blogger Utara
This time around iols nak buat REVIEW pasai the BUFFET SPREAD a.k.a the FOODS hokeyh
So moh ler kita layan GAMBOR berceritera naaaaaaaa


Yang ni kira bahagian PERTAMA a.k.a STARTER & DESERT
Pssssttt : Hat kaunter sebelah kanan gambor tu REGISTRATION COUNTER naaaaaa


Kurma, Kek, Agar2 & Puding2


Kueh Mueh Traditional


Buah-buahan, Puding in-cup & yang berkuah tu iols tak tau nama he3

Air Kordeal & Ais Kosong
Pssttt : Bila refill ayor oren ni deme tukor ayor sirap :)

Bahagian KEDUA a.k.a STALL


The Murtabak & Kuah2nya (dalca, kuah bawang &kari kot he3)

Ais Batu Campur

Aiskrim
Pssttttt : Iols tak menahan betoi bila nampak itu Hersheys he3


Model kaunter aiskrim :P


Bahagian KE TIGA a.k.a Ulam2, Rojak Buah & Kerabu2

Ulam-ulaman

Sambal Belacan & Sambal Kicap
Pssssttt : Hat mangkuk kecik depan tu iols tak tau apa kebenda dia he3

Paling WIN untuk bahagian ini adalah PETAI & TERUNG BAKAR

Rojak Buah

Buah2 & Kuah Rojak

Bahan2 Asin


Kerabu2

Untuk bahagian ni pulop yang paling WIN adalah KERABU PETAI & TEMPE BERCILI dalam gambor ateh tu naaaaaaa

Bahagian KE EMPAT a.k.a NASI & LAUK PAUK
Psssttt : Bahagian lauk ni ada 2 section tau2 (dalam KUALI & dalam TRAY). Lagi satu uols nampak dak stall belah kanan tu??? Haaaaaaa...tu stall TEH TARIK hokeyh :)

Nasi TOMATO & nasi PUTIH

Sayur2 dalam kuali
Labu masak lemak cili api, kacang panjang, sayur kalio & kangkung masak belacan

Sayur yang paling WIN adalah Pucuk Paku Masak Lemak


Lauk Pauk dalam kuali
Ayam masak merah, ikan masak asam pedasdaging rendang, kari telur, rebung gulai sotong, & siput lala masak berlada


Lauk Pauk dalam tray
Kelempung goreng, ayam goreng berempah, ikan bawal goreng, terung bakar & sambal bilis

Bahagian KE LIMA a.k.a STALL jugaks

Rojak a.k.a Pasembor stall


Bubur2
Bubur pulut itam, bubur kacang hijau pengat pisang

Bihun Sup


Laksa Penang

Kerang Rebus


Bahagian KE ENAM a.k.a Bakar2/Panggang2 & Char Koe Teow


In ACTION gitew :)

Ayam Bakar

Ikan Keli & Ikan Pari Bakar


Daging Bakar & Kambing Bakar


The GRAVY
Sos lada hitam, air asam & sambal merah

Iols kasik ZOOM KAMBING BAKOR :P


Char Koe Teow


The CKT in the making gitew

Haaaaaaaaaaa...berTINGKEK2 gambor yer dop 
Ni kira iols dah sort out yang penting sajork dah tau3
Kalo uols berminat dengan Buffet Ramadhan di Vistana Hotel, Penang ni, SEMPAT lagi nak TERJAH tau3
DETAILS adalah seperti di bawah ini :

Tema Buffet : 101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan
Tarikh : 19 Jun - 19 Julai 2015
Masa : 7.00pm - 10.00pm
Harga : Dewasa RM65.00nett & Kanak2 (4-12tahun) RM30.00nett
Pertanyaan / Tempahan : 04-6468000 / vispg@ytlhotels.com.my



~~~ To Be Continued ~~~

You Might Also Like

36 comments

  1. ermm alahai... sedapnyeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kokna,
      haaahhhh
      laaahaaaiiiii
      terliornya iols :P

      psttt : ater baca lepaih ghayer ni :P

      Delete
  2. vavavava... memang rambang mata tatau nak pilih mana satu macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam rai,
      mat rambang takpaaaaaaaaa
      perut kembang acaner????
      he3

      Delete
  3. smua mknn peberet nih...emmm...emmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zai,
      samalaaaaaaaaaa
      yang tu minat yang ni minat yang nun minat
      pungaaaaaaahhhhhhh he3

      Delete
  4. dap2 semuanya
    mmg enjoy abisan lah uols kat sana ritu eh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam El,
      kita enjoooyzzz
      next year uols join sama naaaaaaaaaa

      Delete
  5. mcm2 pilihan...paling suka yg bakar2 tu terutama kambing bakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sis,
      haah
      kalo bab bakor tuuuuuuuuuuuuu
      semua dok pulun kan3 he3

      Delete
  6. ada jugak sesat gambar Eyda dari pandangan belakang ye.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eyda,
      nantikan pandangn depannya pulop naaaaaaaaaa :)

      Delete
  7. apapun menunya memang terbaik laa.. jenuh makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam eyda,
      makan sedap,
      kita enjoy
      anak kita pun enjoy kan3
      wajib repeat kan3

      Delete
  8. Meleleh air liur tengok gambar makanan nie. Banyak sangat pilihan. Semuanya sedap...
    Rugi tak dapat join ari tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mia,
      nanti kita sepakat sekali lagi tahun depan
      join ramai2 hokeyh :)
      kasik gempaaakkkk he3

      Delete
  9. kite book model ice cream boleh..???

    mih mih mih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zaf,
      haaaaaaaaa
      model ice cream tu malu2 kerang dengan uols kan3
      proooopaaaaaaa ja tu tau3
      naek miang dia nanti, uols yang clarat layan he3 :P

      Delete
  10. Alahai kecur air liur tengok.gambar semua makanan kat atas tu nak nangis uwaaa..
    #bloggerutara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ekin,
      samaaaaaaaaallaaaa
      bila la nak masuk bulan posa lagi ni???
      uwawawwaaaaaa

      Delete
  11. Alahai...jauh bebenor..tergoda jiwa dan perut sha..tambah2 tang kambing tu..geram je tekak nengoknya..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam sha,
      he3
      nanti kita set tempat yang semua orang boleh turun & join hokeyh :)

      Delete
  12. Kenyang Zumal tengok makanan tu semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam zumal,
      baguih laaaaaaa
      zumal tengok jadik kenyang
      iols tengok jadik lapooooooooooooo
      acaner???
      he3

      Delete
  13. byknya makanan...try semua tak makanan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam ZF,
      idak ler dapat try semua
      tercicir jugak satu dua :P

      Delete
  14. banyaknya makanan,semua sodap2 itu..
    suka tengok cara hidangan dalam kuali itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam azie,
      he3
      kekampungan temanya gitew :)

      Delete
  15. kat situ la aida kursus 1 minggu ari tu.
    tempat makan di tempat yg sama :)

    mak aii menu nyer. mengancam jiwa!
    terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam aida,
      laaaaaaaaa
      yer ker
      kalo kabor awai boleh buat gathering he3

      Delete
  16. tudiaaaa hamek kau.. banyak gila gambar makanan.. nasib dah kenyang makan buka tadi =P
    kalo dak terseksa jiwa raga haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam CT,
      haaaaaaaaaa
      ni kira sudah ku tapis yer gambornya
      kalo idaaaaaaakkk kaaaaaaaaa
      :P

      Delete
  17. wowwww memang banyak sungguh makanan ni kan. memang kena makan lauk je semua kalau ambik nasi rugi je bayar mahal tapi tak sempat rasa semua ihihihihihi.

    akak buh gmbo kek marble tu dah teringin makan kek marble :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kira,
      kaaannnnn
      akak siap kena kluorkan usus simpanan tau3 :P

      Delete
  18. semuaaa sedap tp tak dapat makan semua sebab meja sempit :(
    hahhaa.. apa pun best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina,
      nanti kita makan bawah meja :P
      he3

      Delete

Blog Dekat di Hati

Blog Archive